گفتگوی جالب با مدیر کل جرائم سایبری سپاه

کد خبر: ۷۸۷۵۱
|
۰۵ دی ۱۳۸۸ - ۰۰:۲۱ 26 December 2009
|
21917 بازدید
در واقع می‌توان ادعا کرد که علنی شدن فعالیت مرکز و سایت گرداب به نوعی سرآغاز نوعی مطالبه‌گری در سراسر دنیا در جهت مبارزه با مستهجن‌نگاری و رواج هرزه‌نگاری در اینترنت است که روشنفکران و فعالان اجتماعی کشورهای مختلف، برای ایجاد حرکتی مشابه در کشور خود فعالیت‌های بسیاری را انجام داده‌اند

فعالیت بالغ بر 10 هزار سایت و وبلاگ علیه شیعه و اسلاماگر این‌ها را بپذیریم و به آن اضافه کنیم که بالغ بر 10 هزار سایت اینترنتی و وبلاگ علیه شیعه و اسلام در حال فعالیت هستند، دیگر تکلیف می‌شود که وبلاگ‌نویسان، اطلاعات سایبرنویسی خود را افزایش داده و عملکردهای رسانه‌ای و شیوه‌های تخریبی رقیب را بیاموزند.

مركز بررسي جرائم سازمان يافته، يكي از مراكز وابسته به فرماندهي پدافند سايبري سپاه پاسداران انقلاب اسلامي است.

وظيفه اين مركز نظارت و بررسي جرائم سازمان يافته تروريستي، جاسوسي، اقتصادي و اجتماعي در فضاي مجازي است كه با همكاري و هماهنگي ساير حوزه هاي اطلاعاتي و قضايي در جهت بررسي تهديدات و آسيب هاي شبكه جهاني اينترنت و ساير فناوري هاي نوين از توان فني و اطلاعاتي كارشناسان سپاه پاسدارن و ساير متخصصين بهره گرفته و طبق اصل 150 قانون اساسي در راستاي نگهباني از انقلاب و دستاوردهاي آن فعاليت مي نمايد.

رشد قارچ گونه جرائم سازمان یافته بین المللی و سوء استفاده از بستر اینترنت و سایر سامانه های ارتباطی در جهت انجام اقدامات تروریستی، جاسوسی اینترنتی، پولشویی، و تخریب نظام فرهنگی و اجتماعی جامعه و هتک حرمت و توهین به مقدسات دینی و ارزش‌های انقلابی از دلایل راه اندازی مرکز بررسی جرائم سازمان یافته در سال 1386 به منظور شناسایی و برخورد با جرائم مذکور با هماهنگی قوه قضائیه جمهوری اسلامی بوده است.

همین امر سبب شد تا در گفتگویی با جناب آقای صادقی، مدیر مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته‌ی سایبری، اطلاعات بیشتری در مورد اقدامات این مرکز را در اختیار خوانندگان قرار دهیم.

سایه ساروی

***

* استکبار جهانی به این نتیجه رسیده است که دروازه ورود جنگ نرم به ایران موضوعات ضد اخلاقی و گسترش فساد و فحشاء بخصوص در بین جوانان است.

* فرح کریمی عضو حزب چپ سبزها بوده است و در گذشته با سازمان منافقین همکاری می‌کرده. در این طرح مبلغ 15 میلیون یورو برای راه‌اندازی رسانه‌های متعدد و انجام فعالیت‌های رسانه‌ای با عنوان جعلی «احقاق حقوق بشر» و «مبارزه با تبعیض در رسانه‌ها» تخصیص یافت.

* شناسایی تعدادی از عوامل اصلی و هادیان اغتشاشات که در بستر اینترنت اقدام به دروغ‌پردازی و توهین به افراد و دعوت به تجمعات می‌کردند، در طرح «فتنه» عمیقا مورد بررسی قرار گرفته که اطلاعات تکمیلی آن در آینده در سایت گرداب اعلام خواهد شد.

* بیش از 6000 خبر و مقاله در کمتر از 7 ماه در مطبوعات جهانی، فعالیت‌های این مرکز را پوشش داده است.

* فیلترینگ سایت‌های غیراخلاقی در عراق، مبارزه با پورنوگرافی در اینترنت در انگلستان و آلمان، و اعلام نیاز در جهت مطالعه گسترده در خصوص نحوه کنترل و نظارت بر اینترنت در مالزی، از جمله حرکت‌هایی است که در مدت کمی پس از فعالیت علنی این مرکز در سطح جهان صورت گرفته است.

* دستگاه‌های فرهنگی کشور باید عمده فعالیت خود را در فضای مجازی بر جذب کابران ایرانی که برای تنوع و سرگرمی به اینترنت وارد شده معطوف کنند.

* در پروژه گرداب به دلایل حساسیت موضوع پرونده‌ها، ارائه آن در سطح رسانه ملی مورد موافقت واقع نگردید.

* بالغ بر 10 هزار سایت اینترنتی و وبلاگ علیه شیعه و اسلام در حال فعالیت هستند.

* حجم بالایی از نرم‌افزارهای فیلترشکن به دنبال جاسوسی از کاربران هستند و استفاده از آنها باعث انتشار محتوای خصوصی کاربران می‌شود.

* یکی از مشکلات موجود در زمینه جرائم رایانه‌ای و فنآوری اطلاعات، موضوع قانون است که البته بعد از تصویب قانون جرائم رایانه‌ای این مشکلات خیلی کمتر شده است.

***

  مرکز مبارزه با جرایم سازمان‌یافته سایبری به چه ضرورتی تشکیل شده و فعالیت‌های محوری آن چیست؟

با توسعه و گسترش هر تکنولوژی و فنآوری، مطمئنا آسیب‌ها و تهدیدهایی در آن حوزه شکل می‌گیرد. با ورود شبکه جهانی اینترنت و گسترش فنآوری اطلاعات در کشور، صرف نظر از فرصت‌های بی‌شمار آن، افراد و شبکه‌های مخربی اقدام به فعالیت و سوءاستفاده از این فنآوری، و همچنین اینترنت کردند که شناسایی و مقابله با آن نیازمند ساختار مناسب و اقدامات فنی خاص خود بود.

احساس این خطر، و درک تهدیدی که کشور در مواجهه با فنآوری اطلاعات و اینترنت با آن روبروست، از دلایل ایجاد مرکز بررسی جرایم سازمان‌یافته است؛ جرائمی که در حوزه‌های مختلف و به روش‌های گوناگون در جوامع بین‌المللی شکل گرفته است و امروز کشور ما نیز از این تهدیدات داخلی و خارجی مصون نیست.

از این رو بر اساس اصل 150 قانون اساسی، این مرکز در سال 86 جهت بررسی و مقابله با جرائم سازمان‌یافته تروریستی، جاسوسی، اجتماعی و اقتصادی در فضای مجازی تاسیس گردید.

این مرکز با بررسی فعالیت‌های سازمان‌یافته و مخرب که عمدتاً توسط عوامل شبکه‌های جاسوسی استکبار در کشور صورت می‌گیرد، اقدام به شناسایی و کنترل این افراد و شبکه‌ها می‌کند.

با توجه به گستردگی شبکه‌های پورنوگرافی و سایت‌های ضددینی و ضدفرهنگی به زبان فارسی، در اولین قدم این مرکز دست به شناسایی، پیگیری و انهدام سایت‌های غیراخلاقی و ضددینی زد. البته این موضوع به این معنی نیست که تمام فعالیت این مرکز بر روی این سایت‌ها متمرکز شده است، بلکه توجه و رسیدگی به این سایت‌ها به عنوان وظیفه انسانی و شرعی و در راستای حمایت از نهاد خانواده در ایران به عنوان اولین حرکت در دستور کار قرار گرفت و با موفقیت انجام شد.

  متهمین از راه‌اندازی این سایت‌ها چه هدف و ماموریتی داشته‌اند؟

اینگونه به نظر می رسد که موضوع جنگ سخت و حمله نظامی پس از 8 سال دفاع مقدس نتوانسته به عنوان یک گزینه عملیاتی برای غرب تلقی شود. تجربه‌ی 8 سال دفاع مقدس نشان داد که آنها نمی‌توانند با تفکری که شهادت در راه خدا و خدامحوری در راس همه امور آن است مبارزه کنند؛ مخصوصا که این مسئله در بین جوانان پایه‌های دینی مستحکم و بنیادین دارد.

در نتیجه، استکبار جهانی به این نتیجه رسیده است که دروازه ورود جنگ نرم به ایران و خط مقدم دشمن در شبیخون و ناتوی فرهنگی علیه کشور موضوعات ضد اخلاقی و گسترش فساد و فحشاء بخصوص در بین جوانان است. به این دلیل پدیده‌ی تلاش برای اسلام‌زدایی و از بین بردن تفکرات ناب اسلامی و شیعی، به بزرگترین چالش غرب تبدیل شده و در این بین مبارزه‌ی غرب با جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور اسلامی و متکی به نظام ولایت فقیه، از بزرگترین چالش‌ها و مخاطرات استبداد کهن و نوین است؛ به گونه‌ای که رایس وزیر امور خارجه اسبق دولت امریکا به این موضوع اذعان کرد که بزرگترین چالش آمریکا در خاورمیانه در اجرای نقشه طرح خاورمیانه بزرگ، کشور ایران است. از این رو آمریکا و هم‌پیمانان غربی‌اش در موضوع جنگ فرهنگی و جنگ نرم علیه کشور ایران، هزینه‌های بسیار هنگفتی صرف می‌کنند.

در نتیجه تنها راه ممکن برای ضربه زدن به کشوری با چنین مشخصه‌ای، کمرنگ کردن شعائر دینی در بین جوانان و از بین بردن اعتقادات آنان است. در همین راستا تهاجمات بسیار زیادی علیه ارزش‌های دینی و اخلاقی و اعتقادی کشورمان شکل می‌گیرد.

به عنوان مثال تصویب بودجه یک میلیارد دلاری جهت حمله به باورهای اسلامی در اینترنت یکی از آن نمونه‌ها است؛ همچنین طرح پلورالیزم رسانه‌ای در ایران نیز از جمله‌ی این طرح‌هاست که مربوط به پارلمان هلند است و توسط فرح کریمی نماینده ایرانی‌تبار پارلمان هلند طراحی شده است.

فرح کریمی عضو حزب چپ سبزها بوده است و در گذشته با سازمان منافقین همکاری می‌کرده. در این طرح مبلغ 15 میلیون یورو برای راه‌اندازی رسانه‌های متعدد و انجام فعالیت‌های رسانه‌ای با عنوان جعلی «احقاق حقوق بشر» و «مبارزه با تبعیض در رسانه‌ها» تخصیص یافت که پس از گذشت مدت زمان بسیار کمی، اهداف واقعی آن از جمله ایجاد تنش در کشور، رواج شایعه‌سازی و انتشار اخبار کذب و غیرواقعی از ایران، در جهت اجرای اهداف استکبار، بر همگان روشن شد.

لازم به ذکر است که در بین راه‌اندازان اینگونه سایت‌های ضدفرهنگی و ضددینی، عده‌ای جهت سودجویی و عده‌ای هم به صورت ناخواسته جذب شبکه‌های فوق شده‌اند که همگی این افراد پس از تسلیم وثیقه، در حال حاضر آزاد هستند.

شایان ذکر است که نمونه‌های ذکر شده تنها بخش کوچکی از طرح‌های علنی شده رسانه‌ای است که غرب به آن اذعان دارد و چه بسا طرح‌های فراوان دیگری که به صورت محرمانه و با بودجه‌های کلان در حال اجرا است.

  مبارزه با اغتشاشگران در حوادث بعد از انتخابات از طرح‌های دیگر این مرکز بوده است. این طرح چه اهداف و نتایجی داشته است؟

این مرکز به صورت شبانه‌روزی اقدام به شناسایی فعالیت‌های مخرب و ضدامنیتی می‌کند. در جریان اغتشاشات صورت گرفته بعد از انتخابات نیز با توجه به وظایف قانونی، این مرکز با هماهنگی قوه قضاییه به وظایف خود عمل می‌کرده. این مرکز ابتدا با دادن هشدار به اخلال‌گران فضای سایبر و افرادی که اقدام به نشر اکاذیب و شایعه در این فضا می‌کرده‌اند، سعی در سالم‌سازی و ایجاد فضای متعادل در بستر اینترنت را به منظور اطلاع‌رسانی مثبت داشته است.

این موضوع باعث کاهش تخلفات این فضا شد. اما با گذشت زمان و افزایش حجم تخلفات و آشوبگری‌ها و همچنین مشخص شدن سازماندهی شده بودن این حرکات، مرکز با انتشار تصاویر مربوط به اغتشاشگران، کنترل این فضا را در دست گرفت. بعد از این حرکت، اخلال‌گری در اینترنت کاهش یافت و همچنین اطلاعات بسیار مهمی توسط کاربران در رابطه با متهمین در اختیار این مرکز قرار گرفت.

مطمئناً ایجاد فضای بی‌قانونی در هر جامعه‌ای، اولین آسیب را به افراد همان جامعه وارد می‌نماید و شبکه‌هایی از این جو بی‌قانونی برای اهداف شوم خود استفاده می‌نمایند و این وظیفه ماست که در هر جایگاهی که قرار داریم قانونگرا بوده و احساس مسئولیت نمائیم.

شناسایی تعدادی از عوامل اصلی و هادیان اغتشاشات که در بستر اینترنت اقدام به دروغ‌پردازی و توهین به افراد و دعوت به تجمعات می‌کردند، در طرح فتنه عمیقا مورد بررسی قرار گرفته که اطلاعات تکمیلی آن در آینده در سایت گرداب اعلام خواهد شد.

  در مورد تاثیرات و انعکاس اقدامات مرکز در خارج از کشور نیز توضیحاتی ارائه بفرمایید.

با توجه به اولین فعالیت این مرکز که مبارزه با شبکه‌های منتشر کننده محتوای غیراخلاقی و ضددینی بوده است در اکثر نقاط دنیا از این حرکت به عنوان یک حرکت در جهت رسیدن به اخلاق انسانی و جلوگیری از گسترش پورنوگرافی و توهین به ادیان نامبرده می‌شود.

انتشار لحظه به لحظه اخبار مرکز در سایت‌های معتبر و خبرگزاری‌های بزرگ دنیا و همچنین تبدیل موضوع فعالیت این مرکز به یکی از موضوعات روز فضای سایبر در دنیا از جمله تاثیرات جهانی فعالیت‌های مرکز بررسی جرایم سازمان‌یافته است.

بیش از 6000 خبر و مقاله در کمتر از 7 ماه در مطبوعات جهانی، فعالیت‌های این مرکز را پوشش داده است که مشاهدات نشان می‌دهد عمده کارشناسان و صاحبنظران مسائل اجتماعی از این حرکت به عنوان یک الگوی موفق برای کشور خود یاد کرده‌اند و به نوعی از حکومت‌های خود خواسته‌اند که حرکتی مشابه در این زمینه صورت دهند که شاهد بعضی از این حرکت‌ها بوده‌ایم.

فیلترینگ سایت‌های غیراخلاقی در عراق، مبارزه با پورنوگرافی در اینترنت در انگلستان و آلمان، و اعلام نیاز در جهت مطالعه گسترده در خصوص نحوه کنترل و نظارت بر اینترنت در مالزی، از جمله حرکت‌هایی است که در مدت کمی پس از فعالیت علنی این مرکز در سطح جهان صورت گرفته است.

در واقع می‌توان ادعا کرد که علنی شدن فعالیت مرکز و سایت گرداب به نوعی سرآغاز نوعی مطالبه‌گری در سراسر دنیا در جهت مبارزه با مستهجن‌نگاری و رواج هرزه‌نگاری در اینترنت است که روشنفکران و فعالان اجتماعی کشورهای مختلف، برای ایجاد حرکتی مشابه در کشور خود فعالیت‌های بسیاری را انجام داده‌اند.

همچنین مطابق معمول، رسانه‌های وابسته و جیره‌خوار خارجی نیز در راستای عمل به وظیفه ذاتی خود که مبارزه با فعالیت‌های صورت گرفته در ایران است، شروع به داستان‌سرایی و خیال‌بافی در مورد این مرکز و اهداف آتی آن کرده‌اند که پس از گذشت زمان و عدم استقبال کاربران از آنها به صورت منفعلانه در مقابل فعالیت‌های دیگر مرکز سکوت کردند.

  علت رجوع بالای کاربران فارسی‌زبان به سایت‌های غیراخلاقی و ضددینی چیست؟ آمار بسیار بالای بازدید این سایت‌ها در بیشتر بودن آن نسبت به سایت‌های فرهنگی و مذهبی داخل کشور چه دلیلی دارد؟

پاسخگویی به این سوال از دیدگاههای مختلف قابل توجه است، توجه به مسائل آموزشی، اقدامات فرهنگی، خانواد و دوستان و سایر موارد، همگی اینها در زندگی یک فرد و نقش‌پذیری وی موثر هستند که می‌بایست از منظر روانشناسی و جامعه‌شناسی به آن پرداخت.

اما نکته حائز اهمیت در این خصوص، عدم وجود محتوای مناسب به زبان فارسی در اینترنت و بعد جذب کاربران ایرانی توسط شبکه‌های مخرب ضدفرهنگی است که با روش‌های مختلف اینکار صورت می‌گیرد؛ این جذب به صورت تدریجی است و وقتی دسترسی کاربر به محتوای سالم و مناسب فراهم نشود مطمئنا کاربر با سایر سایت‌ها و شبکه‌های مخرب آشنا می‌شود و این هدایت کاربران به صورت کاملا هدفمند و در راستای جنگ نرم دشمن برنامه‌ریزی و طراحی شده است.

  برنامه این مرکز برای کاربران سایت‌های هدف که در حال حاضر امکان ورود به این سایت‌ها را ندارند و به نوعی سرگردان در اینترنت هستند چیست؟

در ابتدا باید عنوان کرد که پس از انهدام سایت‌های هدف و انتقال آنها بر روی سایت گرداب و انتشار اطلاعیه‌ها و مقالات در خصوص اهداف گردانندگان سایت‌های فوق‌الذکر و همچنین تاثیرات مراجعه به این سایت‌ها، شماری از کاربران این سایت‌ها از اقدام خود پشیمان شده و با ارسال نامه و نظر به نوعی از فعالیت‌های این مرکز تشکر کرده و از کارهای گذشته خود توبه نمودند که تعدادی از این نامه‌ها تحت عنوان توبه‌نامه در سایت گرداب و سایر سایت‌های خبری منتشر شد.

در این میان می‌توان عنوان کرد که حجم کاربران مراجعه کننده به محتوای غیراخلاقی بعد از اجرای عملیات انهدام سایت‌های هدف به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت و جالب اینکه بعد از انهدام این سایت‌ها، آمار بازدید سایت‌های فرهنگی اجتماعی همچون تبیان افزایش می‌یابد.

به هر حال باید دستگاه‌های فرهنگی کشور عمده فعالیت خود را در فضای مجازی بر جذب کابران ایرانی که برای تنوع و سرگرمی به اینترنت وارد شده معطوف کنند و هر دستگاهی نقش خود را به درست ایفا نماید.

  اینگونه به نظر می‌رسد که این مرکز در اطلاع‌رسانی داخل کشور به صورت فعال عمل نمی‌کند. این موضوع ناشی از ضعف است و یا منشأ استراتژیک دارد؟

به دلیل فعالیت خاص مرکز و وجود شئون امنیتی و اطلاعاتی در بسیاری از موارد، علنی کردن بعضی فعالیت‌ها امکان‌پذیر نیست؛ ضمن اینکه در پروژه گرداب به دلایل حساسیت موضوع پرونده‌ها، ارائه آن در سطح رسانه ملی مورد موافقت واقع نگردید. به هر حال تلاش می‌کنیم که با رسانه‌های مختلف به خصوص در خصوص مسائل فرهنگی و اقدامات مخربی که در این شبکه‌ها صورت می گیرد به طور منظم اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی نمائیم، ضمن اینکه اعتقاد داریم خانواده‌ها هم در این خصوص نقش موثری دارند و باید به این موضوعات بیشتر اهمیت و توجه نشان دهند.

با گذشت زمان و به نتیجه رسیدن دیگر فعالیت‌ها، امکان اطلاع‌رسانی به صورت گسترده و سراسری برای این مرکز فراهم خواهد شد.

وبلاگ‌نویسان چگونه می‌توانند برای بالا بردن فرهنگ استفاده از اینترنت و جلوگیری از اشاعه مطالب مستهجن در اینترنت فعالیت کنند؟

اگر بپذیریم که وبلاگ‌ها دیگر تنها یک پنجره برای درد دل و بازی با کلمات و دریچه‌ای برای جوک و پیامک و ماجراجویی در زندگی خصوصی افراد و انتشار عکس‌های عمومی و خصوصی برخی دیگر از افراد نیستند؛ باید این را هم بپذیریم که امروز مخاطبان دنیای مجازی آن هم از روزنه وبلاگ‌نویسی و همچنین تاثیرگذاری این پدیده اینترنتی آنقدرها رو به افزایش هست که ارزش این را داشته باشد بلاگرها ضمن افزایش اطلاعات سایبرنویسی، عملکرد رسانه‌ای و شیوه‌های تبلیغی و تخریبی رقیب را بیاموزند.

اگر این‌ها را بپذیریم و به آن اضافه کنیم که بالغ بر 10 هزار سایت اینترنتی و وبلاگ علیه شیعه و اسلام در حال فعالیت هستند، دیگر تکلیف می‌شود که وبلاگ‌نویسان، اطلاعات سایبرنویسی خود را افزایش داده و عملکردهای رسانه‌ای و شیوه‌های تخریبی رقیب را بیاموزند و با نوشتن مقالات و ارتقای سطح محتوایی وبلاگ، در اطلاع‌رسانی و شناسایی مروجین سایت‌های مخرب و ضدفرهنگی همراه و همکار ما باشند.

پیشنهادات شما به کاربران اینترنت برای حفاظت از حریم اطلاعات شخصی خود برای جلوگیری از سوء استفاده خرابکاران چیست؟

یکی از ویژگی‌های ذاتی این فضا آسیب‌پذیر بودن آن است؛ این موضوع مشکلات فراوانی را برای کاربران اینترنت ایجاد می‌کند. به این دلیل به روز بودن و استفاده از تکنولوژی‌های مناسب همواره در هنگام کار با اینترنت توصیه می‌شود.

یکی از خطرات جدی اینترنت، استفاده از فیلترشکن‌ها و نرم‌افزارهای وی‌پی‌ان است که امروزه ثابت شده است حجم بالایی از این نرم‌افزارها به دنبال جاسوسی از کاربران هستند و استفاده از آنها باعث انتشار محتوای خصوصی کاربران می‌شود. و وجود اطلاعات خصوصی فراوان از کاربران در فضای مجازی نتیجه‌ی استفاده از همین ابزارهای غیرامن است، که این موضوع بعضاً مشکلات فراوانی را برای کاربران ایجاد می‌کند.

همچنین توجه به توصیه‌های ایمنی در هنگام تعمیر رایانه و بردن آن به مراکز خدمات رایانه‌ای نیز از مواردی است که می‌تواند از انتشار اطلاعات خصوصی کاربران جلوگیری کند. استفاده از شرکت‌های خدمات رایانه‌ای مجاز و مطمئن، و همچنین حضور در محل آن شرکت‌ها در زمان تعمیر دستگاه، از جمله توصیه‌هایی است که همواره به کاربران گوشزد می‌شود.

عدم اطمینان به هویت افراد در اینترنت و ایجاد روابط صمیمی و دوستانه صرف آشنایی در فضای مجازی، از دیگر مواردی است که می‌تواند از بروز مشکلات عاطفی و سوء‌استفاده‌های احتمالی جلوگیری کند. والدین در این خصوص باز هم نقش موثری دارند.

چرا هنوز یک قانون کامل و جامع در زمینه جرائم اینترنتی نداریم؟

یکی از مشکلات موجود در زمینه جرائم رایانه‌ای و فنآوری اطلاعات، موضوع قانون است که البته بعد از تصویب قانون جرائم رایانه‌ای این مشکلات خیلی کمتر شده است.

فکر می‌کنم نظارت و کنترل و اهمیت دادن به این حوزه، و برنامه‌ریزی و ارائه راهکارهای فرهنگی و اجتماعی متناسب با این فنآوری، می‌تواند در پیشگیری از جرائم نقش مهمی داشته باشد.

از طرح‌ها و فعالیت‌های آینده‌تان بگویید.

همانطور که در سایت بدان اشاره شده است، پروژه «فتنه عمیق» که مربوط به اغتشاشات اخیر است، و همچنین پروژه «دارکوب» که به دلیل عدم شناسایی کامل کل شبکه آن در کشور، هنوز مسکوت مانده است از پروژه‌های بعدی این مرکز است که به زودی رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی می‌شود. البته در کنار اقدامات مقابله‌ای، برگزاری نمایشگاه بین‌المللی در خصوص اینترنت و تهاجم سازمان یافته علیه اسلام در حال برنامه‌ریزی اولیه است که از کشورهای مسلمان و مراکز اسلامی سراسر جهان در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

تاریخ:۱۳۸۸/۹/۲۳

منبع: گرداب
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟