ایالات متحده از کره شمالی خواسته تا هر ماه، پنج بمب هستهای این کشور به فرانسه منتقل تا احتمالا در این کشور از بین برده شود.
به گزارش «تابناک»؛ خبرگزاری یونایتدپرس به نقل از رسانههای کره جنوبی نوشته که این درخواست آمریکا در جریان دیدار اخیر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا از کره شمالی و دیدار وی با کیم جونگ اون رهبر این کشور و به بهانه تلاش برای اطمینان از حسن نیت کره شمالی در مذاکرات بین دو طرف مطرح شده است.
یکی از دیپلماتهای کره جنوبی به روزنامه سگیه ایلبو گفته است، «میدانیم که این موضوع به طور مستقیم توسط پمپئو از اون درخواست شده است تا اطمینان از امکان نظارت و نابودی سلاحهای هستهای کره شمالی به بهترین وجه ممکن محقق شود».
دیپلمات کره جنوبی با طرح این موضوع که هدف آمریکا این است که هر ماه پنج عدد از سلاحهای هستهای کره شمالی به خارج منتقل شود، مدعی شده که نابودی سلاحهای هستهای منتقل شده به فرانسه، در دیدار اخیر ترامپ و امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه مورد بحث قرار گرفته است.
به نوشته روزنامههای کره شمالی، اگر کره شمالی در جریان دیدار اون و ترامپ با خلع سلاح هستهای موافقت کند و به پیمان منع اشاعه سلاحهای هستهای (انپیتی) بپیوندد و یا این که بر سر ترتیباتی مشابه با آمریکا به توافق برسد، آن گاه آژانس بینالمللی انرژی هستهای، مسئول بازرسی از این کشور خواهد بود. همچنین احتمالا از برنامه موشکی کره شمالی نیز بازرسی صورت خواهد پذیرفت.
کره شمالی پیش از این در سال 1993 اعلام کرد که تصمیم دارد از انپیتی خارج شود، ولی سال بعد بر سر برنامه هستهای خود با واشنگتن به توافق رسید، اما بار دیگر در سال 2003 اعلام کرد که قصد دارد از این پیمان خارج شود و تصمیم خود را نیز عملی کرد.
در صورت توافق بر سر خلع سلاح هستهای کره شمالی، این موضوع فرایندی زمانبر خواهد بود. در سال 1989 آفریقای جنوبی پذیرفت که به برنامه هستهای نظامی خود پایان دهد. نابودی سلاحهای هستهای این کشور و بازرسیهای مربوطه سه سال زمان برد. در آن زمان آفریقای جنوبی، شش سلاح هستهای داشت و در حال ساخت هفتمین سلاح بود.
جداسازی قطعات سلاحهای هستهای به منظور از بین بردن آنها، فرایندی پرهزینه نیز هست. آژانس بینالمللی در سال 2007، هزینه این کار را حدود 4.5 میلیون دلار برآورد کرده است.
تخمین برخی اندیشکدههای غربی نشان میدهد، کره شمالی مواد هستهای مورد نیاز برای ساخت 13 تا 21 سلاح هستهای را در اختیار دارد.
کره شمالی که رهبر آن از زمان برگزاری بازی های المپیک زمستانی 2018 پیونگ چانگ روند سریع بهبود روابط با کره جنوبی و آمریکا را در دستور کار قرار داده است، مدت هاست که پنهانی در حال مذاکره هستهای با آمریکاست و رهبر این کشور در دو نوبت میزبان وزیر خارجه فعلی آمریکا بوده است. قرار است رهبر کره شمالی و ترامپ، یک ماه دیگر و در سنگاپور با یکدیگر دیدار کنند.