شهر «مدینه» به هم ریخته است

کد خبر: ۷۹۶۳۵۲
|
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۸ 06 May 2018
|
16199 بازدید

«طرح توسعه مسجدالنبی (ص) کاملا بلاتکلیف است. بخش بزرگی از هتل‌های مدینه که محل اسکان ده‌ها هزار زائر بود تخریب و به تلی از خاک مبدل شده، بدون این‌که جایگزینی باشد، پروژه با همان سرعت که شروع شده با همان سرعت متوقف شده است.»

به گزارش ایسنا، حمید محمدی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ که برای پیگیری امور اجرایی حج ۹۷ به عربستان سفر کرده در گزارشی به وضعیت بهم ریخته شهر مدینه با اجرای طرح توسعه مسجدالنبی در آستانه آغاز حج، اشاره کرده که اسکان ده‌ها هزار زائر را به چالش کشیده و قیمت اجاره هتل را در این شهر گران‌تر کرده است.

او در یادداشت کوتاهی که در صفحه خصوصی‌اش در فضای مجازی منتشر کرده، نوشته است: «طرح توسعه مسجدالنبی که در اواخر دوران ملک عبدالله در سال ۱۳۹۲ با شتاب بسیار زیادی شروع شد و به سرعت بخش بزرگی از هتل‌های منطقه مرکزی را که محل اسکان ده‌ها هزار حاجی در موسم حج بوده تخریب کرد و به تلی از خاک مبدل شد، درحالی‌که هیچ جایگزینی برای آن‌ها ساخته نشده و موجود نبوده، از این رو پروژه با همان سرعتی که شروع شد با همان سرعت نیز متوقف شد.

به نظر می‌رسد طرح توسعه مسجدالنبی (ص) کاملا بلاتکلیف است، درحالیکه بخش زیادی از هتل‌ها حتی هتل‌های تازه‌ساز، تخریب شده بود و تخریب اندک هتل‌های باقی مانده متوقف شده است. اگر همین هتل‌های باقی مانده هم تخریب شده بود، الان امکان نداشت حجاج بتوانند اقامتی حتی یک شبه در مدینه داشته باشند.

این وضعیت محدودیت‌های زیادی را در زمینه اسکان در مدینه برای حجاج همه کشورها بوجود آورده است. از یک سو هتل‌ها عمدتا قدیمی هستند و فضای محدودی در اختیار هر زائر قرار داده می‌شود و ایام اقامت در مدینه نیز لاجرم بسیار کوتاه می‌شود از دیگر سو هزینه‌های اجاره نیز بالا می‌رود. اجاره هتل‌ها هم‌اکنون که به موسم حج نزدیک می‌شویم به دلیل نبود هتل، نسبت به بهمن و اسفند که همکارانم اجاره کردند، افزایش قابل توجهی داشته است.

بنا بود که جایگزین هتل‌های تخریب شده شهرکی هتلی با عنوان دارالهجره در مدینه ساخته شود. پروژه بزرگی که برای اسکان ۱۲۰ هزار زائر در منطقه‌ای نزدیک به مسجد قبا و در فاصله سه کیلومتری جنوب حرم واقع شده است که تحت مدیریت وزارت اقتصاد عربستان با مالکیت پروژه صندوق سرمایه‌گذاری عمومی با بودجه‌ای بالغ بر ۵۵ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۱۶۰ هکتار اجرا می‌شود.

در این پروژه ۱۰۰ برج ۳۰ طبقه در حال ساخت است که از این تعداد ۲۰ برج اداری و ۸۰ برج مسکونی است. این برج‌ها که توسط زنجیره‌های بین‌المللی هواداری و با استانداردهای خاص آن‌ها اداره خواهد شد، ظرفیت اسکان ۱۲۰ هزار نفر در هر شب را فراهم می‌کند. ۷۴ هتل چهار ستاره و ۶ هتل هم پنج ستاره خواهد بود. شهرک دارالهجره ساخت بیمارستان ۴۰۰ تخته خوابی را نیز در برنامه خود دارد.

شروع این پروژه بزرگ مرداد ۹۳ بود که تاریخ تعیین شده برای خاتمه آن و آغاز بهره‌برداری، مردادماه ۱۳۹۶ بود، این درحالی است که به نظر می‌رسد تا آغاز بهره‌برداری از پروژه زمان زیادی باقی است، صرف نظر از راه‌های مواصلاتی به مسجدالنبی که ساخت آن هنوز شروع نشده، هتل‌های در دست اجرا نیز در وضعیت رو به اتمام نیستند. »

با وجود این اطلاعات که رییس سازمان حج و زیارت از پروژه مسجدالنبی منتشر کرده، اما برخی منابع خبری سعودی در یک سال گذشته اعلام کردند؛ پروژه توسعه مسجدالنبی با هدف افزایش ظرفیت مسجد به ۱.۶ میلیون زائر در چشم‌انداز سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟