رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی گفت: در این راستا از ایده دانشجویان دورههای دکتری و کارشناسی ارشد حمایت میشود.
به گزارش مهر، به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر راضیه لک در پانزدهمین همایش مهندسی معدن افزود: برای اکتشاف مواد معدنی نیاز به لایههای اطلاعاتی زیادی چون زمینشناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک هوایی، نقشههای گسلها و چینهها،سازندهایی که در برگیرنده معادن هستند و زمین شناسی زیر سطحی است.
وی تولید اطلاعات پایه در حوزه زمین شناسی را از وظایف این سازمان نام برد و با بیان اینکه سازمان زمین شناسی از ۵۸ سال گذشته اقدام به تولید اطلاعات پایه کرده است، خاطر نشان کرد: تا به امروز تنها به اکتشافات مواد معدنی سطحی پرداخته شده و هرگز به اکتشافات عمقی ورود نکردیم از این رو سازمان زمین شناسی برنامههایی برای اکتشافات مواد معدنی پنهان و لایههای عمیقتر زمین با استفاده از فناوریهای به روز دنیا دارد.
لک، استفاده از نقشههای ژئوفیزیک هوایی را از جمله فناوریهای مورد نیاز در این زمینه نام برد و ادامه داد: با استفاده از این فناوری قادریم ذخایر معدنی موجود در لایههای زیرین زمین را شناسایی و مناطق امیدبخش را در این حوزه معرفی کنیم از این رو اقدام به انتشار تصاویر ژئوفیزیک هوایی خواهیم کرد.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه این تصاویر از طریق پایگاه دادههای زمین شناسی در اختیار فعالان این حوزه قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: در سالهای اخیر در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت صحبتهای زیادی شده است و شاهدیم که دانش به روز در حوزه معدن و زمین شناسی در دانشگاهها متمرکز شده و از سوی دیگر بخش صنعت نیازمند این دانش است و در این راستا اگر از این دانش و همچنین رسالههای دکتری و پایان نامههای دوره کارشناسی ارشد بهره نبریم این بخش صنعت است که ضرر میکند.
وی از برنامههای سازمان زمین شناسی برای حمایت از پایان نامههای تحصیلات تکمیلی خبر داد و اظهار کرد: بر این اساس در صورتی که دانشجویان ایدهای در حوزههای مربوط داشته باشند مورد حمایت این سازمان قرار خواهد گرفت.
لک، افزایش سرعت اکتشاف، کاهش هزینهها و ارتقا بهره وری را از رویکردهای این سازمان در زمینه اکتشاف معادن عنوان کرد و ادامه داد: انتظار داریم در این زمینهها دانشجویان وارد حوزههای ساخت و طراحی تجهیزات شوند و ما نیز از این ایدهها حمایت خواهیم کرد.
رئیس سازمان زمین شناسی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر را دانشگاه صنعتی مادر توصیف کرد و خطاب به اساتید درخواست کرد تا زمان بیشتری را برای رسیدگی به امور پژوهشی دانشجویان اختصاص دهند