آخرین تحولات خاورمیانه؛

افزایش احتمال اجماع اروپا برای تحریم ایران/توصیه به ترامپ برای راه‌اندازی جنگ اقتصادی با ایران/ دست رد مصر به سینه عربستان و آمریکا/جزئیات جنگ رسانه‌ای خاموش میان عربستان و امارات

اظهارات کورکر درباره احتمال خروج ترامپ از برجام، توصیه به ترامپ برای راه‌اندازی جنگ اقتصادی با ایران، دست رد مصر به سینه عربستان و آمریکا، اخراج سه هزار تن از کادر ارتش ترکیه و جزئیات جنگ رسانه‌ای خاموش میان عربستان و امارات، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افزایش احتمال اجماع اروپا برای تحریم ایران نیز اشاره کرد.
کد خبر: ۷۹۱۵۴۹
|
۳۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰ 19 April 2018
|
24946 بازدید
|

اظهارات کورکر درباره احتمال خروج ترامپ از برجام، توصیه به ترامپ برای راه‌اندازی جنگ اقتصادی با ایران، دست رد مصر به سینه عربستان و آمریکا، اخراج سه هزار تن از کادر ارتش ترکیه و جزئیات جنگ رسانه‌ای خاموش میان عربستان و امارات، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افزایش احتمال اجماع اروپا برای تحریم ایران نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ با نزدیک شدن ضرب الاجل اعلامی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره خروج یکجانبه این کشور از توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) موسوم به «برجام» در دوازدهم ماه می سال جاری میلادی، دولت های اروپایی حمایت خود را از طرح پیشنهادی تروئیکای لندن، پاریس و برلین درباره اعمال تحریم تازه علیه ایران نشان می دهند.

رویترز به نقل از دیپلمات‌های آگاه در این زمینه نوشته است، مقامات آمریکائی به اروپا اطمینان داده‌اند که اگر تحریم‌ های جدیدی علیه ایران وضع شود، احتمال موافقت رئیس‌ جمهوری آمریکا با ماندن در توافق هسته‌ای افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان پیشتر نیز در تلاشی ادعایی و در راستای متقاعد کردن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای عدم خروج از برجام تصمیم داشتند، تحریم های جدیدی علیه تهران اعمال کنند؛ اما در نهایت تصمیم گرفتند از این اقدام صرف نظر کنند.

افزایش احتمال اجماع اروپا برای تحریم ایران/توصیه به ترامپ برای راه‌اندازی جنگ اقتصادی با ایران/ دست رد مصر به سینه عربستان و آمریکا/جزئیات جنگ رسانه‌ای خاموش میان عربستان و امارات

این در حالی است که ۲۷ فروردین ماه سال جاری، نماینده یکی از کشورهای مخالف تحریم ایران در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در این باره به رویترز اعلام کرده بود: شاید عدم توافق اروپا برای تحریم ایران به قیمت شکست همیشگی توافق هسته ای تمام شود؛ چرا باید ریسک کرده و علاوه بر تقویت موضع تندروها در ایران، فرصت انعقاد قراردادهای جدید در ایران را نیز از دست بدهیم؟

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه و پس از پایان نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ در سخنانی اعلام کرده بود: از تلاش‌ های انگلیس، آلمان و فرانسه برای رفع نگرانی‌ های ترامپ درباره برجام حمایت می‌کنیم؛ اما این تلاش‌ ها باید در چهارچوب توافق کنونی باشند. در نشست امروز بر تعهد اروپا درباره اجرای کامل توافق هسته‌ای ایران توسط همه طرف‌ ها تأکید کردیم.

اظهارات کورکر درباره احتمال خروج ترامپ از برجام

باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، تأکید کرد، در صورتی که توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 (برجام) اصلاح نشود، بی‌شک دونالد ترامپ در کمتر از یک ماه آینده، آمریکا را از این توافق خارج خواهد کرد.

کورکر امروز چهارشنبه در گفت وگو با دیلی بیست، گفت: به نظرم بسیاری از نزدیکان ترامپ، خواهان دستیابی به یک توافق تکمیلی در این باره هستند. معتقدم چنین توافقی در کوتاه مدت و بلند مدت به نفع مردم ما باشد.

این در حالی است که سناتور جمهوری خواه ایالت تنسی، امروز پیش از این مصاحبه با دیلی بیست، در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرده بود: فکر نمی کنم در این موضوع هیچ شکی باشد که ترامپ آمریکا را از توافق هسته ای ایران (و گروه 1+5) خارج خواهد کرد.

رئیس کمیته روابط خارجی سنا این اظهارات را در حالی بیان می کند که تنها چند هفته تا ضرب الاجل دوازدهم مه مانده است. دولت آمریکا باید تا پیش از این تاریخ، تصمیم خود را درباره باقی ماندن در این توافق یا خروج از آن اعلام کند.

افزایش احتمال اجماع اروپا برای تحریم ایران/توصیه به ترامپ برای راه‌اندازی جنگ اقتصادی با ایران/ دست رد مصر به سینه عربستان و آمریکا/جزئیات جنگ رسانه‌ای خاموش میان عربستان و امارات

گزارش دیلی بیست می افزاید: اظهارات باب کورکر، بیانگر آن است که مذاکرات میان آمریکا با کشورهای اروپایی امضاکننده برجام به خوبی پیش نمی رود. سناتور جمهوری خواه تنسی که قصد ندارد، در انتخابات آتی سنا (در سال جاری میلادی) نامزد شود، افزود: هنوز امیدوار است، این گفت وگوها به نتیجه برسند، به ویژه آنکه امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، قصد دارند در هفته های آتی از کاخ سفید دیدن کنند. با وجود این، کورکر ادامه داد: (در صورت شکست این مذاکرات) رئیس جمهور آمریکا از اینکه این کشور را از برجام خارج کند، ابایی ندارد.

توصیه به ترامپ برای راه‌اندازی جنگ اقتصادی با ایران

یک روزنامه صهیونیستی به دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد کرده، از ناحیه اقتصادی به ایران ضربه وارد کند.

روزنامه هاآرتص این گزارش را با اشاره به ناکامی حملات هوایی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی و حمله موشکی اخیر کشورهای در رسیدن به اهدافشان علیه دولت «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه آغاز کرده است.

این روزنامه می‌نویسد: «علی‌رغم حملات هوایی ادعایی اسرائیل در خاک سوریه و حمله موشکی آمریکا در پایان هفته گذشته، واقعیت این است که بشار اسد، آرام آرام در حال تحکیم قدرتش در این کشور است و ایرانی‌ها دارند حضورشان را تثبیت می‌کنند.»

هاآرتص در ادامه نوشته است: «دولت ترامپ ظاهراً به جمع‌بندی لازم درباره اینکه چه اقدامی می‌خواهد انجام دهد نرسید روسیه‌ای‌ها در برابر جاه‌طلبی‌های تهران بی‌تفاوت هستند و اسرائیل در واقع نمی‌تواند برای به عقب برگرداندن این روند انجام دهد.»

روزنامه صهیونیستی علی‌رغم این عرصه اقتصادی را حوزه‌ای دانسته که ایران در آن «در حال عقب‌نشینی» است. هآارتص نوشته اقتصاد مسأله‌ای است که تعیین خواهد کرد آیا ایران می‌تواند خودش را به عنوان قدرت مسلط منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) معرفی کند یا خیر.

این رسانه همچنین به ترامپ توصیه کرده به جای لغو برجام یا درگیر شدن با ایران در سوریه، بهتر است فشارهای اقتصادی علیه ایران را افزایش دهد.

هاآرتص نوشته است: تشدید تحریم‌ها می‌تواند ابزار چانه‌زنی نیرومندی علیه مقام‌های ایران باشد که از تظاهرات‌ خیابانی و تغییر حکومت هراس دارند. گزارش‌ها حاکی است برخی‌ها در دولت ترامپ، دقیقاً همین راهبرد را در دستور کار دارند.»

روزنامه صهیونیستی ایده اعمال فشار اقتصادی علیه ایران را «وسوسه‌کننده» خوانده و نوشته استفاده از گزینه‌های نظامی خطربار است.

دست رد مصر به سینه عربستان و آمریکا

وزیر خارجه عربستان سعودی روز سه شنبه در نشست خبری مشترکی با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در شهر ریاض، کشورش به آمریکا گفت: حاضر است برای مبارزه با تروریسم به سوریه نیرو اعزام کند.

وزیر خارجه عربستان سعودی روز سه شنبه اعلام کرد، ریاض پیشنهاد اعزام نیروهای ائتلاف به نام «ائتلاف اسلامی ضد تروریسم» ـ که مصر هم در این ائتلاف شرکت دارد ـ به سوریه را داده است.

الجبیر پس از آن، این مسأله را عنوان داشت که روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی فاش کرد، آمریکا در نظر دارد با خروج از سوریه، مقاصد خود در این کشور را از طریق افزایش نفوذ چند کشور عربی در سوریه پیاده کند.

به گفته الجبیر، جان بولتون نیز با مصر برای اعزام نیروی نظامی به سوریه مذاکره کرده و از عربستان، امارات و قطر نیز درخواست کمک مالی کرده بود و عربستان نیز حاضر به مشارکت نظامی شده است.

به گزارش خبرگزاری یورو نیوز، «محمد رشاد» یکی از مسئولان بلندپایه سابق سازمان اطلاعات مصر نیز دیروز به درخواست جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید واکنش نشان داد و اعلام کرد، مصر هرگز به این ائتلاف نخواهد پیوست.

محمد رشاد افزود: «نیروهای مسلح مصر مزدور نیستند و استراتژی قاهره در قبال سوریه بر مبنای حمایت از وحدت اراضی سوریه و ارتش ملی این کشور است.»

«استفان کوک» کارشناس مسائل خاورمیانه در شورای روابط خارجی آمریکا در صفحه توئیتر خود نوشت: «به نظر می‎رسد که آقای بولتن نمی‌داند که دولت مصر از اسد حمایت می‎‌‌کند.»

اخراج ۳ هزار تن از کادر ارتش ترکیه

هزاران تن از نیروهای ارتش ترکیه به اتهام ارتباط با جماعت «فتح ‌الله گولن»، متهم طراحی کودتای ۲۰۱۶ این کشور از کار برکنار می‌شوند.

به گزارش اسکای نیوز عربی، «نورالدین جانیکلی»، وزیر دفاع ترکیه روز چهارشنبه با اعلام این خبر گفت؛ سه هزار نیروی ارتش این کشور به دلیل ارتباط و همکاری با جماعت گولن از کار اخراج خواهند شد.

دولت ترکیه می‌گوید: گروهی از نظامیان ارتش ترکیه در پانزدهم ژوئن ۲۰۱۶ با طراحی کودتایی قصد براندازی دولت این کشور به ریاست «رجب طیب اردوغان» را داشتند که با شکست مواجه شد.

دولت ترکیه بعد از این کودتای نافرجام گروه گولن به ویژه «فتح الله گولن»، مبلغ ترکیه‌ای مقیم آمریکا را در طراحی این کودتا دخیل دانست و از واشنگتن خواست که او را تحویل آنکارا دهد.

دولت اردوغان بعد از این کودتا ده‌ها هزار نیروی لشکری و کشوری ترکیه را به اتهام دست داشتن در این کودتا از کار برکنار یا زندانی کرده و ده‌ها رسانه را تعطیل کرده است.

جزئیات جنگ رسانه‌ای خاموش میان عربستان و امارات

پروژه جدید عربستان برای احداث شهرک رسانه‌ای و مقابله با دست برتر امارات در میان کشورهای منطقه، به سرفصل تازه‌ای برای اختلاف و دشمنی ابوظبی و ریاض تبدیل شده است.

به گزارش روزنامه الشرق قطر، خبرنگاران فرانسوی اعلام کردند که عربستان طرحی برای تأسیس یک شهرک رسانه‌ای مانند شهرک رسانه‌ای دبی تدارک دیده که بتواند تمام رسانه‌های سعودی را به آنجا منتقل کرده و اکثر روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی این کشور را از آن جا مدیریت کند.

افزایش احتمال اجماع اروپا برای تحریم ایران/توصیه به ترامپ برای راه‌اندازی جنگ اقتصادی با ایران/ دست رد مصر به سینه عربستان و آمریکا/جزئیات جنگ رسانه‌ای خاموش میان عربستان و امارات

این خبرنگاران به سایت الشرق اعلام کردند، ریاض نسبت به پراکنده بودن رسانه‌های این کشور در خارج به ویژه در دبی و قاهره ناخرسند و معتقد است، به این ترتیب نمی‌تواند آنها را تحت کنترل کامل خود داشته باشد. به همین علت به دنبال تأسیس یک شهرک رسانه‌ای در منطقه الشرقیه در عربستان است تا بتواند مجتمعی برای تمام رسانه‌های این کشور ایجاد کرده و آنها را  کامل تحت کنترل خود داشته باشد.

کَمیل سانتامانس مدیر مؤسسه مشاوره رسانه ای « اینوِرمی لوویتو» در پاریس پروژه شهرک رسانه‌ای عربستان که خبرهای آن منتشر شده را به معنی آغاز جنگ رسانه‌ای بین عربستان و امارات دانست. وی معتقد است که رژیم ابوظبی رژیمی مغرور است و از حدود دو دهه پیش تاکنون با تأسیس شهرک رسانه ای دبی تلاش کرده رسانه‌های منطقه عربی را در اختیار گرفته و آنها را برای ترویج افکار و پروژه‌های سیاسی خود مورد استفاده قرار دهد. هدف از تأسیس این شهرک رقابت با رسانه های مصری بود که در منطقه عربی پیشتاز بودند. امارات به این ترتیب موفق شد، رسانه‌های مصری را از میدان به در کرده و آنها را از محتوا خالی کند.

این شهرک، رسانه‌های سعودی را تشویق کرد آرشیوهای مهم تلویزیون مصر را خریداری و به این ترتیب رسانه‌های مصری را از دور رقابت‌ها خارج کنند. بعد از این تحولات است که پروژه عربستان سعودی آغاز شده، پروژه‌ای که قرار بود، محرمانه دنبال شود، اما در عرصه رسانه هیچ چیز محرمانه نمی‌ماند. این پروژه برای خارج کردن کنترل کامل رسانه‌ها از دست ابوظبی است و به این ترتیب، تقابل گسترده‌ای بین عربستان سعودی و امارات ایجاد خواهد شد. حتی این پروژه ممکن است سبب بروز دشمنی میان دو کشور شود و رسانه‌های تبلیغاتی دو طرف را به سمت مقابله و عرض اندام در برابر طرف مقابل وادار کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳۰
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
شما متوجه نیستید همه اینها بازی خیمه شب بازیه ؟
مگه اروپا میتونه بدون آمریکا نفس بکشه ؟
کافیه اروپا رو تحریم کنه تمام اقتصادشون متلاشی میشه

اینقدر منقدانتون رو بی شناسنامه خطال نکنید
amin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
دولتی که در داخل کم بیاورد در خارج حرفی برای گفتن ندارد آقای روحانی فقط استعفا بدهید حتی الکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
من آقای ظریف را ضعیف ترین وزیر خارجه می دانم.
الان در صحنه جهانی حتی چند تا کشور آفریقایی یا آسیایی نداریم که وزارت امور خارجه و سفرای ما روابط گرم دوستانه ای با ان ایجاد کرده باشند.
دوره قبل حداقل چند تا مثل نیکاراگوئه و سنگال داشتیم که رابطه خیلی دوستانه داشتن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
علی برکت الله. انشاء الله اصلاح طلبها جوابگو هستند. این موضوع هیچ ربطی به دولت قبل، خشکسالی و ... ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
اگر کسی نخواهد از دولت ارز بخرد یا به آن ارز بفروشد تکلیفش چیست؟ مثلا اگر کسی صاحب یک یا چند پول خارجی با منشأ بیرونی باشد و بخواهد این دارایی مشروع خود را (پس از عبور دادن از سد تحریم‌ها) در بازار داخلی با پول یا کالا یا خدمات داخلی معاوضه کند، تکلیفش چیست؟ اگر تولید‌کننده یا تاجر ایرانی، بدون برخورداری از کمک دولت، به دارایی ریالی دست یافته باشد و حالا بخواهد این دارایی را بدون وارد شدن به معامله با دولت، به پول خارجی تبدیل کند، تکلیفش چیست؟ و باز اگر این تاجر یا تولیدکننده، از محل صدور کالا و خدمات خود به پول خارجیِ مستقل از دولت ایران دست یافت و خواست این دارایی ارزی خود را در دادوستدی غیردولتی به ریال تبدیل کند و در جریان این تبدیل به دولت یارانه ندهد، چه باید بکند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
باید برود توی یک کشور دیگر ، منافع مردم یک مملکت به هم ربط داره
علی
|
Denmark
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
استراتژی ایران در بخصوص یک دهه گذشته اگه جواب بده ولی واقعیات جدید منطقه‌ای ایجاب خواهد کردچون اتحاد عربستان سعودی و ائتلاف عربی از یکطرف و هیئت حاکمه جدید آمریکا از طرفی دیگه اجماع کردن بر علیه ایران با علم اینکه کارشناسی غرب اون کارشناسی در جنگ عراق 2003 نیست آنها بر هر چیزی مسلط هستن و مهمتر از همه حمله اخیر آمریکا و انگلیس و فرانسه به سوریه اثبات میکنه که روسها بر خلاف گفته هایشان و ترکیه بفکر مصالح ملی خود هستند تا سوریه یا یمن. اتحاد ایران و روسیه و ترکیه قابل اطمینان نیست برای سوپاپی اطمینان کننده برای ایران. . با تکیه به حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی مملکت نارضایتی عمومی رو حل کرد احتیاجی نداره که نگران این تهاجم و اون تهاجم بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
درسال 52 که قیمت جهانی نفت اندکی بالارفت بلافاصله دولت وقت حقوق کارمندان راافزایش داد که تحول عظیمی درزندگی کارمندان ایجاد گردیددر8سال دوره احمدی نژاد که سه سالش نفت به بشکه ای 147دلاررسید ودر دوره روحانی که رفع تحریمها گردید وقیمت نفت از45دلاربه 70دلاررسید هیچ تحولی در زندگی اسفناک کارمندان وبازنشستگان بوجودنیاند وضعیت اقتصادی آنان برعکس وخیمترگردید
پاسخ ها
...
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
برادر،درآمد نفتی این دولت به مراتب بیشتر است.دولت قبل زیر یک میلیون بشکه میفروخت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
مسولین ،در طی اینسالها بهتر این بود که مفسدین اقتصادی را خلع کند ،واموال همه را ضبط نماید ،و رفاه عمی جامعه را از طریق تورم منفی ارزاق عمومی تامین نماید ،وبا اروپاییان با صلابت برخورد کنند ،وبجای برگشت به برنامهٔ اتمی ،روند تولید موشکهای درو برد ،وضد راداری را پیگیری کنند ،واگر سرعت موشکها را بتوانند به چند برابر سرعت صوت برسانند ،یقینا هیچ پدافندی قادر به خنثی سازی آن نخواهد بود ،که برای این کار میشود از وزن آن کاست ،وبر سرعت ،ودقت آن افزود ، چون امریکا ،واروپا ،از منازعهٔ بین ایران ،واسراییل وحشت دارند ،که اگر مسولین ،تغیر نگرش دشمن ایرانی انجام دهند ،حتما ایران قدرت اول منطقه میگردد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
متاسفانه بارفع تحریمها وآزادشدن 150میلیارددلاراموال بلوکهشده وبالارفتن قیمت جهانی نفت کوچکترین تغییری دروضعیت اسفناک اقتصادی بازنشستگان بوجودنیامده وعده سال 92 روحانی مبنی بربهبود وضعیت اقتصادی بازنشستگان تحقق نیافته که هیچ بلکه وخیمترهم گردیده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
دادش همش رفت تو جیب پزشکا و پرستارها.. این سیستم بهداشتی که ما داریم اگر در هر کشور دیگه ای هم بود آن کشور را ورشکسته میکرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
کجایند سینه چاکان برجاممممم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟