بازداشتی‌های محیط زیست باید آزاد شوند

کد خبر: ۸۰۱۷۴۵
|
۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۰ 23 May 2018
|
4419 بازدید

رئیس سازمان محیط زیست گفت: وزارت اطلاعات هم به این نتیجه رسیده که هیچ مدرکی دال بر جاسوسی فعالان محیط زیستي که بازداشت شدند، وجود ندارد و قاعدتا اینها باید به‌زودی آزاد بشوند.

براساس گزارش سایت سازمان حفاظت محیط زیست، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش روز جهانی تنوع زیستی که در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به گذشت چند ماه از بازداشت فعالان محیط زیست به اتهام جاسوسی گفت: هیچ سندی دال بر واقعیت اتهاماتی که به اینها زده‌اند، ندارند.

عیسی کلانتری افزود: دولت یک گروه چهارنفره متشکل از وزرای دادگستری، کشور، اطلاعات و همچنین معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری برای پیگیری وضعیت این افراد تشکیل داد. به نظر من تا‌به‌حال متأسفانه اینها بدون اینکه کاری بکنند، بازداشت بوده‌اند؛ این دوستان هم به این نتیجه رسیده‌اند. وزارت اطلاعات هم به این نتیجه رسیده که هیچ مدرکی دال بر جاسوسی کسانی که بازداشت شدند، وجود ندارد. قاعدتا اینها باید به‌زودی آزاد بشوند. مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی نیز که در این مراسم حاضر بود، در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت فعالان محیط زیست بازداشت‌شده اظهار کرد: مجلس پیگیر موضوع است و برای پیگیری‌های بیشتر از مراجع مربوط درخواست دریافت اطلاعات کافی کرده است. از بهمن ماه سال گذشته ۱۳ نفر از کارشناسان حیات‌وحش و فعالان محیط زیست ایران (مرتضی آریانژاد، نیلوفر بیانی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی‌حمیدی، حسن راغ، سام رجبی، عارف زارع، علیرضا فرهادزاده، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و حمیده کاشانی‌دوست) به اتهام مرتبط‌بودن با یک پرونده جاسوسی در بازداشت به سر می‌برند که در این مدت یک نفر از آنان -کاووس سیدامامی- در زندان از دنیا رفت و دو نفر نیز تا کنون آزاد شده‌اند اما تکلیف بقیه هنوز مشخص نیست.

الحاق به توافق‌نامه پاریس مشکلی ندارد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم همچنین با بیان اینکه الحاق به توافق‌نامه پاریس مشکلی ندارد، اظهار کرد: سهم ایران از انتشار گازهای گلخانه‌ای چهار درصد است. اگر برای کاهش همین چهار درصد اقدام کنیم، به وظیفه خود عمل کرده‌ایم. عیسی کلانتری در حاشیه همایش روز جهانی تنوع زیستی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا درباره روند الحاق به توافق‌نامه پاریس گفت: این توافق‌نامه را مجلس تأیید کرد، البته شورای نگهبان نظراتی روی آن دارد؛ بنابراین برنامه مشارکت ملی ایران برای الحاق به توافق‌نامه پاریس نیاز به اصلاحات دارد. او ادامه داد: براساس برنامه مشارکت ملی ایران، چهار درصد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را قبول کرده‌ایم و هشت درصد دیگر منوط به لغو تحریم‌‌ها شده است. در حقیقت سهم ایران از کاهش گازهای گلخانه‌ای همان چهار درصد است و بیهوده به سمت هشت درصد اضافه رفته‌ایم. همین هشت درصد است که صحبت از عدم توسعه‌یافتگی را مطرح کرده است. کلانتری در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی در کمیسیون‌های مختلف حمایت از محیط‌بانان و سربازان حیات‌وحش را تصویب کرده است تا آنان بتوانند به‌عنوان ضابط قضائی از امکانات نیروهای نظامی برخوردار شوند.

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسشی درباره افزایش سطح مناطق حفاظت‌شده کشور گفت: این موضوع نیاز به بررسی‌ دارد. درحال‌حاضر افزایش سطح مناطق حفاظت‌شده به میزان دو‌میلیون هکتار بررسی شده و با منابع طبیعی به تفاهم رسیده‌ایم. لازم است این موضوع در شورای عالی محیط زیست به تصویب برسد. با تصویب افزایش دو‌میلیون‌هکتاری سطح مناطق حفاظت‌شده، مساحت مناطق حفاظت‌شده از ۱۱ درصد به ۱۳ درصد می‌رسد. کلانتری درباره آشوراده با اشاره به اینکه ۲۸ هکتار از این منطقه خارج از اختیار محیط زیست است و مردم در آن مستقر و فعال هستند، گفت: این ۲۸ هکتار را جدا کردیم تا به بقیه مناطق آشوراده آسیب نرسد. گزارش ارزیابی مربوط به گردشگری آشوراده منتشر شده است.

رتبه یکی مانده به آخر ایران

احمدعلی کیخا، عضو شورای عالی آب و نماینده مجلس شورای اسلامی در همایش روز جهانی تنوع زیستی یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. او در سخنان خود گفت: طبق مطالعات انجام‌شده در سال ۲۰۱۳ ما در مدیریت اکوسیستم‌های آبی شامل تالاب‌ها و رودخانه‌ها بین ۲۳۲ کشور رتبه ۲۳۱ را آوردیم. احمدعلی کیخا افزود: رئیس‌جمهور از من پرسید که یعنی چه و چرا این وضعیت را داریم، من عرض کردم شما خوزستان را ملاحظه بفرمایید. درباره میزان منابع آبی آن اظهارات مختلفی می‌شود. حداقل ۲۰‌ میلیارد مترمکعب تا ۳۰‌ میلیارد مترمکعب آورد آب آن اعلام می‌شود؛ اما آنجا هم مشکل آب داریم. آب شرب و صنعت و کشاورزی همه مشکل دارند. در گیلانی که میزان بارندگی بسیار بالایی دارد هم مشکل آب داریم. تپه‌های ماسه بادی سیستان را گاهی میان جنگل‌های شمال هم می‌شود دید. او خطاب به کلانتری گفت: در حوزه محیط زیست طبیعی در مجلس در برنامه ششم تلاش کردیم فرصت‌هایی قانونی خیلی خوبی را فراهم کنیم. اگر از این فرصت استفاده نکنید، تاریخ درباره شما قضاوت خوبی نخواهد کرد. سازمان محیط زیست گاهی حین نظارت، خود را جای دستگاه اجرائی می‌گذارد تا شرایط آن را در نظر بگیرد، این رویکرد خوبی نیست. کار ما کار اجرائی نیست، محیط زیست باید مطالبه‌گر باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟