نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره به احتمال ائتلاف تاکتیکی «امید» و «نمایندگان ولایی» در انتخابات هیأت رئیسه مجلس، تأکید کرد که فراکسیون امید به تنهایی نیز قادر به تحقق مطالبه حضور نماینده زن و اهل سنت در هیأت رئیسه است و در عین حال گفت: پزشکیان با اتکا به رأی قومیتی راحتتر پیروز میشود.
به گزارش «تابناک»؛ مسعود رضایی در گفتوگویی با اشاره به نحوه ورود فراکسیون امید مجلس به انتخابات هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: با توجه به انتظاراتی که جامعه از اصلاحطلبان مجلس دارند، در جلساتی که به منظور تصمیمگیری درمورد نحوه ورود به انتخابات هیأت رئیسه در فراکسیون امید داشتیم، تصمیم گرفتیم که حتماً برای ریاست مجلس کاندیدای مستقل داشته باشیم و آقای عارف به این منظور وارد رقابت شود.
اکثریت فراکسیون امید خواهان کاندیداتوری عارف برای ریاست مجلس هستند
وی در مصاحبه با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه جمعبندی نهایی در این رابطه طی روزهای آینده اتخاذ خواهد شد، تأکید کرد: درحال حاضر بیشتر اعضای فراکسیون امید به این جمعبندی رسیدهاند که بهتر است، آقای عارف برای کرسی ریاست مجلس اعلام کاندیداتوری کند و البته هنوز این تصمیم قطعی نیست.
احتمال ائتلاف تاکتیکی «امید» و «نمایندگان ولایی» در انتخابات هیأت رئیسه مجلس
نماینده اصلاحطلب مردم شیراز در مجلس در واکنش به پرسشی مبنی بر اینکه باتوجه به تاکید فراکسیون نمایندگان ولایی بر لزوم تغییر در همه ارکان هیأت رئیسه، آیا امکان ائتلاف تاکتیکی و موردی میان اصلاحطلبان و اصولگرایان وجود دارد، گفت: فراکسیون نمایندگان ولایی بر لزوم ارائه لیست مستقل تأکید دارد و با این حساب، قطعاً احتمال چنین ائتلافی میان نمایندگان ولایی و امید وجود دارد اما هنوز در این رابطه تصمیمی گرفته نشده است.
این عضو فراکسیون امید مجلس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه باتوجه تاکید فراکسیون امید درمورد لزوم حضور یک نماینده زن و یک نفر از اهل سنت در هیأت رئیسه مجلس، آیا فراکسیون نمایندگان ولایی درصورت توافق برای ائتلاف با امید، این مطالبات اصلاحطلبانه را خواهند پذیرفت، اعلام کرد: مجلس باید در ۲ سال پایانی کار خود بیش از پیش در مسیر عقلانیت قرار گیرد و اگر فراکسیونی بتواند بهتنهایی به منویات خود برسد که بهتر خواهد بود اما باتوجه به شرایط خاص مجلس دهم حضور ۳ فراکسیون نسبتاً هموزن، همه فراکسیونها باید برای تحقق مطالبات خود به سمت اشتراکاتشان با دیگر فراکسیونها بروند.
سه فراکسیون مجلس اشتراکاتی دارند
او ادامه داد: به نظر میرسد اشتراکات فراکسیونهای مجلس مسائلی ازجمله وضعیت خاص کشور در عرصه بینالملل، اوضاع و شرایط اقتصادی و بانکی کشور و مشکل بیکاری جزو این اشتراکات است و لازم است همه نمایندگان فارغ از گرایش جناحیشان به این مسائل توجه داشته باشند.
«امید» قادر به تحقق مطالبه حضور نماینده زن و اهل سنت در هیأت رئیسه است
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس دهم در عین حال تأکید کرد: البته احتمال حمایت اصولگرایان از مطالباتی همچون حضور یک نماینده زن و یک نماینده اهل سنت در هیأت رئیسه وجود دارد اما واقعیت این است که در شرایط خاصی که در مقطع فعلی داریم و فراکسیون امید منسجمتر از همیشه است و به پختگی رسیده، بتوانیم برای گزینه نماینده زن و اهل سنت در هیات رئیسه رای لازم را جمع کنیم.
حاضریم یکی از کرسیهای نواب را به مؤتلفمان بدهیم
نماینده اصلاحطلب مردم شیراز یادآور شد: مسإله این است که باتوجه به رأیی که مردم در چند سال گذشته در انتخابات مختلف دادند، لازم است شاهد تغییر ریاست مجلس نیز باشیم و طبیعتاً تاکید اصلی ما بر کرسی ریاست است و با این حال، میتوانیم در صورت نیاز به ائتلاف، برخی امتیازات را نیز به فراکسیون مؤتلفمان بدهیم و در این راستا، حاضریم، یکی از کرسیهای نواب رییس را به فراکسیون موتلف خود بدهیم.
پزشکیان با اتکا به رأی قومیتی راحتتر پیروز میشود
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا امکان کاندیداتوری عضو دیگری از فراکسیون همچون پزشکیان بهجای عارف وجود دارد، تصریح کرد: این گزینه نیز مطرح است و واقعیت این است که هنوز به تصمیم نهایی نرسیدهایم.
عضو فراکسیون امید گفت: در این مقطع نظر شخص آقای عارف حائز اهمیت است که ابتدا باید ببینیم آیا برای حضور مصمم است یا خیر. در غیر این صورت، ممکن است به گزینههای دیگر نیز موردنظر باشند. ضمن آنکه با توجه به رأی قومیتی که آقای پزشکیان در صحن دارد، حتی ممکن است راحتتر به توفیق برسد. البته ما تمایلی به استفاده از این ظرفیتها نداریم و ترجیح میدهیم، گرایش فکری و سیاسی افراد را در اولویت قرار دهیم.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این پرسش که باتوجه به ریاست ده ساله لاریجانی در مجلس، آیا این تغییر برای نمایندگان قابلپذیرش است، تأکید کرد: قطعاً تغییر لازمه ادامه حیات است و همیشه نگاه نو میتواند راهگشا باشد و حتماً با حضور فردی جدید در این جایگاه، شاهد تحولاتی نو نیز خواهیم بود.
لاریجانی فهیم است و احتمالا از تغییر استقبال میکند
رضایی در پایان در پاسخ به این پرسش که دیدگاه و نظر احتمالی شخص رئیس فعلی مجلس به این تغییر چه خواهد بود، گفت: آقای لاریجانی فردی فهیم است و ممکن است اتفاقاً خودش هم از این تحول استقبال کند و با این حال بهتر است این را از خود لاریجانی بپرسید.