باید ارتباطی ویژه میان دانشگاه و ورزش حرفه‌ای برقرار شود

کد خبر: ۷۸۴۰۱۴
|
۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۹ 18 March 2018
|
4427 بازدید

رییس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است ارتباط میان دانشگاه و فضای ورزش در کل کشور مناسب نیست اما در مشهد این موضوع حادتر است.

به گزارش ایسنا، مهدی سهرابی در خصوص ارتباط میان دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد با تیم‌های حرفه‌ای مشهد و خراسان رضوی گفت: متاسفانه ارتباط مطلوب و مناسبی برقرار نیست و اتفاقا این مهم یکی از خلاهای موجود است. به هیچ عنوان علم را از عمل نمی‌توان جدا کرد، انسان را بایستی یک موجود چند وجهی دید و نمی‌توان گفت برخی فقط روی جسم کار کنند و برخی فقط روی موضوعات علمی آن کار کنند، اینها در کنار هم است که معنا پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: در دنیا متخصصین مختلف در کنار تیم‌های بزرگ هستند و به کادر فنی تیم کمک می‌کنند تا بتوانند عملکرد تیمی را بهبود دهند، اما در ایران استاد و یا مربی هر کدام جداگانه فعالیت می‌کنند و تصور می‌کنند فرد دیگری اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف ندارد. در سطح دنیا اساتید دانشگاه در کنار تیم‌های ملی کار می‌کنند اما چقدر تیم‌های ورزشی ما قبول دارند که اساتید دانشگاه در کنار آنها باشند؟ این یک معضل فرهنگی است.

رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه ما در کار تیمی ضعیف عمل کرده ایم، افزود: بسیاری از مربیان خود را روانشناس و یا فیزیولوژیست می‌دانند و احساس می‌کنند که صرفا با مطالعه یک کتاب، می‌توانند تیم خود را مدیریت کنند. قطعا اگر چند متخصص در کنار کادرفنی هر باشگاه ورزشی حضور داشته‌باشند و تقسیم کار صورت گیرد، می‌توان به خروجی بهتری دست یافت.

سهرابی در پاسخ به اینکه دانشگاه در برقراری ارتباط هرچه بیشتر اساتید و مربیان چه فعالیت‌هایی کرده ، خاطرنشان کرد: اگر طرف مقابل کمکی نخواهد، کاری از دست ما ساخته نیست. زمانی از طرف انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران شاخه خراسان نامه‌ای به هیئت فوتبال خراسان رضوی نوشته شد و اعلام شد که می‌توانیم در بحث روانشناسی ورزشی کمک کنیم، اما متاسفانه استقبالی ندیدیم.

وی با تاکید بر اینکه حاضر بودیم این خدمات را به خاطر کمک به تیم های هم استانی خود با افتخار در اختیار قرار دهیم، افزود: جلسه‌ای هم با مسئولین مرتبط گذاشتیم اما هیچ خبری نشد. در جلسات زیادی هیئت های مختلف را دعوت کردیم تا بتوانیم این تعاملات را برقرار کنیم و از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های هم استفاده کنیم اما متاسفانه اگر هیئت یا تیمی سراغ دانشکده علوم ورزشی می‌آید، صرفا برای استفاده از امکانات سخت‌افزاری این مجموعه است و تمایل دارند از بخش‌هایی مثل سالن، زمین چمن و ... استفاده کنند. تاکنون سابقه نداشته تیم و مجموعه‌ای درخواست استفاده از امکانات نرم‌افزاری مجموعه دانشکده علوم ورزشی را داده‌ باشند و بخواهند از اطلاعات علمی اساتید استفاده کنند.

رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: کدام یک از تیم های ورزشی ما با وجود این همه مشکل به ما اعلام کردند مشکل و افت عملکرد داریم و از اساتید دانشگاه و محققین علوم ورزشی خواستند این معضل را بررسی کند؟ حتی گاهی جلوی ما را می‌گیرند و اجازه ورود دانشجو را به حریم خود نمی‌دهند. دانشجویانی داشته‌ایم که برای کار بر روی پایان‌نامه خود در تمرینات تیم‌های ورزشی استان حضور یافته‌اند اما برخورد خوبی صورت نگرفته‌است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از معضلات ما این است که همدیگر را باور نکرده‌ایم، تصریح کرد: آنها باور ندارند ، استاد دانشگاه به عنوان یک فرد بی‌طرف، به خاطر تعصبی که به شهر و استانش دارد و با توجه به اینکه در این مجموعه کار علمی و پژوهشی می‌کند، خواهان بررسی و حل مشکلات باشگاه‌های استان است.

سهرابی گفت: بایستی یکدیگر را باور کنیم، اگر عملی در کار است اگر بر پایه اطلاعات علمی نباشد چندین برابر اتلاف وقت خواهیم‌داشت. والیبال کشورمان از زمانی که به صورت مشخص کار علمی را شروع کرد، نتایجش متحول شد. هر کجا کار علمی را شروع کنیم نتایجش را خواهیم دید.

وی خاطرنشان کرد: اگر من به عنوان عضو هیئت علمی صرفا آموزش را برای آموزش دادن انجام دهم آینده خوبی رقم نخواهدخورد. اینکه عده‌ای دانشجو آموزش ببینند که آنها هم عده دیگری را آموزش بدهند، علم خود را در جهت استفاده از زندگی روزمره به کار نبرده اند. به همین دلیل دانشجو به دنبال مدرک است، در صورتی که باید آموزش داده شود به عده ای که در بازار کار فعالیت کنند و ابزاری را در اختیار آنها قرار داد تا بهتر بتوانند از آن در جامعه استفاده نمایند

سهرابی با بیان اینکه عدم استفاده از علم برای حضور در بازار کار، سبب شده تا یاس و ناامیدی در بین جوانان رسوخ کند، عنوان کرد: ما باید ظرفیت های یکدیگر را بشناسیم و به یکدیگر معرفی کنیم و برای مربیانی که با ورزشکار کار می‌کنند دوره و کارگاه هم افزایی بگذاریم؛ اداره کل ورزش و جوانان و هیئت‌ها بایستی این مهم را مورد تأکید قرار دهند. آنها برای تمدید مجوز باشگاه های ورزشی علاوه بر بررسی سابقه فعالیت آنها، تلاش در جهت کسب اطلاعات علمی مربوط به رشته ورزشی خود را در نظر داشته باشند. همه نیاز دارند به روز باشند.

رئیس دانشکده علوم وررشی دانشگاه فردوسی با تاکید بر اینکه فاصله میان دانشگاه و جامعه ورزش، یک معضل کشوری است، اما در استان خراسان پررنگ‌تر است، افزود: تیم‌های بزرگ برای جذب یک بازیکن خارجی، تست‌های مختلفی از وی به عمل می‌آورند. برخی از این تست ها باید توسط ابزارهای خاص آزمایشگاهی و متخصصین مربوطه به عمل آید. این امکانات را ما در دانشکده علوم ورزشی هم داریم اما کمتر مورد استقبال مربیان قرار می گیرد. شاید یکی از دلایل آن عدم اطلاع از این ظرفیت و پتانسیل باشد..

سهرابی ادامه داد: نیمرخ عملکرد ورزشکار شامل مولفه‌هایی مثل مهارت‌های فنی همچون تکنیک و تاکتیک، وضعیت جسمانی، وضعیت روانی و تعاملات اجتماعی فرد است. باید دید ورزشکار در چه مولفه‌ای مشکل دارد؟ این مهم با تست‌های تخصصی ممکن می‌شود. در بسیاری از موارد مربیان نمی‌دانند که مشکل چیست و اصرار دارند با ارائه تمرینات عام مشکل ورزشکار خود را حل نمایند، در حالیکه ورزشکار در برخی از این مولفه ها اصلاً مشکلی ندارد و مشکل جای دیگری است، به همین دلیل است که ورزشکار بعد از مدتی با عدم پیشرفت روبرو می شود و حوصله‌اش سر میرود و تمایلی به ادامه کار ندارد.

وی اظهار کرد: ما در دانشگاه فردوسی مشهد پیشنهاد تأسیس باشگاه ورزشی مطرح کرده‌ایم و اگر شرایط آن مهیا گردد و مسؤلین محترم دانشگاه موافقت نمایند در این باشگاه فعالیت‌های ورزشی در رشته های مختلف که درحال حاضر فقط در تابستان برای نونهالان ارائه می شود در طول سال ادامه یابد. همچنین عموم افراد جامعه با رعایت ضوابط خاص می توانند فرزندان خود را در این باشگاه ثبت نام نمایند و از امکانات آموزشی، ورزشی و تخصصی آن بهره‌مند گردند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟