به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
31 خرداد 1302، مجلس شورای ملی لایحه اخذ پنج میلیون دلار وام از بانک های آمریکایی را تصویب کرد.
31 خرداد 1321، اداره ای به نام نظارت خواربار برای اجرای قانون منع احتکار و تنظیم امور خواربار کشور زیرنظر نخست وزیر و به ریاست سرهنگ محمدعلی صفاری تشکیل شد.
31 خرداد 1322، دولت لایحه پانصد میلیون ریال وام از بانک ملی را برای خرید خواربار تقدیم مجلس کرد.
31 خرداد 1331، روزنامه «ركوردر» چاپ لندن طي مقاله تندي درباره ملي شدن صنعت نفت ايران ضمن اهانت به مردم ايران نوشت «نبايد به متعصبين ايراني اجازه داد دارايي گرانبهاي ما را تصرف كنند!»
همچنین در این روز سه ماه پس از ملي شدن صنعت نفت ايران مدیریت پالايشگاه آبادان به دست مالك اصلي آن یعنی ملت ايران، افتاد.
31 خرداد 1335، بهره برداری از یکی از چاه های نفت آغاجاری آغاز شد.
31 خرداد 1346، ایران 105 میلیون تومان به مراکش وام داد.
31 خرداد 1356، سولیوان، سفیر جدید آمریکا در ایران در اتاق بازرگانی طی سخنانی گفت: دولت آمریکا علاقه مند است ایران را مستقل و از لحاظ اقتصادی نیرومند و امن در مرزهای خود ببیند.
31 خرداد 1360، ۱۷۷ نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای به عدم کفایت سیاسی بنی صدر دادند.
31 خرداد 1375، پيشنهاد تحريم كامل تجاري و مالي جمهوري اسلامي ايران كه از جانب «آلفونسو داماتو» سناتور جمهوريخواه آمريكا مطرح شده بود، در مجلس نمايندگان آمريكا تصويب شد.
31 خرداد 1391، معاون سازمان امور مالیاتی گفت: برای اولین بار اظهارنامه مالیات املاک اجارهای در کشور از طریق خوداظهاری دریافت میشود.
31 خرداد 1395، کاظم جلالی بار دیگر با انتخاب از سوی هیات رئیسه مجلس، بر کرسی ریاست مرکز پژوهش های مجلس نشست.
منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.