چرا بانک‌ها مبلغی از وام متقاضیان را بلوکه می‌کنند؟

کد خبر: ۸۰۳۹۷۶
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵ 30 May 2018
|
86534 بازدید
|

متقاضیان دریافت تسهیلات بعد از مدت‌ها رفت و آمد و تامین خواست‌های بانک‌ها برای دریافت تسهیلات، در نهایت با وام‌هایی مواجه می‌شوند که بخشی از رقم مورد نظر بلوکه شده و تا پایان تسویه وام به آنها پرداخت نمی‌شود. وثیقه‌گیری بخشی از تسهیلات مدت‌هاست که یکی از معضلات مشتریان بانک‌ها به شمار رفته و هنوز حل و فصل نشده است.

به گزارش ایسنا، روند دریافت تسهیلات در بانک‌ها کار چندان ساده‌ای نیست و یک متقاضی وام خرد باید مدت‌ها به دنبال تامین گزینه‌هایی باشد که بانک‌ها مقابل او می‌چینند و می‌توان از جمله آنها به تکمیل پرونده تا تامین ضامن‌های مختلف و وثایقی که تامین آن کار سختی است اشاره کرد. اما بعد از این‌که متقاضی دریافت تسهیلات از هفت‌خوان بانک‌ها رد می‌شود و زمان دریافت وام است با مبلغی که بخشی از آن قرار نیست به او پرداخت شده و در قالب وثیقه در بانک باقی‌ می‌ماند مواجه خواهد شد. بانک‌ها معمولا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد وام پرداختی به گیرندگان تسهیلات را نزد خود به عنوان وثیقه نقدی نگه می‌دارند.

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که با این‌که در دو سال گذشته بانک مرکزی اعلام کرده بود بانک‌ها حق دریافت وثیقه نقدی از وام را ندارند و با آنها برخورد می‌شود همچنان این معضل پابرجاست. به عنوان نمونه در یکی از بانک‌ها که مدعی اعطای کارت‌های اعتباری است مبلغ وام تا حداکثر ۵۰ میلیون تعیین شده، اما برای اعطای آن بعد از تامین شرایط مشخص شده تا ۱۰ میلیون تومان نزد بانک نگه داشته می‌شود تا در پایان سه سالی که به عنوان دوره بازپرداخت تعیین شده به مشتری برگردد. به عبارتی فرد بعد از مدت‌ها تلاش برای گرفتن یک وام ۵۰ میلیون تومانی باید ۴۰ میلیون تومان دریافت کند.

در این شرایط مشخص آن است که در کنار سود ۱۸ درصدی که گیرنده تسهیلات بابت وام ۵۰ میلیونی می‌پردازد سود دیگری را نصیب بانک خواهد کرد به طوری که ۱۰ میلیون بلوکه شده اگر سود ۱۵ درصد سپرده که عرف فعلی نظام بانکی است به آن اختصاص پیدا کند، سالانه حدود ۱.۵ میلیون سود داشته و در پایان سه سال به ۴.۵ میلیون تومان می‌رسد. در سوی دیگر با توجه به این‌که برای وام ۵۰ میلیونی با سود ۱۸ درصد در سه سال باید ۶۵ میلیون تومان بازپرداخت شود، اضافه کردن ۴.۵ میلیون تومان سود ناشی از ۱۰ میلیون بلوکه شده مجموع بازپرداخت را تا مرز ۷۰ میلیون تومان پیش می‌برد به عبارتی با این ترفند بانک‌ها، سود بازپرداخت وام به جای ۱۸ درصد تا بالای ۲۰ درصد خواهد رفت.

بانک‌ها دلیل این موضوع را عمدتا بالابودن بهای تمام شده پول خود اعلام کرده و می‌گویند منابع آنها پاسخگوی تامین تسهیلات مورد تقاضا و هزینه‌های آن نیست از آن رو با بلوکه کردن بخشی از منابع اعطایی در کنار جذب منابع بخشی از هزینه تمام شده پول را نیز تامین می‌کند.

انتظار می‌رفت بانک مرکزی با توجه به وعده‌ای که در مورد رسیدگی به این مشکل نظام بانکی یعنی وثیقه نگه داشتن بخشی از وام داده و اعلام کرده بود در صورت مواجه با این موضوع با بانک خاطی برخورد شده و وثیقه به مشتری بر می‌گردد، با این موضوع برخورد کند ولی همچنان این مساله در بانک‌ها دیده شده، مشتریان ناراضی و البته بانک‌ها هم راهی برای کاهش بهای خود ندارند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۷
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
برای اینکه در ظاهر نرخ سود تسهیلات را کم و رقابتی نشان دهند اما در واقع با در نظر گرفتن پولی که خوابیده نرخ سود بالایی از متقاضیان میگیرند.
سید حسین عمادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
البته شما می توانید این معادله را به نوعی دیگر حل کنید تا به رقم واقعی سود دست پیدا کنید:
فرد در اصل 40 میلیون تومان وام میگیرد و 55 میلیون پس می دهد.
با توجه به اینکه وام گیرنده سود رقم 50 میلیون تومان اسمی را پرداخت می کند و از طرف دیگر طبق فرمول نحوه ی محاسبه ی سود بخش عمده ی سود در قسطهای اول کسر می شود در یک وام 36 ماهه در 30 ماه اول کل رقم 40 میلیون تومان و سود مبلغ 50 میلیون تومان را پرداخت می کند و عملا در پنج و نیم ماه بعد 10 میلیون تومان قابل استرداد در آخر اقساط را پس انداز می کند!
یعنی حدود 62 درصد سود برای 30 ماه و بعبارت بهتر 25 درصد سود برای اصل وام در سال
و البته 250 هزار تومان هم بابت سود 10 میلیون تومان پس انداز بدون سود در 6 ماه آخر سود غیر علنی این وام خواهد بود!!!!
شهروند یاسوجی
|
Germany
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
با سلام و احترام
البته این واقعیتی است که به امری بدهی وحقی برای بانک ها تبدیل شده و بانک مرکزی علیرغم بخشنامه های صرفا کاغذی و سامانه های بازرسی(همراهی با بانک ها) هیچ فعالیت مثبتی در این خصوص ندارد. بنده شاکی یکی از بانک ها شدم برای نگهداشتن 15 میلیون از 30 میلیون دریافتی ام. بانک مرکزی مکاتبه کرد با اون بانک و اون بانک هم پاسخ داد طبق این قرارداد خود شخص اجازه داده و دیگر هیچ!
متاسفانه روال اینطوری هست و کسی نیست که پیگیر اعاده حقوق از دست رفته ملت مظلوم در مقابل بانک ها باشه.
پاسخ ها
حسيني
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
خود شخص اجازه نداده ، به زور مجبورش ميكنند كه يا قبول كن يا وام بي وام
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
واقعا که چرا این کار را میکنن من خودم گرفتم 50 تومن گرفتم 10 تومن بلوکه شده سود روی سود به نفع بانک ها
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
من هم بیست میلیون وام گرفتم ، پنج میلیون اونو ندادن بهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
تابناک شما به من بگو کدوم وامی هست که مثل وام ازدواج بگن قرض الحسنه و با سود 4 درصد هست و 15 میلیون به شما بدهند ولی در مقابل بایستی 17.8 میلیون پس داد!!!! .... 2.8 میلیون اضافه تر از مبلغی که داده اند... این 4 درصد است یا 18 درصد؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
منم براي وام ... مجبورم كردن 5 تومن بگذارم داخل حسابم و بلوكه اش كردند. بعد از چند ماه و مشاوره با چند نفر و اطمينان از اينكه كارشان غير قانوني بوده، يك درخواست بررسي به بازرسي بانك دادم و بعد از حدود يك هفته از شعبه تماس گرفتن كه چه نيازي بود به بازرسي ما بگيد و به خودمون ميگفتيد ما پول رو برمي گردونديم!!!!
نهايتا همون روز پول رو آزاد كردن كه قابل برداشت باشه.
لطفا بقيه هم از اين روش استفاده كنيد. براي من كه جواب داد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
وقتی نیاز به پول داری مجبوری باهرشرایط ظالمانه ای کناربیایی وتازه کلی هم تشکر وپاچه خاری کنی !!!!
معطل زندگی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۷
سبکتر کردن درد مردم بهتر یا اجرای قانون
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟