مقطع پیش دبستان باید در کشور اجباری شود

کد خبر: ۸۰۶۳۴۴
|
۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۳ 09 June 2018
|
6666 بازدید
|
۴

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه آیین‌نامه مشترک بین سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش درباره مهدهای کودک هنوز آماده نشده است، گفت: مهدهای کودک می‌توانند مانند سابق کودکان زیر سن دبستان را پذیرش کنند و هیچ محدودیتی برای آنان وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، حبیب الله مسعودی فرید، با اشاره به نگارش آیین نامه مشترک بهزیستی با آموزش و پرورش با حضور نماینده کانون مهدهای کودک در کمیسیون اجتماعی ریاست جمهوری افزود: همواره در تلاش هستیم تا مشارکت بخش‌های مردمی و غیر دولتی در برنامه ریزی‌ها وجود داشته باشد. آیین‌نامه مربوطه هنوز آماده و نهایی نشده اما مهدهای کودک مانند سابق می‌توانند کودکان زیر سن دبستان را پذیرش کنند و هیچ محدودیتی برای آنان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بر اساس تبصره دوم ماده 2 قانون مدارس غیر دولتی، تهیه شاخص‌های آموزشی و پرورشی و نظارت بر آنها بر عهده آموزش و پرورش است، اظهار کرد: بر اساس همین قانون، تهیه برنامه و اعطای مجوز مهدهای کودک بر عهده سازمان بهزیستی است. همانطور که در ریاست جمهوری و کمیسیون اجتماعی هیئت دولت پذیرفته شده، دو مورد از شاخص‌های این برنامه متعلق به آموزش و پرورش است که باید خود آموزش و پرورش آنها را تهیه کند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه این شاخص‌ها صرفا جنبه آموزشی دارند، تصریح کرد: اما سایر شاخص‌ها مانند این شاخص که «برنامه باید چگونه باشد؟»، «کسی که می خواهد مجوز دریافت کند باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟» و یا اینکه «مربی باید چه معیارهایی داشته باشد؟» بر عهده سازمان بهزیستی است. هنوز آیین نامه مشترک این موارد بیرون نیامده است و از آنجایی که این موارد باید در کمیسیون اجتماعی دولت بحث شود و سپس به هیئت دولت برود، نیازمند فرایندی چند ماهه است؛ در حال حاضر نیز هر هفته، شنبه‌ها جلسات مربوط به آن برگزار می شود.

مسعودی فرید با بیان اینکه در حال حاضر مهدهای کودک می‌توانند کودکان زیر سن دبستان را پذیرش کنند گفت: مهدکودک جایی است که می تواند از کودک مراقبت کند؛ همانطور که می دانید در حال حاضر مدت زمان حضور کودک در پیش دبستان نزدیک به 3 تا 3/5 ساعت در روز است اما خانواده‌های زیادی هستند که مدت زمانی بیشتری در بیرون از خانه مشغول به کار هستند و جایی را ندارند که بتوانند کودکشان را نگهداری کنند.

وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا کودک زیر 10 سال حق ندارد تنها در خانه باشد و اگر این اتفاق بیفتد به سیستم‌های مددکاری اجتماعی گزارش می‌شود، افزود: این ساز وکار در کشور ما وجود ندارد. برای کودک 8 ، 9 ساله‌ای که تنها در خانه است یا باید سیستم‌های نگهداری داشته باشیم و یا فکری به حال آنها شود. در کشورهای دیگر هم اینطور است که یا مادر یا یکی از نزدیکان از کودک نگهداری می‌کند یا باید کودک در جایی نگهداری شود.

مقطع پیش‌دبستان باید در کشور اجباری شود

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه نگهداری و رسیدگی به کودکان برای رشد همه‌جانبه آنها موضوعی جدا از موضوع پیش دبستانی است، اظهار کرد: در حال حاضر مقطع پیش دبستانی در کشور ما اجباری نیست. این درحالی است که اجباری شدن این مقطع خواسته ماست تا دسترسی به آن برای همه فراهم شود.

مسعودی فرید در ادامه تصریح کرد: وقتی مقطع پیش دبستانی در کشور اجباری نیست خانواده‌هایی که توان مالی دارند این هزینه را پرداخت می‌کنند و آنهایی که توان مالی ندارند، از آن صرف نظر می‌کنند. پس ما با برنامه‌ریزی هایمان باعث می‌شویم شکاف طبقاتی بیشتر شود؛ درحالیکه ادعا می‌کنیم باید شکاف ها کم شود.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اجباری کردن این مقطع با فراهم کردن تسهیلات قابل دسترسی است، افزود: در بسیاری از کشورها درصدی از درآمد تولید ناخالص داخلی را برای رشد و تکامل همه جانبه کودکان در نظر می گیرند که نشان می‌دهد سرمایه گذاری در این بخش تا چه اهمیت دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
برای پیشرفت کشور حتما نیاز هست تا انتهای دوره متوسطه تحصیل واموزش یک زبان خارجی بین المللی اجباری شود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
اجباری و مجانی
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
سلام.
برای چه نباید اجباری شود!؟ پولی خوبی از این بابت از مردم میشه گرفت. اگر نظام آموزشی یکپارچه باشد نباید فرقی بین این پیش دبستانی با آن یکی باشد. ولی هر کدام از از پیش دبستانی ها با هم فرق دارند. یکی سرجمع 100 متر زیربنا دارد یکی 700 متر با کلی وسایل بازی و امکانات دیگر. یکی با 1 میلیون شهریه دیگری با 4 میلوین یا بیشتر. همون قدیما بچه ها یا درس نمیخواندن یا اگر هم میخواندند واقعا درس بود. بچه ها همزمان با درس تفریح و بازی هم نیاز دارند. هر وقت توانستید این امکانات را فراهم کنید که مطمئنا نمیتوانند بعد در مورد سیستم و اجباری بودن یا نبودن آن حرف بزنند
حمید
|
Romania
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
با توجه به حجم اطلاعاتی که آموزش و پرورش طی 12 سال به دانش آموزان می دهد به نظر می رسد که دوره تحصیلی آموزش و پرورش بیش از حد طولانی بوده و دولت بی جهت هزینه هنگفتی را صرف می کند. به نظر می رسد معقولترین دوره آموزش در قبل از شروع دانشگاه 9 سال باشد و عمر بچه های مردم در دوره 12 ساله بی جهت تلف می شود و همان اطلاعات را طی 9 سال می توان به فرزندان این کشور منتقل کرد. به نظر می رسد دوره دبستان حتی باید کوتاهتر نیز شود. ضمنا اتلاف وقت دانش آموزان در مدارس در تعطیلات طولانی تابستان و ایام عید و ایام رسمی دیگر را در نظر باید گرفت که الزام کوتاه تر شدن مدت آموزش و پرورش را الزامی می کند. توجه کنیم کل دوره دانشگاه ماکزیمم 4 است و فرد مسلط به دانش روز و اصولی می شود و می تواند بعد از طی دوره کوتاهی به حل مشکل و کار به شکل تخصصی بپردازد. دوره طولانی آموزش و پرورش فقط اتلاف وقت است بدون اینکه اطلاعات متناسب با این سالها دراختیار آنها قرار داده شود.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟