توافق نظامی ـ امنیتی عراق، کویت، عربستان و اردن، نشست وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه در نخجوان، مخالفت ایران با حضور فرانسه در نشست صلح سوریه، خروج «پ ک ک» از سنجار به دنبال تهدیدات ترکیه و به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ولیعهد عربستان از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به پیش بینی وقوع جنگ بزرگ میان اسرائیل و حزب الله نیز اشاره کرد..
به گزارش «تابناک»؛ «گادی آیزنکوت»، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی پیشبینی کرد که این رژیم در سال 2018 میلادی وارد جنگ بزرگی با حزب الله لبنان خواهد شد.
وی افزود: امسال فرصت برای وقوع جنگی بزرگ با حزب الله فراهم است و این جنگ بزرگتر از آن چیزی است که در سه سال گذشته از مسئولیت من رخ داده است و احتمالا من فرماندهی ارتش را در این جنگ که در طول دو سال پایانی خدمت من رخ میدهد، بر عهده بگیرم.
این مقام صهیونیست گفت: بزرگترین خطر نظامی که اسرائیل را تهدید میکند، در جبهه شمالی یعنی از سوی ایران، سوریه و لبنان است.
وی افزود: عملیات نظامی این رژیم در سوریه همچنان ادامه خواهد یافت و متوقف نخواهد شد.
آیزنکوت اظهار داشت: این جنگ در صورت وقوع، مانند قبل نخواهد بود و همه چیز که تحت اختیار حزب الله در لبنان از بیروت تا آخرین نقطه در جنوب قرار دارد، ویران خواهد شد.
وی گفت: اسرائیل پیش از این هزاران هدف را در لبنان برای حمله به آن در صورت وقوع جنگ احتمالی با حزب الله مشخص کرده است.
رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه ادعاهای خود افزود: هیچ کس در منطقه ویرانیهایی را که این جنگ بر جای خواهد گذاشت، فراموش نخواهد کرد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره امکان دخالت ایران و حمایت از حزب الله در صورت وقوع جنگ گفت: این احتمال بسیار ضعیف است.
توافق نظامی ـ امنیتی عراق، کویت، عربستان و اردن
«قاسم الأعرجی»، وزیر کشور عراق امروز دوشنبه از امضای توافقنامه چهارجانبه عراق، اردن، کویت و عربستان خبر داد و گفت، این توافقنامه، تأمین امنیت مرزهای مشترک در مرحله پساداعش را تضمین خواهد کرد.
الأعرجی افزود: «مرحله پساداعش نیازمند حفظ مرزها و فعالسازی نقش دستگاههای اطلاعاتی است و همکاری با عربستان، کویت و اردن در این زمینه وجود دارد.»
بنا بر گزارش خبرگزاری آناتولی، وزیر کشور عراق همچنین اظهار داشت، سال ۲۰۱۸ سال حمایت از گارد مرزی و نیروهای اطلاعاتی و همکاری با همه کشورهاست.
به گفته وی، وزارت کشور عراق در حال حاضر برای تأمین امنیت فضای انتخابات و حمایت از نامزدهای انتخاباتی تلاش میکند.
نشست وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه در نخجوان
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به ترکیه، جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان سفر میکند.
وی افزود: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، امروز سهشنبه به منظور پیگیری تحولات سوریه و بررسی روند آستانه و نیز همراهی رئیس جمهوری در اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه به آنکارا سفر میکند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: وزیر امور خارجه در سفر به آنکارا، در نشست وزرای خارجه ترکیه، ایران و روسیه با موضوع سوریه نیز شرکت خواهد کرد. بررسی تحولات سوریه و پیگیری توافقات آستانه، محور گفتوگوهای وزرای خارجه سه کشور خواهد بود. در این نشست، دستورکار اجلاس سران سه کشور نیز مورد گفتوگو قرار خواهد گرفت.
قاسمی همچنین افزود: وزیر امور خارجه پس از آن و در ادامه در روزهای پنجشنبه و جمعه برای شرکت در اجلاس میان دورهای وزرای امور خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد (نم) به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، سفر خواهد کرد.
وی اضافه کرد: وزیر امور خارجه همچنین پس از شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه عدم تعهد، و در بعد از ظهر جمعه به دعوت رسمی مقامات جمهوری خودمختار نخجوان به این جمهوری خودمختار سفر و با مقامات عالی رتبه آن منطقه دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
مخالفت ایران با حضور فرانسه در نشست صلح سوریه
روزنامه «دیلی صاباح» نوشت: یک مقام ترکیهای که نخواست نامش فاش شود، مدعی شد، «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه خواستار حضور در نشست صلح سوریه که بناست امروز سه شنبه در آنکارا برگزار شود بوده، ولی ایران با این درخواست مخالفت کرده است.
رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه بر اساس قراری که در اولین روز دی ماه ۹۶ در هشتمین نشست آستانه گذاشته شد، فردا در آنکارا گرد هم میآیند تا روند ادامه کمک به حل سیاسی بحران سوریه را بررسی کنند.
این سه کشور ضامن ایجاد مناطق عاری از تنش در بخشهایی از سوریه هستند.
این دومین نشست سران سه کشور در این قالب است؛ اولین نشست روز یکم آذر ۹۶ در شهر ساحلی سوچی روسیه برگزار شد.
به نوشته روزنامه «دیلی صاباح»، این مقام ترکیهای امروز در استانبول به خبرنگاران گفته که «فرانسه هم میخواست بخشی از گفتوگوهای سوچی باشد؛ از جانب ترکیه این امر بلامانع بود، ولی ایرانیها با آن مخالفت کردند.»
این مقام ترکیهای دقیقاً نگفته که فرانسویها چه موقع و از چه طریقی این درخواست را مطرح کردهاند؛ وزارت خارجه ایران هنوز در قبال این ادعا، موضعی نگرفته است.
خروج «پ ک ک» از سنجار به دنبال تهدیدات ترکیه
فرماندار سنجار از خروج «پ ک ک» از منطقه سنجار در شمال عراق به دنبال تهدیدات ترکیه مبنی به حمله قریب الوقوع به این منطقه خبر داد.
به گزارش السومریه، فهد حامد فرماندار سنجار از عقب نشینی «پ ک ک» از سنجار عراق خبر داد.
وی افزود: افراد مسلح «پ ک ک» از سنجار عقب نشینی کردند. همه افراد «پ ک ک» که تعداد آنها بالغ بر ۱۰۰۰ تن می شود از سنجار عقب نشینی کردند. نیروهای لشکر ۱۵ ارتش عراق در منطقه مستقر شده است تا از این منطقه حمایت کند.
فرماندار سنجار گفت: به دنبال تهدیدات ترکیه درباره دخالت نظامی در منطقه سنجار، موجی از نگرانی ساکنان سنجار را فرا گرفته است.
حامد از دولت مرکزی خواست که زمینه پیوستن جوانان ایزدی به ارتش و پلیس عراق برای حمایت از مناطقشان را هموار کند.
شایان ذکر است، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه، روز ۲۶ مارس گفت: اگر دولت عراق شبهنظامیان حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) را از منطقهٔ سنجار در نزدیکی مرزهای سوریه نراند، ارتش ترکیه آمادهٔ حمله به این منطقه خواهد شد.
ولیعهد عربستان: با اسرائیل منافع مشترک زیادی داریم
ولیعهد عربستان گفت که اگر صلح محقق شود منافع مشترک زیادی میان اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد.
محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در گفت وگو با مجله آتلانتیک عنوان کرد: ما منافع مشترک زیادی با اسرائیل داریم و اگر صلحی برقرار شود، سود زیادی میان اسرائیل و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و کشورهایی مانند مصر و اردن ایجاد می شود.
وی افزود: معتقدم که فلسطینی ها و اسرائیل حق دارند که سرزمین خودشان را داشته باشند.