مشکل بیکاری با حدود 11درصد وجود دارد، اما این آمار جدید است؟ یا 5، 10 و 15 سال پیش نیز کم و بیش درگیر آن بودهایم؟
به گزارش روزنامه جوان، مردم مشکل معيشتي دارند – که حتماً حدود 20 ميليون دارند- اما مسئله جديدي رخ داده است؟ مسافرتهاي نوروزي داخل و خارج کشور و سرازير شدن دهها هزار نفر به ترکيه و شرق آسيا و ميليونها نفر به کيش، قشم و شمال و ديگر شهرهاي کشور و رشد 30درصدي آن نشان ميدهد که اگر بهبودي نبود، پديده منفي جديدي هم رخ نداده است.
500 هزار نفر به خودروسواران کشور در سال گذشته اضافه شده است. در اکثر شهرهاي کشور شبها نيز کوچهها پر از خودرو است و علت آن اين است که بسياري از خانوادهها چند خودرويي شدهاند و يک خودرو در پارکينگ قرار ميگيرد و بقيه کوچه را اشغال کردهاند. در سرانه خودرو و مصرف سوخت و انرژي و آب و برق در جهان اول هستيم. در تفريح جزو ملتهاي برتر جهان هستيم، بين ميليونها نفر در دهه محرم و ماه رمضان نذري توزيع ميشود که شاخص از تراز توانمندي معيشتي توزیع کنندگان است. بر اساس آمارهاي جهاني فقر مطلق پيش از انقلاب 46درصد و اکنون کمتر از 9درصد است. 30درصد جمعيت روستايي اول انقلاب به 72درصد جمعيت شهري تبديل شدهاند که با امکانات مدرن شهري زندگي ميکنند. ميليونها نفر مشغول تحصيلند و...
مشکل ارزي کشور پديدهاي جديد نيست و بحرانهاي آن را چندينبار ديدهايم. تحريم پديدهاي 37ساله و سال 1391 بدتر از امروز بود. فروش نفت شش سال پيش کمتر از امروز بود. قيمت نفت در زمان خاتمي به 6 دلار رسيد، پس پديده جديد کدام است؟ و بالعکس. غرور ملي در مبارزه منطقهاي ارتقا يافت. سختترين مذاکرات را با دشمنان انجام داديم و بر تعهدات خود پايبند هستيم، مدرسه و دانشگاه مشغول کار خودشان هستند. حوادث طبيعي نيز وجود دارد که مولد آن نه حاکميت است و نه ملت. مشکلات و چالشها وجود دارد، ولي نميتوان امروز را بدتر از ديروز دانست و ليوان را يکباره خالي ديد.