معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

دورنمای کشور تاریک است/ باید کشت بهاره را منع کنیم و به کشاورزان خسارت بدهیم/ چون عقلمان کم است به «سازه» گیر می‌دهیم

در محیط زیست اصلا کسی درباره آب متخصص نبود و حرف نمی‌زدند. ممکن است برای یک ارزیابی زیست محیطی که دماغه دودکش یک واحد صنعتی این طرف باشد یا آن طرف، ماه‌ها با هم حرف زده‌اند اما درباره حقابه‌ محیط‌ زیست این اتفاق نیفتاده بود. و بعد از سال ما حرف زدیم.
کد خبر: ۷۸۵۸۱۴
|
۱۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۳ 30 March 2018
|
17928 بازدید
|
از فردی که منجی کشاورزی ایران در دو دهه پیشتر بوده تا فردی که با اجرای سیاست‌هایی مانند خودکفایی گندم، مقدمات رسیدن کشورمان به خشکسالی و پررنگ شدن کمبود آب در سال‌های اخیر است، از عیسی کلانتری دو تصویر متفاوت در کشورمان به چشم می‌خورد. تصاویری متعارض که با هر رفتار وی، یکی شان پررنگ‌تر شده و پیش روی عموم جان می‌گیرد.

به گزارش «تابناک»، بیم و امید‌هایی که با مطرح شدن کلانتری به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مطرح می‌شد، حالا جلوه دیگری یافته است؛ کلانتری مدتهاست رئیس سازمان شده، اما آن گونه که برخی پیش بینی می‌کردند، نتوانسته سر منشا تحول در محیط زیست کشورمان باشد و حتی بر عکس، انتقادات فراوانی متوجه عملکرد وی است.

انتقاداتی که پررنگ شدن بحران آب و مشکلات زیست محیطی دیگر در شکل گرفتنشان بی تاثیر نیست. بحران‌هایی پرشمار و پر دامنه که این سوال را به وجود می‌آورد که آیا کلانتری فرد مناسبی برای عبور از این شرایط است یا خیر. سوالی که شاید برای پاسخ دادن به آن زود باشد، اما بی شک گفت‌وگو با وی در خصوص برخی از موارد راهگشا خاهد بود.

در ادامه چکیده‌ای از گفت‌وگوی سالنامه اعتماد با عیسی کلانتری را می‌خوانید: (برای خواندن مشروح این گفت‌وگو به اینجا بروید)

دورنمای کشور تاریک است/ باید کشت بهاره را منع کنیم و به کشاورزان خسارت بدهیم/ چون عقلمان کم است به «سازه» گیر می‌دهیم رئیس جمهور برای تامین حقابه تالاب‌ها دستور اکید داده‌اند، اما متاسفانه امسال با کمترین میزان بارش در ۵۰ سال اخیر مواجه‌ایم. ۲۱ استان بدترین وضعیت را دارند، طبیعت با ما قهر کرده است. معضل آب یک معضل اساسی بود و اکنون بدتر شده است. اصفهان آب خوردن ندارد، زاینده‌رود مشکلات پیچیده‌ای دارد. تامین آب شرب بسیار سخت شده، چه برسد به اینکه بخواهیم به گاوخونی آب ببریم.

در حوضه دریاچه ارومیه، هامون، جازموریان و جا‌های دیگر به شدت با تنش آبی رو‌به‌رو هستیم. دنبال این هستیم که بخش عمده‌ای از کشت‌های بهاره را منع کنیم. در این شرایط من خیلی بعید می‌دانم حتی اگر آبی رها شود به تالاب‌ها برسد، مگر اینکه در برخی نقاط به صورت سیلابی این اتفاق بیفتد.
 
[در پاسخ به این سوال که آیا طبیعت با ما قهر کرده یا این وضعیت نتیجه سیاست‌هایی، از جمله اجرای افراطی طرح‌های سازه‌ای است؟]من با نظر شما موافق نیستم که همه جا سازه، مخرب محیط زیست است. اجرای این طرح‌ها در برخی نقاط خوب و در برخی نقاط هم بد است. اگر سازه‌های مثبت را نداشتیم همین تهران امروز با کمبود آب خوردن رو‌به‌رو بود. باید تک تک این سازه‌ها را بررسی کنیم. برخی‌شان خوبند، برخی خوب نیستند و برخی هم بسیار بد هستند. این مشکلات را به گردن سازه نیندازیم؛ به گردن عقل خودمان بیندازیم. ما استراتژی‌مان در کشور چیست؟ آیا توسعه پایدار را قبول داریم یا نداریم؟ بر آن مبنا ممکن است بسیاری از سازه‌ها تایید شوند و بسیاری هم رد شوند.
 
در رجوع به مدیریت سازه‌ای و سدسازی و انتقال‌های حوضه به حوضه افراط کرده‌ایم، اما اکنون تمام دعوا‌های انتقال آب بین حوضه‌ای بر سر کمتر از یک درصد آب کشور است. به هر صورت به غلط یا درست، شهری ساخته شده به نام اصفهان با ۲ میلیون نفر جمعیت و ده‌ها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری حالا در این شرایط شما خودتان را موظف می‌دانید مشکل آنجا را حل کنید یا نه؟ یا هر اتفاقی افتاد، اجازه دهیم بیفتد. ۴۰- ۳۰ هزار خانوار در شرق اصفهان از زمان صفویه تا حالا کشاورزی کرده‌اند این‌ها باید چه کنند وقتی آب هم نیست؟ کاری نداریم که چرا دو میلیون نفر شده‌اند، به نظر من اصفهان نباید بیشتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت می‌داشت.
 
اکنون با این واقعیت رو به رو هستیم نه می‌توان جمعیت را جا به جا کرد و نه می‌شود صنایع را جا به جا کرد یا باید به جمعیت بگوییم از تشنگی بمیرید یا سرمایه‌گذاری‌هایی که با پول این سرزمین انجام شده و به اشتباه هم انجام شده منهدم کنیم. مثلا در مشهد جمعیت به بالای دو میلیون نفر رسید و بارندگی هم کاهش یافته است، از طرفی به اشتباه آمده‌ایم آب خوردن این شهر را هم به آب بیگانه سد دوستی وصل کرده‌ایم سد دوستی هم آب ندارد، چه باید بکنیم؟
 
بله سد‌های غلطی را در حوضه «کر» احداث کرده‌ایم. یا مثلاً بختگان قربانی ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار کشاورزی اضافی بین «درودزن» و «ملاصدرا» و زیر «درودزن» شده است. آمده‌ایم سد «جیرفت» را زده‌ایم بدون اینکه حقابه زیست محیطی جازموریان را در نظر بگیریم. سازه به خودی خود بد نیست؛ سیاست‌هایی که پشت این سازه‌هاست غلط است، مثلا نباید رودخانه‌ای کور شود یا رودخانه‌ای را خشک کنیم ما، چون عقل‌مان کم بوده به سازه گیر می‌دهیم.
 
به انسا‌ن‌ها باید گیر بدهیم انسان‌هایی که تصمیم گرفته‌اند این سازه‌ها را غلط و ناقص بسازند بیاییم به سازمان محیط زیست که ۵۰ سال از عمرش می‌گذرد گیر بدهیم که چرا متقاضی حقابه‌هایش نبوده است ما در حوضه دریاچه ارومیه همه روخانه‌ها را پشت سد‌ها خشک کرده‌ایم دریاچه بر اثر معجزه که خشک نشده ما دریاچه را خشکانده‌ایم دریاچه با آب سیلاب‌های ۱۲-۱۰ رودخانه زنده بود.
 
دورنمای کشور تاریک است/ باید کشت بهاره را منع کنیم و به کشاورزان خسارت بدهیم/ چون عقلمان کم است به «سازه» گیر می‌دهیم
 
اتفاقا بد نیست سد بسازیم، اما مثلا بگوییم که سد بوکان را که می‌سازیم حق نداریم همه آب آن را مصرف کنیم. اهداف کوتاه مدت را دنبال کرده‌ایم مثلا تغییر الگوی کشت داده‌ایم و کشاورزی را توسعه داده‌ایم، چون گفته‌ایم جمعیت‌مان زیاد شده باید غذایش را در داخل کشور به هر قیمتی تولید کنیم. این تصمیم‌ها نهایتاً دارد به قیمت سرزمین‌مان ختم می‌شود، چون سیاست‌های بین‌المللی‌مان گیر دارد، فشار آورده‌ایم به بخش کشاورزی که شما باید سالی ۶ تا ۷ درصد رشد داشته باشید اراضی دیم به اراضی آبی تبدیل شده است. بدتر از آن محصولات آبی کم آب تبدیل شده‌اند به محصولات آبی آب بر، گندم به چغندر تبدیل شده و جو به ذرت، حبوبات به یونجه تبدیل شده و انگور به سیب. خشک شدن دریاچه ۲۰ درصدش به تغییر اقلیم مربوط است و ۸۰ درصد آن به مدیریت غلط منابع آب و کشت.
 
در سال ۶۸ مجلس سیاست خودکفایی تصویب کرد، اما در سال ۷۰ آن را تغییر دادیم خودکفایی را به افزایش تولید و بهره‌وری تبدیل کردیم دو سال در این مسیر حرکت کردیم و دیدیم که مسیر اشتباه است. به این دلیل که سبد انتهایی معلوم نبود یعنی در تولید گندم وقتی می‌گوییم باید خودکفا شویم نمی‌گوییم چقدر تولید کنیم، بلکه می‌گوییم هر چه قدر کشور مصرف کرد، باید تولید کنیم این طوری قیمت نان مجانی می‌شود و آن را به جای کنسانتره می‌دهند به گاو و بعد ادعای نیاز به گندم بیشتر مطرح می‌شود به همین دلیل گفتیم سالی چهار درصد افزایش تولید داشته باشیم که آن هم با بهره‌وری امکان‌پذیر بود.
 
فولاد مبارکه قرار بوده کنار دریا احداث شود، اما در اصفهان احداث شده است خود سازمان محیط زیست هم در این باره مقصر بوده است، چون سواحل جنوب و شمال را به روی استقرار صنعت بستند، گفتند ورود به سواحل ابدا ممنوع، خب صنعت کجا برود؟ کشور نباید رشد کند؟ کشور نباید توسعه پیدا کند؟ ۸۰ درصد جمعیت دنیا در سواحل زندگی می‌کنند، اما در ایران از آبادان تا گواتر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر زندگی می‌کنند. چرا؟ ما مقصر بودیم؛ در محیط زیست گفته‌ایم به سواحل جنوب و شمال دست نزنیم، یعنی، چون آمایش نبود، عقل کمتر بود و قدرت‌های سیاسی داخل کشور کشمکش داشتند هر کسی صنعت را می‌خواست ببرد، جایی و ما هم تماشا می‌کردیم این اتفاقات افتاده است، اما حالا چه کار باید کرد؟
 
[در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست دست کم پروژه‌های نیمه کاره را کامل نکرد؟]مثلا ۵۰۰ میلیارد، یک هزار میلیارد تومان خرج کرده‌اند. خسارتش را چه کسی می‌دهد؟ کسی که مجوز داده باید خسارت بدهد. دورنما تاریک است، اما خود این صنایع به علت عدم رقابت مجبور می‌شوند تعطیل کنند برای اینکه صنعتی که در ساحل قرار دارد و از آب شور استفاده می‌کند به مواد اولیه دسترسی دارد حمل و نقلش ارزان‌تر است، قیمت تمام شده‌اش ارزان‌ترر می‌شود، اگر رقابت شکل بگیرد همین رقابت موجب می‌شود این‌ها تعطیل شوند.
 
بخش دیگری از تخریب محیط‌زیست‌مان به صنایع خودرو مربوط است، صنعتی که ۷۰ هزار میلیارد تومان گردش سالانه دارد، پول و نفوذ هم دارد. مرداد ماه تصویب می‌کنند که به ازای هر خودرو فرسوده یک خودرو خارج کنند اول شهریور ماه می‌گویند آقای نعمت‌زاده فشار می‌آورد باطلش می‌کند، باید ببینیم کشور را چطور اداره کرده‌ایم. کشوری که هنوز سیاست آمایش ندارد کشوری که هنوز توسعه پایدار را به زور می‌شود اسمش را آورد، خب این اتفاقات باید بیفتد مثلا ما می‌گوییم مردم شمال کشور باید سرایدار تهرانی‌ها باشند. این را ما در عمل گفته‌ایم برای اینکه توسعه صنعت را در شمال منع کرده‌ایم اگر خانه‌های تهرانی‌ها آنجا نبود این همه جوان بیکار می‌شدند.
 
دورنمای کشور تاریک است/ باید کشت بهاره را منع کنیم و به کشاورزان خسارت بدهیم/ چون عقلمان کم است به «سازه» گیر می‌دهیم
 
[در پاسخ به سوالی در خصوص طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان]ما گفته‌ایم اجازه نمک‌زدایی در شمال نمی‌دهیم، یعنی اجازه ندارند ۴ میلیون تن نمک را وارد دریا یا دپو کنند. اگر طرح با شرایط ما امکان‌پذیر باشد ۲۰۰ میلیون متر مکعب هم می‌خواهند ببرند، خب ببرند. جنگل‌های هیرکانی هم مهم است باید تونل احداث کنند باید خیلی از ملاحظات را رعایت کنند در واقع با این شرایط غیراقتصادی می‌شود.
 
این طرح با این شرایط امکان اجرا نخواهد داشت، اما تخصیص دهنده آب من نیستم. وقتی از نظر وزارت نیرو تخصیص بلامانع باشد، ما هم شرایط انتقال را تعیین می‌کنیم. من که نمی‌توانم به وزارت راه بگویم راه نسازد، بلکه باید شروطی بگذارم برای اجرای طرح که حداقل خسارت ایجاد شود، راه عبور و مرور حیات وحش را نبندند و حداقل آسیب به جنگل وارد شود، جنگل‌های هیرکانی را هم چماق نکنیم توی سر مردم. یک وقتی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار جنگل هیرکانی داشتیم، اکنون یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار داریم، شما باید کلان‌تر از این فکت‌ها فکر کنید.
 
اکنون ما با وزارت نیرو داریم هماهنگ می‌شویم. وزارت نیرو از زمان آقای چیت‌چیان پذیرفته است که حقابه محیط زیست باید تخصیص پیدا کند. آن‌ها اعلام کرده‌اند ۱۱ میلیارد متر مکعب در سال اختصاص می‌دهند. آن چیزی که دوستان ما در سازمان ما می‌گویند چیزی حدود ۲۴ میلیارد متر مکعب است. ما باید ینشینیم به تفاهم برسیم، این عدد البته در سال‌های مختلف فرق می‌کند. ممکن است امسال که خشکسالی شدت دارد درصد حقابه خیلی کمتر شود، نکته این است که در ۵۰ سال گذشته یک بار سازمان محیط زیست و وزارت نیرو با هم ننشسته‌اند حرف بزنند و حقابه را تعیین کنند.
 
دعوای من با کشور است که ما حق نداریم، بیش از ۴۰ درصد آب‌های تجدید‌پذیرمان را مصرف کنیم اکنون ۱۱۰ درصد استفاده می‌کنیم، یعنی بقیه‌اش حق محیط‌زیست است. در محیط زیست اصلا کسی درباره آب متخصص نبود، حرف نمی‌زدند. ممکن است برای یک ارزیابی زیست محیطی که دماغه دودکش [یک واحد صنعتی]این طرف باشد یا آن طرف، ماه‌ها با هم حرف زده‌اند، اما درباره حقابه محیط‌زیست این اتفاق نیفتاده بود.
 
[در پاسخ به این سوال که به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دورنمای شما برای حفاظت از منابع آب در سال‌های آتی چیست؟]صرفه‌جویی در همه بخش‌ها. در سال ۹۷ ما از خیلی کشت‌های‌مان هم باید بگذریم. حداقل کشت بهاره را باید کم کنیم. اگر لازم است به کشاورزان خسارت هم بدهیم، اما آب را باید مدیریت کنیم. ما نمی‌توانیم وقتی شکر را راحت‌تر می‌توانیم وارد کنیم، چغندر بکاریم. وقتی ذرت دانه‌ای را می‌توانیم، برنج را در خارج از شهر‌های شمالی بکاریم. دولت باید در این باره تصمیم‌گیری کند تا به حال در کشور هر کسی هر کار دلش می‌خواست می‌کرد، اکنون محدودیت داریم. محدودیت شدید داریم. هم باید به کشاورزان خسارت بدهیم و هم واردات را افزایش دهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱۰۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
شما که ماشاء الله دریاچه ارومیه را آنجور احیا کردی یک فکر اساسی هم برای خشکسالی بکنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
در استان فارس با این وضعیت بی آبی، این همه برنج و هندوانه باید کاشت؟؟
ایرانی
|
United States of America
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
هرکشوری برای 50 سال آینده خود برنامه دارد یعنی ما باید قبل از ده شصت فکر امروز را مبکردیم الان برای چاره دیر است بهتر است به فکر 50 سال بعد باشیم البته اگر کسی از مسولان بلند مدت فکر کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
همه مشكلات بخاطر جمعيت بيشتر از حد ظرفيت مملكت است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
!تازه توصیه میکنند که 2/5 برابرش کنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
برعکس من فکر میکنم به علت جمعیت پایین اکثر مناطق مشکلات فراوانی در زمینه اشتغال داریم. هجوم به سمت تهران و اطراف هم لزوماً به خاطر امکانات نیست بلکه به خاطر بازار مصرف بزرگ است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
بخدا قسم اگر همين امشب حكومت اعلام كنترل جمعيت كند همين شما وامثال شما از فردا داد و هواراتان بلند ميشود كه اي واي جمعيت كشور رو به نابوديست
ناشناس
| Romania |
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
کشور ما تا ۱۵۰ ملیون ظرفیت دارد
ترک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
بهشت آذربایجان رو دارین کویر میکنین. اورمیه اگه خشک بشه 14 میلیون حمعیت مستقیم و غیر مستقیم ضرر میبینن... همه جا زور و نفوذ حرف میزنه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
به کشاورزاتون بگین کمتر چاه بزنند.چرا از بقیه طلبکاری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
هم واردات را افزایش دهیم و هم شعار مصرف تولیدداخل را بگوئیم تا ببینیم با از کدام طرف می وزد
امیر
|
Germany
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
فقط حرف ، فقط ادعا ، برادران مسئول دریاچه ارومیه خشک شد نکنه منتظرید وقتی ریزگردهای نمکش به تهران رسید کاری کنید ، خوزستان داره زیر ریزگردها دفن میشه ، فلات مرکزیم هر روز داره کویریتر میشه ، جنگلای بلوط دارن نابود میشن ، بابا والله دیگه داره دیر میشه ها ، فردا طوری نشه مثل سومالی این و اون بهمون صدقه بدن.
کاوه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
ایران دچار خشک سالی نشده. اقلیم ایران همین بوده. به صورت متناوب خشکی شدید و خشکی معمولی. ایران در مرکز کمربند بیابانی زمین قرار دارد.
مشکل از جایی شروع شد که مسئولان هوس کردند جمعیت رو ببرند بالای ۱۵۰ میلیون.
مملکتی که حداکثر گنجایش ۴۰-۵۰ میلیون رو داره الان رسیده به ۸۱ میلیون.
اون سی میلیون اضافی ذخیره آب مملکت رو خورده و به زودی این ذخیره تمام خواهد شد. مشکل اصلی و دقیق تر بلای اصلی پس از اتمام این ذخایر شروع خواهد شد.
حالا همین مسولان و برنامه ریزان غلط، خود و خانواده شان اقامت بهترین کشورها رو دارند‌.
فقط میمونه اون ملت فلک زده و ضعیف که توان خروج و خرید اقامت کشور خارجی رو ندارند. باید از بین برند، تا دوباره تعادل به مملکت برگرده. ما ملت ضعیف چه خاکی تو سرمون بریزیم؟!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
درست است و فقط به شرطی کشور ایران ظرفیت جمعیت بیشتر را داشت که همراه با مدیریت هوشمندانه و بهینه باشد نه همراه با مدیریت مدعیان کودن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
اقای متفکر همین امارات کوچک که بیابان تر از ایران هم هست بالای هشت میلیون جمعیت دارد
ناشناس
| Sweden |
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
کل مصرف آب شرب در کشور کمتر از پنج درصد هست. بالای نود درصد آب در کشاورزی استفاده میشه. کشاورزی به شکل پنجاه سال قبل نمی تونه ادامه پیدا کنه. اگه بحث کشاورزی سنتی رو ببندند همه چیز بهتر میشه. نباید زندگی مردم برای سود دلال های محصولات کشاورزی آسیب ببینه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
ناشناس 17 32 یعنی واقعا هنوز متوجه نشدی که چرا 8 میلیون جمعیت داره.... ؟ داره کشاورزی میکنه.. ؟؟
جی وی دی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
تنها قسمت اول حرفتون درسته دوست عزیز
مشکل ازدیاد جمعیت نیست، مشکل ناکارآمدی و بی کفایتی مسؤلان است، اگر مقایسه ای با ژاپن داشته باشید، بهتر متوجه میشید.
ايرانى
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
مديريت امارات كجا و .... ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
ناشناس ۱۷:۳۲ امارات آب دریا رو میگیره شیرین میکنه، ما چکار میکنیم؟! هرچی رودخانه هست رو خشک کردیم برای آب خوردن!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
؟؟؟؟
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۲
کدام هواپیما کدام ماشین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
همه بخاطر جمعيت زياده لطفا مسئولان را متوجه اين موضوع بكنينن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
در ایران به رشته های منابع طبیعی و محیط زیست همیشه کمتر به آن بها داده ند.حتی بودجه های کمتری نیز به آن اختصاص داده شده است.مثلا در سال ۹۴ بودجه محیط زیست کلا چیزی حدود ۱۷۰میلیارد تومان بود.در حالی بودجه نهادهای فرهنگی بالای ۱۰هزار میلیارد تومان.این نشان از اهمیت کم به محیط زیست و منابع طبیعی است که نتیجه اش از بیت رفتن آب است.اگه با این روال پیش بده تا۲۵ سال آینده نصف ایران از بین میره
عادل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
کلانتری یک مسئول از نفس افتاده و بی فایده است.
کسی که سود و منفعت را به خودکفایی غذایی و امنیت غذایی ترجیح می دهد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟