تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
گلایه حقشناس از ممنوعیت پخش فوتبال در کافهها
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران از ممنوعیت پخش فوتبال در کافهها انتقاد کرد.محمد جواد حق شناس در واکنش به نظر پلیس درخصوص ممنوعیت پخش مسابقات جام جهانی درکافهها گفت: امروزه شاهد این هستیم به دلیل کوچک شدن خانهها، دیگر مانند گذشته امکان اینکه مردم با یکدیگر دیدار کنند نیست. وی با بیان اینکه یکی از دلایل استقبال مردم از تماشای بازیهای گروهی ورزشی این است که می توانند در کنار دوستان، آشنایان ورزش تماشا کنند و ملاقات و دیدار داشته باشند، گفت: این علاقه مردم تنها به ورزش نیست بلکه می بینیم در عزاداریها نیز مردم مایلند درخیابانها عزاداری کنند تا در جمع حضور داشته باشند و امکان ملاقات دیگران نیز وجود داشته باشد.عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شرایط فعلی و فضای فوتبالی حاکم بر جامعه فرصت تاریخی برای افزایش همبستگی است ادامه داد: این یک واقعیت است که گروههای هم سن دوست دارند در کنار سایر هم نسلیهای خود فوتبال ببینند و از آنجایی که نمی توان در آپارتمانهای شصت- هفتاد متری جمع شد و فوتبال نگاه کرد، تماشای مسابقات ورزشی در کافهها، قهوهخانهها و .... مورد توجه قرار گرفته است.
انتقاد به واردات ۱۰۰خودرو نعشکش
پایان جلسه علنی امروز مجلس همچون همیشه همراه با تذکراتی از سوی نمایندگان بود.حسینعلی حاجی دلیگانی در اخطاری با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی بیان کرد: دولت اخیرا مصوبهای در زمینه واردات صد دستگاه خودروی نعش کش به داخل کشور داشته است. متأسفانه این مصوبه علیرغم اینکه مغایر با فرمایش مقام معظم رهبری است، مغایر قوانین مصوب مجلس دررابطه با قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی کشور است.مطهری که اداره جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به این اخطار تصریح کرد: ما این را به هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین ارجاع می دهیم تا موضوع مشخص شود./خبرآنلاین
ادعای فرمانده اسراییلی: ایران 32 موشک به اسراییل پرتاب کرد
فرمانده نیروی هوایی اسراییل در سخنانی مدعی شد ایران در اوایل ماه می 32 موشک به سمت قلمرو اسراییل در بلندی های جولان اشغالی پرتاب کرده که 4 فروند موشک از سوی سیستم دفاعی اسراییل منهدم شده و 26 فروند نیز در بیرون از قلمرو اسراییل فرود آمده است.به گزارش وب سایت روزنامه " جروزالم پست" اسراییل، ژنرال "آمیکام نورکین" فرمانده نیروی هوایی اسراییل این سخنان را امروز- سه شنبه- در کنفرانس فرماندهان نیروی هوایی اسراییل در "هرتزلیا" عنوان کرده است.پیشتر ارتش اسراییل مدعی شده بود، نیروی قدس سپاه 20 فروند موشک فجر -5 و گراد را به سمت قلمرو تحت کنترل اسراییل در بلندی های جولان پرتاب کرده است./عصر ایران
لاریجانی: رهبری درباره الحاق به FATF نظری نداشتهاند
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نماینده تهران، تأکید کرد: مقام معظم رهبری درباره لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم نظری نداشتهاند، ایشان گفته اند که مجلس و دولت خودشان در این باره تصمیم بگیرند./ایسنا
سرنوشت سپنتا نیکنام در گرو رأی دو سوم اعضای مجمع تشخیص مصلحت
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رأی لازم برای تصویب طرح حضور اقلیتها در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مواردی که اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان باشد و شورای نگهبان ایراد مغایرت با شرع گرفته باشد به دو سوم رای اعضا نیاز است.مجید انصاری درباره سرنوشت طرح حضور اقلیتهای مذهبی در شوراها گفت: موضوع باید به صحن علنی بیاید تا ببینیم تصمیمگیری درباره آن چگونه پیش میرود.وی در پاسخ به این که این طرح چه زمانی به صحن مجمع میآید، با بیان اینکه اعضای مجمع در یکی دو هفته گذشته جلسه نداشتهاند، گفت: زمان برگزاری جلسه آینده صحن مشخص نیست و چون ماه رمضان است بیشتر کمیسیونها مشغول کار هستند./اعتمادآنلاین
آشتی برادران قاسمخانی با مهران مدیری
انتشار عکسی از برادران قاسمخانی در کنار مهران مدیری، به گمانه زنیها درباره همکاری دوباره آنان دامن زد. «خبرآنلاین» نوشت: پس از مدتها قطع ارتباط پیمان و مهراب قاسمخانی با مهران مدیری، زمزمههایی مبنی بر تولید سریالی با همکاری مشترک این هنرمندان به گوش میرسد. دیشب، امیرمهدی ژوله و مهراب قاسمخانی با انتشار عکسی دستهجمعی از خود در کنار مهران مدیری، پیمان قاسمخانی، سیامک انصاری و ... به طور ضمنی خبر از کار روی یک پروژه تازه دادند.«مرد هزار چهره»، «شبهای برره»، «نقطهچین» و «پاورچین» از موفقترین سریالهایی هستند که با همکاری مهران مدیری (کارگردان) و پیمان قاسمخانی (سرپرست گروه نویسندگان) ساخته شدهاند. از چند سال پیش، همکاری برادران قاسمخانی و مهران مدیری قطع شد و آنان در برخی گفتوگوهای رسانهای یا اظهارنظرها، گلایههایی را مطرح کردند.
واکنشها در فضای مجازی به رونمایی از آهنگ تیمملی
روزنامه شهروند نوشت: سرود جامجهانی واکنشهای بسیاری را در فضای مجازی به دنبال داشت و هواداران فوتبال را بر آن آن داشت تا در این زمینه اظهارنظر کنند. محمد یکی از کاربران توییتر نوشت: «موزيك ويديوي عليرضا عصار براي جامجهاني هم شرايطي مشابه آهنگ سالار عقيلي دارد، بیروح، بیانرژي و تلاش براي حماسيسازي. گفته بودند دنبال كار فاخر هستيم اما نه اين آهنگها فاخر هستند و نه جامجهاني نياز به موسيقيهاي فاخر دارد. آهنگ آرش گرفت، چون ساده بود و انرژيك»کاربر دیگری به نام مینا در رابطه با این موضوع نوشت: «برای بردهای غرورآفرین که آهنگ زیاده، برای باخت هم که تیتراژ رو بدون آهنگ میرن. اینی که سالار عقیلی برای تیمملی خونده، به درد باختهای سنگین پیاپی میخوره.»
البته این پستها به توییتر محدود نمیشد و واکنشهایی در پستهای اینستاگرامی نیز دیده میشد، تینا با انتشار پستی: «آهنگ تتلو برای جامجهانی انتخاب نشد آخ آخ آخ سالار عقیلی صداش خوبه ولی اینجا خداییش صدای پرانرژی میطلبید. یع بمب انرژی چرا» ایمان با انتشار پست دیگری در اینستاگرام نوشت: «قضاوت با شما کدام آهنگ؛ تتلو یا انتخاب فدراسیون؟ واقعا مایه شرمساری است» اما پیامهای توییتری همچنان ادامه دارد رضا با انتشار پستی نوشت: «با شنیدن آهنگ یازده ستاره به یاد انتخابات میافتیم.» کاربر دیگری نوشت: «این آهنگ جامجهانی بود یا تیتراژ معمای شاه۲؟؟» محسن نوشت: «در مورد آهنگ تیمملی با صدای سالار عقیلی: مثل اینه که به مرحوم پاواروتی می گفتن یه آهنگ اپرا برای تیمملی ایتالیا بخون! آهنگ فوتبالی باید انرژی و تحرک داشته باشه.»
اما ایلیا سرود تیمملی را اینگونه توصیف میکند: «سرود رسمی تیمملی در جام جهانی با صدای سالارعقیلی بیشتر برای سریالهای حسن_فتحی مناسبه، تا جام جهانی. پ ن: بهتر بود خواننده تیتراژِ ماه عسل (بهنام بانی؛ آرش و مسیح) با خواننده سرود تیمملی جابهجا میشدن» بابک هم نوشته «باز شیر ژیانی که تتلو با همه مسخرهگیش خونده، یه ربطی به فوتبال و جامجهانی داره، این چه چیز بیربطیه سالارعقیلی به اسم آهنگ جامجهانی خونده؟ تیم_ملی.»
منتجب نیا به خاطر فشار حسین کروبی، از حزب اعتمادملی رفت
روزنامه جوان نوشت: رسول منتجب نیا تحت فشار اعضایی از شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، از این حزب رفته است. او اداره شورای اجرایی را بر عهده داشت و البته چند ماهی میشد که استعفا داده و بر این استعفا هم اصرار داشت. دي سال گذشته، دبيركل حزب اعتماد ملي در نامهاي به الياس حضرتي عضو شوراي مركزي اين حزب، از وي خواست تا براي «پايان دادن به برخي اختلافسلیقهها» شوراي اجرايي حزب اعتماد ملي را بدون حضور منتجب نيا تشكيل دهد. در اين نامه تأکید شده بود كه حجتالاسلام منتجبنيا قائم مقام حزب اعتماد ملي تمايلي به اداره شوراي اجرايي ندارد و اين مسئوليت به الياس حضرتي واگذار شده است. منتجب نيا بعد از اين نامه مصرانه استعفا داد و از آن زمان تشكيل جلسات شوراي مركزي و تدارك برگزاري كنگره بر عهده الياس حضرتي بوده است. گفته ميشود، نقش حسين كروبي در اين كنار گذاشتن منتجب نيا پررنگ بوده است. روز گذشته يك عضو حزب اعتماد ملي كه نخواست نامش گفته شود، در گفت و گو با جوان گفت، منتجب نيا تحت تأثیر عوامل تندرو و از جمله نفوذ حسين كروبي در حزب، كنار گذاشته شده است. گفته ميشود پيش از اين محسن رهامي هم به همين دليل مجبور به استعفا شده بود.
کی روش از حسین الله کرم استفاده کند، قهرمان جهان می شویم!
روزنامه ایران در یک مطلب طنز نوشت: ما وقتی لیست کارلوس کیروش را دیدیم، با خودمان گفتیم حالا که هرکی هرکی است بیاییم و ماهم سه چهار نفر را به این لیست اضافه کنیم تا باز در میدانهای جهانی حماسه آفرینی کنیم. امیدواریم این نفرات هم در لیست مسافران روسیه قرار گیرند. جام جهانی فوتبال، جای بلند پروازهاست. افرادی که سقف آرزوهایشان کوتاه باشد در این رقابتها جایی ندارند. بهنظر ما در ترکیب تیم ملی جای خالی «حسین اللهکرم» بیش از هر کس دیگری احساس میشود. ایشان در آخرین افاضاتشان گفته بودند که اگر الان انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود، کاندیدایشان 27 میلیون رأی میآورد. اگر این بلند پروازی را بازیکنان ما داشته باشند، مراکش که هیچ، راحت آلمان و برزیل را هم میبریم و مثل کرهشمالی قهرمان جامجهانی میشویم. ما در جامجهانی باید روحیه جنگنده داشته باشیم. شما بازیکن فوتبالی را دیدهاید که با حرف در چمن مسابقه کارش را پیش ببرد؟! اصلاً آنجا دیگر سوسولبازیهای منطق جواب نمیدهد. بازیکن باید جنگطلب باشد و حریف را تحت هرحالتی دشمن خودش بداند. از آن مهمتر اینکه اگر تیم باخت، باید همه عالم و آدم را مقصر بداند تا با یک جنگ روانی، خودش را برای بازیهای بعدی آماده کند.
پیروزی نامزد اصولگرایان با ۲۰ میلیون رأی فریبنده است
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه میگوید: مقبولیت بین مردم برای انتخابات آینده در نظرسنجی ها مشخص می شود. در حال حاضر شرایط برای اصولگرایان، فراهم تر از گذشته است و باید از این فرصتی که در رقابت های سیاسی پدید آمده، نهایت استفاده را ببرند. اما اینکه شکل این استفاده، گفتمان آنها چگونه باید باشد، معمولا جریان های سیاسی متناسب با زمان و مکان گفتمان، مواضع و شعار خود را تنظیم می کنند. هنوز در این زمینه تصمیم قابل ارائه ای گرفته نشده است. بخشی از این موضوع، به عملکرد دولت و ناامیدی مردم از جریانی که اداره کشور را در دست دارد و عدم حل مشکلات مردم توسط این جریان مربوط می شود. همه این موضوعات در گرایش آینده مردم تاثیر دارد.وی درباره پیش بینی های برخی اصلاح طلبان مبنی بر پیروزی قطعی نامزد اصولگرایان در انتخابات 1400 با 20 میلیون رای، گفت: این آمارها یک مقداری فریبنده است. باید توجه داشت که مردم با توجه به تجربه ای که اندوخته اند، باید اطمینان پیدا کنند که جریانی قادر است مشکلات آنها را حل کند و از توانمندی های لازم برای اداره کشور برخوردار است.نمی شود روی تبلیغات و این نوع احتمالات و آمارها خیلی اطمینان داشت./انتخاب
تا دموکراسی درست نشود، مسأله آب و هوا و دلار و ماهواره هم درست نمیشود
سعید حجاریان در یادداشتی نوشت: مسأله بنیادین ایران چیست؟ در کشور ما پروژههای اصلاحطلبی مختلفی مطرح و اجرا شده است. اصلاح خط در دوره رضاخان، اصلاح عدلیه با کوشش داور، اصلاح دین با کوششهای بازرگان، شریعتی و حتی اصلاحات اقتصادی دوره هاشمی. ولی به اعتقاد من هسته اصلاحات در ایران، دموکراسی است. ممکن است مردم فواید دموکراسی را ندانند و صرفا از آب، هوا، دلار، قضاوت مستقل، ماهواره، سبک زندگی متفاوت و عدالت سخن بگویند ولی به نظر من تا مسئله دموکراسی مرتفع نشود، این موارد نیز لاینحل باقی خواهد ماند./ شرق
فرصت قشونکشی و انتقام نیست
عماد افروغ گفت: اگر ما بالاترین سطح را نگاه کنیم؛ یعنی نهایی ترین حالت که خروج ایران از برجام باشد، من اتفاقا برعکس شما پیش بینی هم کرده بودم که این مقدمه یک امر مبارک است. مقدمه انسجام ملی است؛ چیزی که ما متأسفانه قدرش را نمی دانیم و در شرایط سخت و دشوار همواره به آن رسیدیم و متأسفانه اینجاست که در شرایط عادی هیچگاه نمی توانیم به ارزشی به اسم وحدت یا انسجام ملی دست پیدا کنیم و آن را حفظش کنیم و این نیازمند یک آسیب شناسی اجتماعی است. ولی در شرایط بحران و غیرعادی همواره تاریخ ایران، چه تاریخ بعید، چه تاریخ قریب ثابت کرده که انسجام ما که می تواند مقدمه ای برای کارهای بزرگ باشد افزایش پیدا کرده و من اصلا این فضای نومیدانه را نه حس می کنم نه حدس می زنم. اتفاقا برعکس، حس می کنم آن چیزی که در مقاطع مختلف تاریخی ایران خودش را نشان داده بار دیگر رخ می دهد. مثل انقلاب اسلامی، مثل دوران دفاع مقدس و ... این یک گزاره جامعه شناسی است که هرگاه یک گروهی با تهدید بیرونی روبه رو می شود انسجام درونی آن افزایش پیدا می کند و این به طور خاص درباره ایران صادق است./ خبرآنلاین
سه سناریو از غیبت عجیب و طولانی ولیعهد سعودی
محمدبنسلمان، ولیعهد عربستان حدود یک ماه است که در انظار عمومی ظاهر نشده و همین مسأله به شایعات زیادی دامن زده است. آخرین خبر منتشر شده از محمد مربوط به ۴ اردیبهشت است که ظاهرا او را در یک جلسه اقتصادی دولت نشان میدهد. البته خبرگزاری دولتی عربستان برای این خبر از تصویر آرشیوی استفاده کرد. در سفر «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا به ریاض، هیچ یک از رسانهها تصویری از ملاقات او با محمدبنسلمان منتشر نکردند. اکنون ۳ سناریو درباره وضعیت بنسلمان مطرح است: برخی از زخمی شدن محمد در اثر حمله ۲۱ آوریل در منطقه «الخزامی» سخن میگویند. پایگاه اینترنتی «The News» پاکستان همین نظر را تایید میکند. با این حال این پایگاه به نقل از «برخی منابع نزدیک به گروههای اپوزیسیون سعودی» فرضیه دیگری را هم عنوان میکند: تیراندازی ماه آوریل باعث ترسیدن و مخفی شدن بنسلمان شده است و سناریوی سوم و البته بدبینانهتر، مرگ بنسلمان است/ دنیای اقتصاد
پزشکیان؛ گزینه ریاست مجلس
انتخابات هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی به احتمال زیاد 8 خردادماه برگزار می شود. فراکسیون های مجلس شورای اسلامی در حال رایزنی با اعضاء و سایر فراکسیون ها برای ارائه لیست در انتخابات هستند. خبرنگار فارس امروز در راهروهای مجلس کسب اطلاع کرد که جمعی از نمایندگان که اعضای تمامی فراکسیون ها در آن هستند به دنبال ارائه لیست فرافراکسیونی می باشند. تاکنون نام "وکلای ملت" برای این لیست انتخاب شده و طی آن قرار است مسعود پزشکیان را به عنوان گزینه ریاست مجلس معرفی کنند. همچنین قرار است از بین علی مطهری، کاظم جلالی، محمد دهقان، مصطفی کواکبیان و حمیدرضا حاجی بابایی بعد از رأی گیری 2 تن به عنوان نائب رئیس معرفی شوند./فارس
سؤال کنندگان از رئیس جمهور به دنبال جواب نیستند!
محمد باقر نوبخت روز سه شنبه در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا رییس جمهوری برای پاسخ به سوال نمایندگان سؤال کننده در مجلس حضور می یابد، گفت: هر سؤالی باشد با حضور نمایندگان رییس جمهوری به آن ها پاسخ داده می شود. اینکه رئیس جمهوری با این همه مشغله در مجلس حضور یابد و سوالی که همه همکاران ذیربط به آن جواب داده اند پاسخ دهد، مشخص است که دنبال جواب نیستند و بحث دیگری است. زمانی که به گذشته فکر می کنم به یاد می آورم که نمایندگان آن دوره چقدر تلاش کردند تا رییس دولت دهم را به مجلس بیاورند، چه اتفاقی افتاد؟ البته ما به نمایندگان احترام ویژه ای قائل هستیم و با تواضع و احترام برخورد می کنیم. غالب دولتمردان فرزندان مجلس هستند و از رییس جمهوری، معاون اول رییس جمهوری و خود من سال ها در مجلس بوده ایم.
خاطره حسین مرعشی از تحصن مجلس ششم
حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در گفت و گو با ایران خاطره ای جالب از تحصن اصلاح طلبان در مجلس ششم روایت کرد: زمانی دوستان اصلاحطلب ما میخواستند در مجلس ششم تحصن کنند؛ با من مشورت کردند؛ من گفتم اگر امام(ره) در قید حیات بودند و کسی میخواست در مجلس تحصن کند، تکلیف خیلی روشن بود. امام میگفتند: «احمد؛ بنویس: تحصن در مجلس در حکم محاربه است.»