دلایل موفقیت سریال «آنام» در نگاه مخاطبان

کد خبر: ۷۹۸۱۰۲
|
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰ 11 May 2018
|
13040 بازدید
|

منتقد تلویزیون گفت: عناصری در داستان «آنام» وجود داشت که توانست تا قسمت پایانی مخاطبان را پای این سریال نگه دارد و از همه مهم‌تر اینکه داستان با طبع تماشاگر ایرانی هم‌خوانی داشت.

به گزارش فارس، «حسین سلطان‌محمدی» منتقد تلویزیون و سینما، با اشاره به سریال «آنام» به کارگردانی جواد افشار گفت: جواد افشار در هدایت و کارگردانی آنام به خوبی عمل کرده و توانسته قصه‌اش را خوب تعریف کند.

وی در ادامه افزود: انواع شبکه‌های ماهواره‌ای و نمایش خانگی و ... به راحتی در دسترس مخاطبان امروزی هست اما با توجه به همه اینها عناصری در داستان آنام وجود داشت که توانست تا قسمت پایانی مخاطبان را پای خود نگه دارد و از همه مهمتر اینکه داستان با طبع تماشاگر ایرانی همخوانی داشته است. همچنین داستانی پذیرفتنی، انتخاب مناسب بازیگران، عدم ناهماهنگی طراحی چهره و لباس، بازیگر شهری و شهرستانی مناسب، تلفیق صحیح داستان و تاریخ و ... همگی از نکته‌های مثبت این مجموعه تلویزیونی بود.

سلطان محمدی با اشاره به اوج و فرود داستان بیان داشت: داستان آنام در کنار اینکه چند قهرمان داشته، اوج و فرود خوبی هم داشت. خانواده ایرانی دیگر داستان‌هایی که دو قهرمان دارند را دلچسب نمی‌داند، اما اگر داستانی چند وجهی حرکت کند و خانواده به خانواده پیش رود مخاطب هم پا به پا با آن همراه خواهد شد و نگران سرنوشت کاراکترها است.

وی در ادامه درباره اینکه نام سریال با موضوع داستان ارتباط دارد، نیز گفت: از همان ابتدا که تیتراژ آغاز می‌شود تکلیف مخاطب با داستان مشخص است و او می‌داند که با داستانی مادرانه روبرو خواهد بود و معادله چند وجهی و معما برای مخاطب تعریف نمی‌کند درست برعکس تعدادی از سریال‌ها که با نام زنانه شروع کرده و در ادامه هیچ زنانگی در آنها وجود ندارد.

این منتقد ضمن بیان تفاوت بین «آنام» و «کیمیا» بیان داشت: کیمیا به تاریخ مرتبط بود آنهم تاریخی که رویدادهای مشخصی داشت و می‌خواستند قهرمان تخیلی را میان این اتفاق‌ها عبور داده و سیر تاریخی چندین و چند ساله را حرکت دهند. آنجا در تداخل قصه‌پردازی و درام نویسی با اینکه رعایت شاخصه‌های هویت دار تاریخ را کرده بودند، اما طبیعی بود که بین این دو دچار ناهماهنگی شوند و همین‌ موضوع اعتراض‌های فراوانی را در پی داشت.

وی ادامه داد: در «آنام» قهرمان خانوادگی قصه را پیش می‌برد، اما در «کیمیا» تاریخ انقلاب، اولویت داشت. در کنار تمامی اینها کارگردان عنصر اصلی این سریال بود که به عبارتی هدایت کننده کار به شمار می‌رفت. او در اینجا قصه خود را روان و نرم روایت کرد و کاراکترها نیز در جای خود به خوبی قرار گرفته و همچنین روان صحبت می‌کردند.

این منتقد با اشاره به بازیگران زمان گذشته و حال در سریال «آنام» گفت: انتخاب بازیگران این سریال حساب شده و طراحی چهره رعایت شده بود که قصه را به خوبی جلو برد، دقیقا اتفاقی که در ستایش 2 و کیمیا نیفتاد و کاراکترهای کیمیا و ستایش با قصه جلو نرفتند.

سلطان محمدی درباره حضور بازیگران بومی در این سریال عنوان داشت: ما در پایتخت، کیمیا و ستایش بازیگران بومی زیادی داشتیم. اما این موضوع بستگی به توان تولید آثار در شهرستان‌ها دارد که اگر انطباق خوبی رقم بخورد نتیجه خوبی را هم در بر خواهد داشت.

وی در پایان نیز بیان داشت: مردم ما با ورود گاه به گاه پخش مستقیم فوتبال به زمان ثابت این نوع سریال‌ها عادت کرده‌اند و تنها شبکه‌ای که در این میان آسیب نمی‌بیند 2 و 5 است. اما شبکه‌های 3 و 1 با زمان فوتبال و ادامه دار شدن خبر تداخل پیدا می‌کنند و اینکه مردم با توجه به این شرایط باز هم سریال‌های این دو شبکه را دنبال می‌کنند نکته قابل حمایتی است.

سریال «آنام» به تهیه کنندگی اسماعیل عفیفه و کارگردانی جواد افشار هر شب از شبکه سه سیما پخش می‌شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
مزخرف است این سریال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
واقعا سريال بسيارجالبي بود كه در كشور ما نظير ان كمتر ساخته مي شود بنده تمام قسمت هاي سريال را دنبال كردم وخيلي لذت بردم اميدواريم تمام نويسندگان وكارگردان هاي عزيز كشورمان از اين سريال بيشتر بسازند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
گند زدید با این سریال های آبگوشتی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
سریال خوبی بود اما تقریبا ده قسمت آخرش افت کیفیت قابل ملاحظه ای داشت.
یک سوال از نویسنده محترم دارم. چرا سریال های ایرانی باید اینقدر غمناک باشه؟ چرا در هرسریال باید بطور متوسط 4 یا 5 شخصیت اصلی داستان بمیرن؟ چرا در هر سریال لوکیشن کلانتری و بیمارستان و قبرستان و مجلس ختم حتما باید گنجانده بشه؟؟
جروبحث، یقه گرفتن، فریاد زدن، به جون هم افتادن، متاسفانه دیگر شاخصه های سریال های ایرانیه مهمتر اینکه معمولا شخصیت اصلی داستان فرد مظلوم و درمانده ای هست که بتدریج در کوه مشکلاتش غرق میشه. هیچ موفقیتی هیچ معجزه ای در فیلم ها و سریال های ایرانی نیست.
بیچاره مخاطب که درزندگی روزمره به اندازه کافی جنگ اعصاب داره و یکساعتی که در کنار خانوادش هست باید یک تراژدی اشک آور رو ببینه.
بماند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
سوسکه میگه قربون دست وپای بلورین بچه م بشم!این از تلویزیون این ازمسئولین این از سه ریال ساز اینم ازمنتقد! واسه این ملت بایداسفنددودکرداساسی وهرروز!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
سلام. اینکه یک سریال پر از آه و ناله ساخته بشه که متناسب با روحیات ایران باشه که مردم رو هی در غم و غصه نگه بداره، از اهداف صدا و سیماست. از این دیدگاه، نظر این کارشناس کاملا درسته !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
سريال نسبتا خوب و آموزنده اي بود. مخصوصا قسمت هاي پاياني . قسمت آخر بمدت 20 دقيقه اشك من را درآورد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
این اواخر منطقی پیش نمی رفت و نسبت به قسمتهای ابتدایی ضعیف تر بود . کیمیا که هیچی اصلا قابل بحث نبود ....
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
سریال جالبی بود بعد از مدت ها بالاخره یه برنامه قابل تماشا از صدا و سیما پخش شد
همون
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
سریال ابدوغ خیاری که کلی توش اب بسته بودن تا کشش بدن وبه زور به 60 قسمت برسونن کجاش موفق بوده !
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت