مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درخصوص تغذیه صحیح بعد از ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به این که در طول ماه مبارک رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشته و ریزه خواری در این ماه کمتر بوده است، بنابراین بهتر است این عادت غذایی بعد از ماه رمضان هم ادامه یابد، چراکه خوردن تنقلات بیش از حد و ریزه خواری در تمام ساعات روز، موجب افزایش وزن میشود.
به گزارش میزان، دکتر زهرا عبدالهی با تاکید بر اجتناب از ریزه خواری، تنقلات و دم به دم خوردن، اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به دلیل نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بوده، بنابراین باید حداقل تا یک هفته بعد از ماه رمضان از خوردن غذاهای حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده جلوگیری شود و غذاهای کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عمدتا به صورت سوء تغذیه و سوء هاضمه بروز میکند، اتفاق نیفتد.
دکتر عبداللهی همچنین بر لزوم استفاده از میان وعدههای سالم تاکید کرد و تصریح کرد: توصیه ما این است که در میان وعدهها از سبزیجات و میوه استفاده و مواد خوراکی که ارزش غذایی بالایی دارند، مصرف شوند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است برخی از افراد در ماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده باشند، افزود: لازم است این افراد بعد از این ماه، برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشند و به میزان لازم و کافی، سبزی، میوه و مایعات مصرف کنند تا وزن از دست رفته آنها جبران شود و دچار سوء تغذیه و مشکلات تغذیهای نشوند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بر ضرورت رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه بعد از ماه رمضان و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تاکید کرد و گفت: همچنین، مصرف نمک، قند و چربی باید رعایت شود و همانطور که در ماه رمضان از غذاهای فست فود و نوشابههای گازدار کمتر مصرف میشد، این روند همچنان ادامه یابد، چراکه کاهش یا عدم مصرف فست فودها در ماه رمضان نشان میدهد که میتوان عادت غذایی را تغییر داد و از فست فودها کمتر استفاده کرد و یا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.
وی با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد بوده است، افزود: اگر یکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد شده و باعث بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگینی میشود، بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است در ماه رمضان به دلیل مصرف مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند، بیان کرد: در ماه مبارک رمضان به طور معمول، باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربیهای متراکم و ذخیره شده از بین بروند و ممکن است در این ماه به دلیل استفاده از مواد شیرینی و چربی دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماریهای غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.
وی در پایان، تاکید کرد: باید بعد از ماه مبارک رمضان، با متعادل سازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات، به کاهش وزن کمک کرد، چراکه چاقی از جمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماریهای غیر واگیر میشود.