روزهاست مردم به رغم اینکه خبرهای کاهش تورم را از دولت میشنوند، همیشه این پرسش در ذهنشان پدید میآید که چرا پایین رفتن تورم را در زندگی روزمره خود احساس نمیکنند و چرا خبری از رونق کسب و کارشان نیست و چرا آنها به جای اینکه سر کارشان باشند، خانه نشین شده و به سیل بیکاران پیوستهاند.
به گزارش «تابناک»؛ حتی گزارشهای بانک مرکزی هم به خوبی این را نشان میدهد که سفره مردم کوچکتر شده و فعلا هم خبری از رونق نیست. پای درد دل مردم هم که مینشینی، از کوچکتر شدن سفرهایشان گلایه دارند. آنها میگویند که سیاستهای دولت، هیچ نمودی در زندگی شان ندارد و علاوه بر اینکه شمار بیکاران خانوادهشان بیشتر شده، هزینههای زندگی هم بالا رفته و قدرت خرید آنها به شدت کم شده است.
با این همه، همیشه دولت ها دلایل مختلفی را برای بالا بردن قیمت ها عنوان می کنند و با سیاسی کردن اقتصاد و معیشت، باعث می شوند تا سیاست های اقتصادی آن گونه که باید، اجرا نشود و همین باعث می شود تا تبعات آن جامعه را درگیر کند.
اکنون با گذشت حدود یک سال از عمر دولت دوازدهم، باز هم خبر گرانی دیگری ذهن جامعه را نگران کرده است، به طوری که روز گذشته، حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر طی تذکری خبر داد، اخباری شنیدهایم، مبنی بر اینکه قرار است بنزین گران شود و دولت برنامههایی برای این موضوع دارد.
وی اضافه کرد: آقای لاریجانی! ما با خبر شدهایم دولت قصد دارد بنزین را گران کند. به همین دلیل از شما میخواهیم ورود کنید، زیرا با توجه به شرایط اقتصادی، مسائل ارز و فشاری که بر مردم آمده، نباید چنین تصمیم نادرستی گرفته شود.
خبر گران شدن بنزین در شرایط اقتصادی کنونی باعث نگرانی جدی در میان مردم شده، چرا که تجربه نشان داده یکی از مؤلفه های کارآمد در بالا رفتن تورم در جامعه افزایش قیمت سوخت است و چنانچه قیمت سوخت دچار تغییر شود، قطعا تأثیر خود را در جامعه خواهد گذاشت و آثار تورمی زیادی به دنبال خواهد داشت.
عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در گفت و گو با تابناک با بیان اینکه نباید تصمیم های بودجه ای و اقتصادی با تصمیم و موقعیت های سیاسی آمیخته شود، ادامه داد: متأسفانه اقتصاد و بودجه کشور سیاسی است؛ به دلایلی مانند انتخابات در یک مقطع زمانی، افزایش قیمت حامل های انرژی صورت نگرفت، ولی اینکه بعد از انتخابات افزایش قیمت ها جبرانی لحاظ شود، به طور طبیعی مردم این موضوع را می فهمند و واکنش نشان می دهند.
نماینده کرمانشاه با اشاره به بحث حذف یارانه بگیران ادامه داد: جامعه این ظرفیت را ندارد که همزمان هم یارانه ها قطع و هم قیمت حامل های انرژی با افزایش روبه رو شود؛ بنابراین، در حال حاضر ظرفیت وارد کردن دو شوک همزمان به جامعه وجود ندارد.
مصری در ادامه با اشاره به تجربه افزایش قیمت حامل های انرژی، تصریح کرد: باید توجه داشت، پول مابه التفاوت رشد نرخ حامل های انرژی در آن سالی که قیمت حامل های انرژی افزایش قابل توجهی یافت، از دو ماه قبل به حساب مردم واریز و به مردم این اطمینان داده شد که پول این افزایش قیمت به مردم پرداخت می شود، ولی باز در آن شبی که قیمت بنزین افزایش یافت، بعضی از جایگاه های سوخت آتش زده شد.
نماینده کرمانشاه افزود: باید به میزان شوک پذیری جامعه توجه شود؛ حتی در برخی اوقات شوک روانی از بابت برخی اقدامات اقتصادی به مردم منتقل می شود.
مصری گفت: اینکه یارانه حدود 35 میلیون تن قطع شود و علاوه بر آن قیمت حامل های انرژی نیز با افزایش روبه رو می شود، به نظر بنده جامعه ظرفیت پذیرش دو شوک مذکور را ندارد؛ البته می توان از اشخاصی که مصرف بالاتری دارند، هزینه بیشتری گرفت.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دهم شورای اسلامی افزود: اگر دولت قانون مربوط به یارانه ها را به درستی اجرا و در چهار تا پنج سال گذشته یارانه ثروتمندان را حذف می کرد، دیگر نیازی نبود بگویم یکباره یارانه حدود 30میلیون تن قطع می شود، حذف یارانه های نقدی نیازی به مصوبه مجلس ندارد و پیشتر در قوانین دایمی به دولت این اختیار داده شده که یارانه پردرآمدها را حذف کند.
مصری افزود: باید راهکاری پیدا کرد تا منابع مالی مورد نیاز دولت، تأمین شود، ولی اینکه هر وقت اصطلاحا کم بیاوریم، اولین فشار متوجه مردم شود، پذیرفته است. باید این موضوع بررسی شود آیا نمی توانستیم در انجام هزینه های دستگاه های اجرایی سه قوه، مقداری از ریخت و پاش سلطنت مآبانه جلوگیری کنیم؟
نماینده مردم کرمانشاه مجلس شورای اسلامی افزود: نباید هر وقت در زمینه منابع مالی کم بیاوریم از مردم کمک بخواهیم، چون مردم تحمل فشار اقتصادی بالا ندارند؛ بنابراین، باید راه حلی یافت تا به مردم و به ویژه جامعه روستایی، فشار اقتصادی وارد نشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.