جزئیات آزادی هفده ملوانی ایرانی در سومالی، نخستین درگیری زمینی ارتش سوریه با نظامیان آمریکا در حمص، نظر بشار اسد در مورد مذاکره با آمریکا، آوارگان سوری محور کنفرانس خبری مرکل و حریری و انتقاد شدید «هادی العامری» از برگزارکنندکان انتخابات پارلمانی عراق، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آغاز عملیات ارتش سوریه در استان درعا نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ روز جمعه، ارتش سوریه حملات مقدماتی خود را در مناطق تحت تسلط تروریست ها در شرق استان درعا آغاز کرد.
منابع میدانی اعلام کردند، ارتش سوریه این عملیات را مقدماتی از سه محور 'البستان'، 'پدافند هوایی' (حران) و 'صما الهنیدات' علیه تروریست ها در شرق استان درعا آغاز کرد.
ارتش سوریه در این عملیات مقدماتی برای شکستن خطوط دفاعی اولیه تروریست ها از موشکانداز و توپخانه استفاده می کند.
عملیات بزرگ ارتش سوریه در روزهای آینده به صورت گسترده علیه مواضع تروریست ها در استان درعا آغاز می شود.
سه روز قبل تجهیزات زیاد نظامی ارتش سوریه پیرامون شهر 'بصرالحریر'در شرق استان درعا مستقر شد.
ده ها خودرو، تانک و توپ با کامیون و تریلر از شمال و شمال غرب استان سویدا به اطراف 'بصرالحریر' در شرق استان درعا منتقل شده بود.
به اعتقاد کارشناسان نظامی، این عملیات از سه منطقه که محور نخست از شهر تل الحاره و تپه آن و محور دوم از محله های شهر درعا به طرف گذرگاه نصیب در مرز اردن و محور سوم بر شهر بصرالحریر متمرکز است، انجام خواهد بود.
در صورت تسلط ارتش سوریه بر بصرالحریر، منطقه اللجاه از سایر مناطق شرق درعا کامل جدا می شود.
نیروهای ویژه ارتش سوریه چهار روز قبل به فرماندهی سرتیپ 'سهیل حسن' با 50 تانک و 30 توپ هویتزر152 میلی متری به سمت جنوب استان درعا حرکت کرده اند.
پس از آزادسازی مناطق اشغالی غوطه شرقی و غوطه غربی در استان ریف دمشق، هم اکنون همه نگاه ها متوجه استان درعا شده که در جنوب سوریه در مجاورت مرز اردن و بلندی های جولان اشغالی قرار دارد.
ارتش سوریه در صدد تسلط یافتن بر مرزهای این کشور با اردن است و این نبرد همچنین بی هیچ شک و تردیدی به تلاش های رژیم صهیونیستی برای ایجاد منطقه بی طرف در جنوب این کشور پایان خواهد داد.
جزئیات آزادی ۱۷ ملوانی ایرانی در سومالی
سفیر ایران در کنیا جزئیاتی را درباره آزادی ۱۷ ملوان و ماهیگیر ایرانی که در سومالی بازداشت شده بودند، ارائه کرد.
هادی فرجوند، سفیر ایران در کنیا درباره آزادی 17 ملوان و ماهیگیر ایرانی گفت: ده ماه پیش، یک لنج ایرانی با هجده خدمه وارد آب های سومالی برای ماهیگیری می شود و پلیس ساحلی ایالت پونتلند به آن ها دستور ایست می دهد. متأسفانه آنها به تصور اینکه ممکن است این دستور ایست از طرف دزدان دریایی منطقه باشد، اعتنا نمی کنند و سعی می کنند فرار کنند که پلیس ساحلی ایالات پورتلند به آنها شلیک میکند و متأسفانه ناخدای این لنج جانش را از دست میدهد.
فرجوند افزود: پس از اطلاع از این موضوع، ما تماس های خود را با مقامات ایالت پونتلند از طریق رابطین سومالیایی شروع کردیم و موفق شدیم جسد ناخدای کشته شده را با یک لنج دیگر به ایران برگردانیم.
وی ادامه داد: از طرفی، تماس هایمان را برای آزادی بقیه ملوانان و لنج ادامه دادیم. آقای ظریف هم دستور دادند هر چه در توان داریم برای آزادی نه تنها 17 نفر بلکه ایرانیانی که در سومالی به هر دلیل در بند هستند، آغاز کنیم.
سفیر ایران در کنیا در پایان گفت: به هر حال با حمایت های ویژه وزارت امور خارجه و شخص وزیر موفق شدیم پس از تقریبا 9 ماه رایزنی با مقامات محلی پونتلند ملوانان را بدون هرگونه شرط یا پیش شرطی آزاد کنیم. پنجشنبه گذشته موفق شدیم آنها را از طریق خطوط هوایی به میهن اسلامی برگردانیم.
نخستین درگیری زمینی ارتش سوریه با نظامیان آمریکا در حمص
منابع خبری از درگیری ارتش سوریه با نیروهای آمریکایی در ریف شرقی استان حمص خبر دادند.
یک منبع میدانی وابسته به ارتش سوریه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت، سه خودروی زرهی آمریکا در حال حرکت به سمت یکی از ایستوبازرسی های ارتش در منطقه «الهلبه» واقع در جنوب شرق تدمر بودند.
وی تأکید کرد، ارتش سوریه مانع از عبور این خودروها شد و آنها را هدف قرار داد.
به گفته این منبع، پس از این مسأله بود که جنگندههای آمریکا یک مقر نظامی وابسته به ارتش سوریه را در «جبل الغراب» بمباران کردند که در جریان آن یک افسر کشته و یک نظامی نیز به صورت جزئی زخمی شد.
جبل الغراب در شرق تدمر و 150 کیلومتری مرزهای سوریه و عراق واقع شده است.
این برای نخستین بار است که ارتش سوریه با نیروهای زمینی آمریکا درگیر میشود؛ نیروهایی که در پایگاه «التنف» واقع در جنوب شرق حمص مستقر هستند.
خبر این درگیری در حالی از سوی اسپوتنیک منتشر شده است، که هنوز هیچ منبع رسمی سوری وقوع آن را اعلام نکرده و ارتش سوریه نیز واکنشی به آن نداشته است.
نظر بشار اسد در مورد مذاکره با آمریکا
«بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه روز جمعه گفت که مذاکرات با ایالات متحده آمریکا فایدهای ندارد و باعث اتلاف وقت است.
او در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «ان.تی.وی» روسیه گفت: دمشق معتقد است، گفتوگو و مذاکره با هر طرفی و کشوری مفید و مثمر ثمر خواهد بود.
رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به پرسش خبرنگار این شبکه که آیا حاضر به گفتوگو و دیدار مستقیم یا غیر مستقیم با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا هستید یا نه، پاسخ داد: «ما از ابتدای مذاکره با آمریکا در سال 1974 به چیزی دست نیافتیم و چیزی محقق نشد».
او اظهار داشت: «مشکل این است که رؤسای جمهور آمریکا گروگان گروههای فشار این کشور از قبیل لابیها، رسانههای بزرگ، مؤسسات مالی، شرکتهای نفتی و اسلحه سازی هستند؛ در نتیجه، آنها شاید آنچه شما دوست دارید بشنوید، بگویند ولی به عکس آن عمل خواهند کرد».
اسد ادامه داد: «ترامپ نمونه بارزی در این مورد است؛ بنابراین، الآن مذاکره با آمریکا بدون آنکه چیزی محقق شود، اتلاف کردن وقت است».
او تصریح کرد: سیاست خارجی آمریکا تغییر نمیکند. از این روی، ما معتقدیم که مذاکره با آمریکا وقت تلف کردن هست.
آوارگان سوری محور کنفرانس خبری مرکل و حریری
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در کنفرانس خبری خود با سعدی الحریری نخست وزیر مکلف به تشکیل دولت لبنان در بیروت گفت: آلمان خواهان دستیابی به یک راه کار سیاسی برای حل بحران سوریه و بازگشت آوارگان به کشور خودشان است.
وی در ادامه افزود: آلمان به ارائه کمک های انسانی به لبنان پایبند است و آوارگان سوری باید در صورت وجود شرایط به خانه های خود بازگردند.
سعد الحریری نیز تأکید کرد، سفر مرکل به لبنان نشان دهنده توجه آلمان به ثبات سیاسی و اقتصادی کشورش است و این سفر در راستای تقویت روابط میان دو کشور صورت می گیرد.
وی افزود: در جریان نشست با مرکل در خصوص پیامدهای بحران آوارگان سوری رایزنی کرده و تنها راه کار پیشروی آوارگان بازگشت امن آنها به کشورشان است.
انتقاد شدید «هادی العامری» از برگزارکنندکان انتخابات پارلمانی عراق
رئیس ائتلاف «الفتح» عراق ضمن انتقاد شدید از برگزارکنندگان انتخابات پارلمانی عراق گفت: مسئولیت برخی تخلفات انتخاباتی بر عهده کمیساریای عالی انتخابات و شخص نخست وزیر است.
به گزارش شبکه سومریه نیوز، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح به رأی دادگاه عالی فدرال عراق واکنش نشان داد.
بر اساس این گزارش، وی در این خصوص گفت: مسئولیت برخی تخلفات انتخاباتی بر عهده کمیساریای عالی انتخابات و شخص نخست وزیر است.
العامری ادامه داد: این مدیریت ناکارآمد نخست وزیر و کمیساریای عالی انتخابات بوده که موجب ظهور و بروز تخلفات در انتخابات شده است.
وی تصریح کرد: از همان ابتدا هم خواستار شمارش دستی آرای انتخابات بودیم تا هم سیاسیون و هم شرکت کنندگان نسبت به نتایج آن مطمئن باشند.
گفتنی است، روز گذشته، دادگاه عالی فدرال عراق تصمیم پارلمان این کشور مبنی بر بازشماری تمامی آرای انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ را تأیید کرد.