عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد و متخصص طب ایرانی گفت: مصرف زیاد چاغاله موجب سستی و رخوت میشود و در بیماران مبتلا به عارضه میگرن میتواند تشدید علائم را به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایسنا، سید کاظم کاظمینی با اشاره به شروع فصل مصرف نوبرانههایی چون چاغاله بادام، اظهار کرد: به صورت کلی مواد غذایی نارس، مفید نیستند و خواصی که از انها انتظار داریم، برآورده نمیشود، به طور مثال مزاج بادام رسیده به سمت گرمی است، اما چاغاله خواص و طبع سردی دارد.
وی در مورد مصرف چاغاله بیان کرد: چاغاله، خواص و مضراتی دارد، هرچند که توصیه میشود حتی برای منافع آن هم باید به میزان محدود مصرف شود.
این متخصص ادامه داد: برخی افراد چاغاله بادام را به صورت خام، شسته شده و با نمک مصرف میکنند در حالی که این نحوه مصرف مضرات مصرف بیش از حد نمک را نیز در بردارد.
وی، مهمترین خواص مصرف چاغاله را به لحاظ تقویت لثه برشمرد و گفت: این خواص با در دهان نگه داشتن چاغاله موثر واقع میشود. علاوه بر این مصرف چاغاله در رفع گرفتگی عضلانی موثر است، اما جایگزینهای بهتری نیز برای آن شناخته شده و توصیه میشود.
کاظمینی در مورد موارد منع مصرف این نوبرانه هم گفت: در افرادی که ناراحتی گوارشی به ویژه ضعف معده یا نفخ شکم دارند، مصرف چاغاله بادام توصیه نمیشود. همچنین در افراد با مزاج سرد یا مشکلات روحی نیز تنها مصرف محدود آن توصیه میشود.
وی با بیان این که مصرف چاغاله برای افراد سالمند و کودکان نیز باید با محدودیت انجام شود، بیان کرد: در صورت مصرف زیاد آن سستی و رخوت رخ میدهد و در بیماران مبتلا به عارضه میگرن نیز امکان تشدید علائم وجود دارد لذا مصرف نوبرانه آن برای رفع هوس و در حد چند عدد کافی است.
بادام نارس را چاغاله میگویند که یکی از پر طرفدارترین نوبرانههای فصل بهار در میان مردم است، ولی کمتر کسی مضرات مصرف زیاد آن را در نظر میگیرد چرا که با توجه به طعم و مزه خوبی که دارد، مورد پسند اکثر مردم است.