در این شهرستان شهر را هم اگر آب ببرد، مدیران از خواب بیدار نمی شوند! + فیلم

ماجرای هدر رفت بیش از حد آب شرب از شبکه توزیع یکی از بزرگ ترین مشکلات تأمین آب شهری در سراسر کشور است که سالانه چیزی حدود 30 تا 60 درصد آب شرب را هدر می دهد؛ اتفاق خسارت باری که در شهرهای مختلف و به تناسب تعهد مدیران از شدت و ضعف متفاوتی برخوردار است و در برخی شهرها مثل مرکز شهرستان دنا در بیشترین حد خود قرار دارد.
کد خبر: ۷۸۴۶۶۶
|
۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۶ 22 March 2018
|
11193 بازدید
|

در این شهرستان شهر را اگر آب هم ببرد، مدیران از خواب بیدار نمی شوند! + فیلمماجرای هدر رفت بیش از حد آب شرب از شبکه توزیع یکی از بزرگ ترین مشکلات تأمین آب شهری در سراسر کشور است که سالانه چیزی حدود 30 تا 60 درصد آب شرب را هدر می دهد؛ اتفاق خسارت باری که در شهرهای مختلف و به تناسب تعهد مدیران از شدت و ضعف متفاوتی برخوردار است و در برخی شهرها مثل مرکز شهرستان دنا در بیشترین حد خود قرار دارد.

به گزارش «تابناک»، با اینکه کشور در دوران خشک سالی وحشتناکی قرار گرفته و حجم بارش های سال آبی جاری به شکل چشمگیری کاهش یافته است، اما هنوز نظام مدیریتی استانداردی بر منابع و مسائل آب کشور حاکم نشده است؛ حقیقت تلخی که چه بسا بیشتر از موضوعاتی نظیر تغییر اقلیم و کاهش نزولات جوی آینده کشور را شرایط بحرانی قرار می دهد.

چندی پیش، شهردار تهران در همایش دیپلماسی آب با اشاره به ضعف مدیریتی کشور در حوزه مدیریت منابع و مسائل آب از هدر رفت چیزی حدو 30 درصد از آب شرب تهران در نظام توزیع خبرداد و بعد از او عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ضمن تأیید این اشکال مدیریتی، میزان واقعی هدر رفت را بیشتر از 30 درصد عنوان کرد.

کارشناسان بسیاری نیز با مطالعه دقیق بر حجم آب وارد شده به شبکه توزیع آب شرب شهری و میزان مصرف دقیق آن متوجه اختلاف شدیدی میان آمار ورودی و خروجی ها شده اند که بعضاً تا 60 درصد هدر رفت آب را نیز تأیید کرده است.

البته این موضوع مهم و خسارت بار آن هم در دورانی که مسئله آب آرام آرام وارد مقوله های امنیتی شده است، در همه شهرهای کشور یکسان نیست و بنا به میزان تعهد مدیران، رعایت اصول ایمنی از سوی شهروندان و نیز منابع مالی مناسب از کیفیت های مختلفی برخوردار است.

صرف نظر از مطالعات دقیق علمی و مقایسه جزئی این مسئله در شهرهای مختلف کشور، اکنون مستنداتی در اختیار «تابناک»، قرار گرفته که نشان می دهد در برخی شهرهای کشور هم موضوع تعهد مدیران محلی و هم مسئله نظارت مدیران ارشد بر کیفیت مدیریت منابع آب و نظام توزیع آب شربی به شدت ضعیف است.

تعداد بازدید : 383

در حال حاضر سخن از شهر سی سخت، مرکز شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویر احمد است که تنها در یک مورد هدر رفت آشکار آب برای سه سال در یکی از محله های شهر مورد بی توجهی مسئولان قرار گرفته است و پیگیری های مستمر شهروندان نیز برای حل موضوع به اداره امور آب و فاضلاب شهرستان بی نتیجه بوده است.

تعداد بازدید : 310

بر اساس مستندات موجود در یکی از محله های شهر سی سخت و پس از اینکه چیزی حدود 3 سال پیش یکی از لوله های اصلی آب شهری می شکند، مدیران امور آب و فاضلاب از این مسئله مطلع نمی شوند و وقتی اهالی محل با مشاهده خیس شدن زمین اقدام به کندن زمین می کنند، متوجه می شوند که مشکل از شکسته شدن لوله آب شهری است.

اهالی محل مدعی هستند که این موضوع مربوط به نزدیک به 3 سال پیش است و در این مدت هر بار برای پیگیری مسئله به اداره امور فاضلاب شهرستان مراجعه کردند، پاسخ مناسبی از سوی آنها دریافت نکردند و مسئولان اقدامی برای حل مشکل صورت ندادند.

این ماجرا تا روزهای سقوط هواپیمای مسافربری در نزدیکی شهر سی سخت و حضور خبرنگاران و عکاسان در این شهر ادامه پیدا می کند و در نهایت با پیگیری های یکی از عکاسان خبری توسط مدیران شهرستان حل می شود.

شاید در نگاه اول این مسئله کوچک و جزئی بنماید که اشاره به آن برای اثبات یک خطر بزرگ آبی در کشور چندان صحیح نباشد، اما واقعیت این است که همین مسئله کوچک و هدر رفت آشکار آب در میان بی توجهی چند ساله مدیران نشان می دهد که در کشور ایران تا چه میزان تکنولوژی های توزیع، تعهد مدیران به مسئله آب و نظارت های این حوزه ضعیف است.

وقتی صحبت از 30 تا 60 درصد هدر رفت آب در شهرهای بزرگ کشور از جمله تهران به میان می آید، بخش عمده ای از این میزان در تیر رس مدیران نیست و امکان شناسایی محل دقیق هدر رفت آب نیز بسیار دشوار است. با این تفسیر سئوال این است که اگر مدیران آب کشور نسبت به هدر رفت های آشکار و سطحی آب شرب بی توجه باشند و تعهدی برای رفع آن نداشته باشند، چگونه می خواهند به صورت ریشه ای با این تهدید ملی مقابله کنند؟

این ماجرای کوچک را باید مشتی نمونه خروار دانست که در اوج خشکسالی و کاهش بارش نزولات جوی کشور حکایت تلخ بسیاری از شهرهای کشور است. با این شرایط باید پذیرفت که بخش عمده ای از مشکل آب کشور و بحران های مرتبط با آن حاصل عملکرد مدیران و شهروندان کشور است و با این روند تشدید بحران در سال های آینده چندان موضوع عجیبی نیست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
بله در شیروان مدیران سازمان آب سال گذشته با بی مدیرتی سد بارزو را خالی کردن وبه افراد مجوز کشت چغندر قند دادند واب سد را طوری فروختن که امسال حتی کشاورزان روستا
های تحت پوشش از کاشتن گندم هم منع شدن وحتی باغات هم دارد خشک می شود این است مدیریت ......
ناشناس
|
France
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
خود طرف حاظر نشده بره علکی از سرش باز میکنه . یه نامه که هیچ یه زنگ نزده . اون مسئول که نشته بالا هم بی خیال حقوق گرفته و نشسته به کارای زندگی خودش برسه . وجدان کاری صفر . کی میخواد کشور آباد کنه ؟ امریکا یا اسرائیل ! این کشور فقط به دست مردم خودش آباد میشه و سلام . تو غرب اگه این چیزا مبیند که نیست زندگی خوبی دارن . قرعه نداختن براشون . خودشون خواستن .
یاسوجی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
استان کهگیلویه بویراحمد کلا به همین وضع دچاره.
الان یه لوله دیدید برآشفته شدید ؟
یه قومیت و یک پهنه ی جغر افیایی را سالهاست به انزوای فرمایشی کشانده و پاسخگوی هیچ یک از نطالبات مردم هم نیستند .
فریاد مردم استان کهگیلویه بویراحمد را بجز اینکه هواپیما سقوط کنه چن نفر بیایند و در زیر پوسته ی شهر ببینند چه خبر است؟
مسئولین نمیگذارند مشکلات ومطالبات مردم به گوش مسئولین کشور برسد
ای نظام جمهوری اسلامی ای رهبر لی رئیس جمهور لی خدا
بشنوید صدای مظلونیت این استان را
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۳
والا بخدا بحث قومیت گرایی نیست با همه همینند فارس و ترک،بختیاری و کرد نداره
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
همین مسئله رو تعمیم بدید به کل کشور. از هدر رفتن و نابودی محصولات کشاورزی به دلیل نبودن مکان مناسب نگهداری تا شور کردن اب شیرین پشت سد ها.... قرن ها طول میکشه که این کاری ها جبران بشه
علي قنبرلو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
واقعا از تابناك تشكر ميكنم كه با به كارگيري جوانان باسواد و متخصص كار رسانه اي را پيگيري ميكنه و مثل خبرگزاري هاي الكي بزرگ خبر را نميسوزانه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۳
تازگیها بسیار کار درست شده
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۳
فرسودگی ونشت از شبکه ابرسانی شهری امکان پذیر است ولی باید مدلل باشد ومکان یابی گردد. خیاانهارا نمی توان شکافت وبه نشتی رسید.شما میگوئید ۳۰ تا ۶۰ در صد اب تهران نشت میکند.این میزان نشت بسیار زیاد وبشکل های مختلف قابل مشاهده ظاهری است. بر چه شواهدی میگوئید این میزان نشت وجود دارد.کنتورهای مصرف کننده وتوزیع کننده. شما به درست کارکردن کنتورها مطمئن هستید. از سالهای نزدیک به انقلاب تا کنون صحبت ازنشتی اب است..شبکه ابرسانی تهران در سالهای پس وپیش ۳۲صورت گرفته است که عمری شصت ساله دارند..تا انجا که من بخاطردارم از روز اول انشعاب اب به مشترکین تا امروز کنتور همان کنتور است.تعویض یا بهینه نشده است.شرکت اب وفاضل اب تهران در این مورد چه میگوید ودلایل مستدل ان برای نشت یانشتیوقبول یا رد ان چیست .اختلاف مصرف اب تهران در برخی ساعات پر مصرف مانند صبح و ساعات کم مصرف انند۲ تا ۴ بامداد چقدر است؟امکان فرسودگی کنتورها بیشتر از امکان نشت اب ازترک خوردگی لوله هاست یافت نشتی های جزئی در شبکه وسیع اب بدون داشتن امکانات چه اندازه امکان پذیر است؟ ایامیتوان از اندازه گیری رطوبت خاک در عمق نصب لوله ها در فواصل معین به چنین نتیجهای رسید.. بایستی ارزیابی علمی ودقیقی از کارکرد شبکه ابرسانی تهران وشهرستانهای مشکوک به نشت اب توسط کارشناسان خبره بعمل اید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۳
تخوابيدن ، يه كم دارن چرا ميزنن!
خدا نكنه بخوابن چون وضعمون خيلي خراب ميشه.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۳
منحنی مصرف اب ۲۴ ساعته کل تهرن مناطق تفکیک شده تهران
وشهرستانها درروزهای پر مصرف وکم مصرف ومقیسه وتحلیل انها میتواند در ین مورد راهنمائی هائی کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۳
کاری به مدیران نداشته باشید تا گربه شاختان نزند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۳
مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد اکثرا با فشار نماینده ها انتخاب میشن و حداقل سواد و تجربه را ندارند.مدیران شرکت برق استان نمونه واضع و دردناک و تاثر آور این رویه است. متاسفانه در این میان، اکثریت مردم قربانی رانت خواری یک اقلیت بسیار کوچک هستند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟