اقتصاد در گذر زمان

از ولایت عهدی احمد میرزا تا انتشار پانصد میلیون ریال اسکناس

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نوزدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۸۱۲۵۹
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۹ 10 March 2018
|
2344 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نوزدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

19 اسفند 1285، احمد ميرزا فرزند دوم محمدعلي شاه امروز رسماً به ولايت عهدي تعيين و معرفي شد.

19 اسفند 1304، براساس مساعی و تلاش‌های علی‌اکبرخان داور، وزیر فوائد عامه و تجارت، مدرسه تجارت تاسیس و شروع به کار کرد. ریاست مدرسه نیز به عهده دکتر محمود افشار یزدی گذارده شد.

19 اسفند 1309، متمم قانون انحصار تجارت خارجی تصویب شد. به موجب این قانون حق ورود و صدور کلیه محصولات طبیعی و صنعتی و تعیین موقتی یا دائمی بودن واردات و صادرات به دولت واگذار شد.

19 اسفند 1320، محمدعلي فروغي به سمت وزير دربار تعيين شد.

19 اسفند 1337، بانک ایران و انگلیس با سرمایه دویست میلیون ریال آغاز به کار کرد. ۵۱ درصد سهام این بانک به وسیله سرمایه‌داران ایرانی و چهل و نه درصد آن متعلق به دو بانک انگلیس بود.

19 اسفند 1339، دولت پانصد میلیون ریال اسکناس منتشر کرد. با انتشار این مبلغ در مجموع دولت نوزده میلیارد و سیصد و بیست میلیون ریال اسکناس تا پایان سال منتشر کرد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟