مجیدمخدوم بنیانگذار «آمایش سرزمین»:

تصمیم گیران محیط زیست بیسواد وخائن هستند

کد خبر: ۸۱۰۷۰۳
|
۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۹ 23 June 2018
|
3172 بازدید
در روز‌های اخیر، مدیریت مستقل در پارک ملی گلستان بدون حضور مسوولان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان بار دیگر خبرساز شد. هر چند از دیماه سال گذشته و با انتصاب مدیر جدید پارک بدون اعمال نظر مدیرکل گلستان این اتفاق رخ داده، اما حالا می‌رود تا با صدور نامه‌های اداری رسمی از جمله نامه حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی سازمان، از اجرای پنهانی درآمده و علنی شود.
 
به گزارش اسکان نیوز، این درحالی است که هیچ یک از کارشناسان و دانشگاهیان این حوزه چنین الگویی را تایید نمی‌کنند و بر تهیه طرح آن پیش از اجرا اتفاق نظر دارند. آگاهان می‌گویند خط فکری که خواهان استفاده از پارک ملی گلستان به عوان یکی از کانون‌های شکار بین المللی است چنین طرحی را با هدف فروش پروانه شکار دنبال می‌کند. همان خط فکری که در در هفته‌های گذشته و همزمان با فصل زایمان و زادآوری حیات وحش، مجوز پنهانی شکار برای خارجیان را صادر کرده و با تعجیلی شگفت انگیز، به سرعت آنرا اجرایی کرد.

مجید مخدوم، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، یکی از پایه گذاران علم آمایش در ایران و از تدوین‌کنندگان "طرح جامع پارکداری پارک ملی گلستان" درباره سیاست‌های اخیر دولت و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پارک ملی گلستان گفت: «محیط زیست ما رو به قهقرا است و یک عده آدم بیسواد وخائن، هر کاری را بدون مشورت با متخصصان، انجام می‌دهند. موضوع پارک ملی گلستان نیز، فروش پروانه شکار به شکارچیان خارجی است و متاسفانه این‌هایی که در اینباره تصمیم گرفته اند نه پارک ملی گلستان را می‌شناسند و نه می‌دانند محیط زیست چیست؟ تاسف آور این است که چوب بیسوادی آقایان تصمیم گیر در محیط زیست را ملت ایران می‌خورند.

پارک ملی گلستان اتفاقا یکی از بهترین پارک‌های ماست که خوب اداره شده واجرای این طرح‌ها به نام تغییرات مدیریت، با هدف‌های دیگری در آن دنبال می‌شود. این‌ها در واقع به دنبال این هستند که یک پروانه شکاری برای خارجی‌ها صادر کنند و پولی گیرشان بیاید و والسلام.»

مجید مخدوم درباره سیاست‌های جدید سازمان حفاظت محیط زیست که به طور پنهانی و غیرشفاف در پارک ملی گلستان در حال اجراست و اخیرا و پس از اجرا در نامه معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست عنوان شده است، به اسکان نیوز گفت: «وقتی شخص رییس سازمان می‌گوید که من فقط 5 درصد از محیط زیست می‌دانم دیگر چه انتظاری می‌توان از معاونان ایشان داشت؟ اصلا این‌ها می‌دانند پارک چی هست و محیط زیست چیست که چنین تصمیماتی را بدون مشورت با متخصصان در آن اجرایی می‌کنند؟!»

این استاد قدیمی و شناخته شده دانشگاه در ادامه افزود: «متاسفانه گرفتاری ما از این بیسوادهاست و چوب بیسوادی این آقایان را دارند ملت ایران می‌خورند.»

او گفت: «سابقه پارک ملی گلستان مربوط به سال 1338 است که از آنزمان دارد اداره می‌شود و خوب هم اداره شده است. این پارک اتفاقا یکی از بهترین پارک‌های ماست که اجرای این طرح‌ها به نام تغییرات مدیریت، با هدف‌های دیگری در آن دنبال می‌شود. احتمالا آقایان یا می‌خواهند زمین‌های آن را بالا بکشند و یا می‌خواهند در آن، برج درست کنند. این‌ها در واقع به دنبال این هستند که یک پروانه شکاری برای خارجی‌ها صادر کنند و پولی گیرشان بیاید و والسلام.»

مخدوم تاکید کرد: «از اوضاع کنونی ایران گریه ام می‌گیرد. چهارشنبه گذشته در جلسه‌ای بودیم که مناطقی از ایران را که بیابانی شده اند بررسی می‌کردیم. شاید باورتان نشود که من گریه ام گرفته بود. یک چهارم ایران در معرض بیابانی شدن است و من با دیدن نقشه این مناطق گریه کردم. حالا باید این مناطق زیردست این آدم‌هایی برود که بیسواد و خائن هستند.»

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال اسکان نیوز که "آیا طرح مدون و مطالعه شده‌ای برای تغییر مدیریت در پارک ملی گلستان موجود است؟ " گفت: «درطرح جامع پارکداری پارک ملی گلستان که من وهمکارانم سال‌ها پیش آن را تهیه و تدوین کردیم، روشی به عنوان «مدیریت هیات‌امنایی» نبوده و نیست؛ بر این اساس، روش هیات امنایی خلاف تمام مصوبات سازمان حفاظت محیط زیست است و در هیچ‌جای آن، طرح جامع که حاصل پژوه‌ها و تحقیقات یک تیم تخصصی در حوزه مسائل پارک ملی گلستان است، دیده نمی‌شود. به نظر من هیات امنا نمی‌تواند مشکلی را در پارک ملی گلستان حل کند و این‌ها همه بهانه است.».

او درباره تهیه طرح مدیریت برای این پارک ملی گفت: «وقتی به شکارچیان خارجی پروانه شکار می‌دهند و پول و ارز می‌گیرند لابد فردا یک مشاور خارجی هم می‌آورند تا چنین طرح‌هایی را برای مدیریت نخستین پارک ملی ایران به آن‌ها بدهد.»

مخدوم در ادامه یادآوری کرد: «شاید باورتان نشود؛ اما برای تهیه طرح مدیریت پارک ملی گلستان که آنهمه زحمت کشیدیم بنده فقط 9 هزار تومان گرفتم؛ ما به خاطر عشق به وطن و طبیعت این کار را کردیم و الان هم به خاطر عشق به وطن، اظهارنظر می‌کنیم.»

این دکترای محیط زیست درپاسخ به این پرسش اسکان نیوز که " آقای عیسی کلانتری اخیرا گفته اند در دوره ایشان، به کمک کارشناسان تصمیم گرفته می‌شود نه انجمن‌ها و سمن ها" گفت: «تا امروز ایشان از ما هیچ نظری نخواسته اند. آقای کلانتری چندی پیش همین فرمایشات را در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مطرح کردند و گفتند این خرابی که اینجا هست حاصل کار شما دانشمندهاست که به ما هشدار ندادید. من هم بلند شدم و گفتم آقای کلانتری! من سال 1366 به شما گفتم که وضع خراب است و شما در وزارت کشاورزی خیانت می‌کنید و این کار‌ها و طرح‌هایی که اجرا می‌کنید درست نیست؛ اما شما توجه نکردید. آیا این‌ها هشدار نبود؟ آقای کلانتری در پاسخ بنده گفتند من یادم نمی‌آید و من هم به ایشان گفتم تمام این سخنان را ضبط شده دارم؛ می‌توانم برای تان بیاورم. مقاله اش را هم نوشته ام.»

مخدوم در پایان تاکید کرد: «اگر واقعا این همه پول دارند و می‌خواهند برای پارک ملی گلستان اختصاص دهند، چرا جاده را از دل پارک ملی بیرون نمی‌برند؟ انتقالی که مصوبه دو دولت را نیز دارد و دولت روحانی هم وعده آنرا به مردم داده است. اما مساله این است که این بودجه از فروش پروانه شکار به خارجی‌ها تامین می‌شود و یقینا در همین راه خرج خواهد شد.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟