تمدید حالت فوق العاده در مصر برای سه ماه دیگر، اولین حمله روسیه به جنوب سوریه از زمان آتشبس ۲۰۱۷، پیشنهادهای جدید اردن به آمریکا درباره جنوب سوریه، اعلام وضعیت آمادهباش در رقه سوریه توسط کُردهای تحت حمایت آمریکا و اعلام نتایج اولیه تحقیق درباره حمله آمریکا به مقر مرزی الحشد الشعبی، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید تصمیم بشار اسد برای نامزدی انتخابات سال ۲۰۲۱ نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ بشار اسد اعلام کرد، نامزدی یا عدم نامزدیاش به دو عامل بستگی خواهد داشت: نخست به تمایل من بستگی دارد و عامل دوم هم به اراده ملت سوریه؛ هرچند هنوز سه سال دیگر فرصت باقی است.
وی افزود: آیا در سال ۲۰۲۱ ملت سوریه برای انتخاب مجدد من آمادگی خواهند داشت، اگر این گونه نباشد، منصب ریاست جمهوری چه سودی برایم خواهد داشت؟ در آن زمان من موفق نخواهم شد و قادر به ارائه چیزی به کشور نخواهم بود، به همین سبب پاسخ «خیر» است، ولی اگر مردم آماده (انتخاب) باشند، در آن صورت فکر خواهم کرد، در هر حال هنوز زود است درباره این مسأله فکر کنیم.
اسد که با شبکه ان تی وی روسیه گفت وگو میکرد، در بخش دستگیری از سخنانش تأکید کرد، غرب هرگز در بازسازی سوریه مشارکت نخواهد کرد.
وی اصلاح قانون اساسی را مبتنی بر اراده ملت سوریه دانست و بر ضرورت برگزاری همه پرسی تأکید کرد.
تمدید حالت فوق العاده در مصر برای سه ماه دیگر
پارلمان مصر روز یکشنبه با تمدید حالت فوق العاده در این کشور به مدت سه ماه دیگر موافقت کرد.
به گزارش رویترز، طبق مصوبه پارلمان مصر، حالت فوق العاده در این کشور از چهاردهم ژوئیه سه ماه دیگر تمدید می شود.
مصر از سال 2017 و به دنبال انفجار در دو کلیسای این کشور و کشته شدن دستکم 45 تن، در سراسر کشور حالت فوق العاده اعلام کرد.
براساس این گزارش، سینای مصر با یک گروه داعشی دست و پنجه نرم می کند که در سال های اخیر صدها سرباز و مامور پلیس مصری را کشته و غیرنظامیان را نیز آماج حملات خود قرار داده است.
سایر گروه های جهادی در منطقه صحرایی غرب مصر در مرز لیبی نیز نیروهای امنیتی مصر را هدف حمله قرار می دهند.
نخستین حمله روسیه به جنوب سوریه از زمان آتشبس ۲۰۱۷
منابع خبری وابسته به گروههای مخالف سوری اعلام کردند، ارتش سوریه با پشتیبانی هوایی جنگندههای روسیه طی یک عملیات گسترده برای بازپسگیری مناطق استراتژیک مجاور با اردن و بلندیهای جولان، ۲۵ بار شهر "بصر الحریر" واقع در شمال شرقی "درعا" را هدف قرار داد.
این اولین پشتیبانی هوایی مسکو از حمله گسترده ارتش سوریه برای بازپسگیری منطقه استراتژیک مذکور است.
به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، نهاد وابسته به مخالفان سوری، این اولین بار است که روسیه از تقریبا یک سال پیش زمانی که با آتشبس در منطقه جنوب غربی سوریه در سال ۲۰۱۷ موافقت کرد، دست به حملات هوایی در این مناطق میزند.
بخشی از استانهای درعا، قنیطره و سویدا در جنوب سوریه، یکی از مناطق کاهش تنش هستند که در مذاکرات "آستانه ۴" بر آن توافق شد و روسیه نیز در ماه ژوئیه گذشته با ایالات متحده و اردن بر سر آتش بس در این منطقه به توافق رسید.
نیروهای دولتی سوریه تا به حال در این عملیات که هفته گذشته آغاز شد، از جنگندههای روسی که نقش بسیار مهمی در بازپسگیری مناطق دیگر داشتند، کمک نگرفته بودند.
در همین راستا، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه متعهد شده که مناطق هممرز با اردن و ارتفاعلات جولان را که توسط اسرائیل اشغال شده، پس بگیرد.
این در حالی است که رویترز گزارش داده، واشنگتن در پیامی خطاب به گروههای مخالف سوریه اظهار کرد، این گروهها انتظار نداشته باشند که آمریکا به آنها در مقابل عملیات گسترده ارتش سوریه کمک نظامی کند.
در این پیام، واشنگتن به گروههای مخالف اعلام کرد: تصمیم گیری درست مبنی بر چگونگی مقابله با حملات نیروهای دولتی سوریه بر عهده خودتان است و هر طور که میدانید، به نفع خودتان و مردمتان است، عمل کنید. دولت آمریکا شرایط دشواری که با آن مواجه هستید را درک و همچنان به روسیه و نظام سوریه توصیه میکند که دست از عملیات نظامی در منطقه کاهش تنش بردارند، چون این اقدامات به منزله "نقض منطقه کاهش تنش" است.
رائد الراضی، سخنگوی آنچه اتاق مرکزی عملیات جنوب وابسته به شورشیان "ارتش آزاد سوریه" خوانده میشود بر مضمون پیام واشنگتن تأکید کرد تا هر گونه تردید نسبت به درستی خبر رویترز درباره این پیام واشنگتن را بزداید.
پیشنهادهای جدید اردن به آمریکا درباره جنوب سوریه
برخی منابع آگاه گزارش دادند، اردن پیشنهادهایی به آمریکا در خصوص جنوب سوریه ارائه کرده که بر اصل راهکار سیاسی و اجتناب از رویارویی نظامی در جنوب سوریه و مرزهای شرقی آن تأکید دارد.
این پیشنهادها بر ضرورت تحویل اداره مناطق مرزی و پایگاه نظامی «التنف» پس از عقبنشینی نظامیان آمریکایی، به نیروهای ارتش سوریه و دولت این کشور تأکید دارد، به گونهای که اردن موفق شده رژیم صهیونیستی را به پذیرش این ترتیبات جدید با هدف دور کردن ایران از نقاط مرزی متقاعد سازد.
روزنامه «رأیالیوم» به نقل از این منابع گزارش داد که این پیشنهادات اردن در نشستهای اخیر روسیه، آمریکا و اردن درباره تمدید توافقنامه کاهش تنش در جنوب سوریه مطرح شده است.
بنا بر این گزارش، اردن همچنین اجرای این اقدامات را به هماهنگی برای برچیده شدن اردوگاه آوارگان سوری «الرکبان» که گفته میشود به مکان اختفای تروریست تبدیل شده و نیز بازگرداندن آوارگان به شهرها و روستاهای خود در پرتو برقراری ثبات امنیتی در سوریه مشروط کرده است.
این پیشنهادهای اردن به دلیل ترس از تروریسم و باندهای مخفی آن در پرتو مشکلات اقتصادی این کشور، مطرح شده است.
اعلام وضعیت آمادهباش در رقه سوریه توسط کُردهای تحت حمایت آمریکا
این روزها عناصر گروه «نیروهای دموکراتیک سوریه» که تحت حمایت آمریکا قرار دارند در شهر رقه وضعیت خوبی ندارند.
چندی پیش بود که ساکنان رقه با برگزاری تظاهرات متوالی، خواستار خروج این نیروها از این شهر شده بودند.
صبح دیروز در واکنش به این اقدامات، نیروهای موسوم به امنیت داخلی شهر رقه از برقراری حالت فوق العاده در این شهر و بستن ادارات به صورت کامل به مدت دو روز خبر دادند.
منابع حاضر در رقه به پایگاه خبری معارض «الحل» اعلام کردند، هم اکنون در شهر رقه ترس حکمفرماست، به ویژه اینکه صبح دیروز با بلندگو از ساکنان خواسته شد، در منازل خود بمانند و خارج نشوند.
این منابع تأکید کردند، رقه تا کنون شاهد هیچ وضعیت نظامی نبوده و از مرکز آن صدای تیراندازی شنیده نشده است.
نیروهای امنیت داخلی رقه در توجیه برقراری حالت فوق العاده مدعی شدند، گروه های وابسته به داعش وارد این شهر شده اند.
همچنین دیده شده است که نیروهای دموکراتیک ـ که بیشتر عناصر آن کُرد هستند ـ به ریف شمالی رقه و محله های شرقی آن تجهیزات نظامی منتقل کرده اند؛ این منطقه در نزدیکی مقرهای گروه «ثوار الرقه» است.
وبسایت «الحل» به نقل از دفتر اطلاعرسانی ثوار الرقه اعلام کرد، این گروه توسط نیروهای دموکراتیک محاصره شده است.
اعلام نتایج اولیه تحقیق درباره حمله آمریکا به مقر مرزی الحشد الشعبی
«ابومهدی المهندس» نائب رئیس هیأت «الحشد الشعبی» عراق، یکشنبه (24 ژوئن)، اعلام کرد، بیانیه فرماندهی عملیات مشترک درباره بمباران مقر الحشد الشعبی نزدیکی مرزها، شتابزده و با اشتباه بود. در این بیانیه یک مسأله ذکر نشد و آن این بود که یگانهای الحشد هدف موشکباران قرار گرفتند و بقایای این موشکها همچنان موجود است.
وی طی یک کنفرانس خبری درباره نتایج تحقیقات اولیه درباره موشکباران یگانهای الحشد از سوی آمریکا، اظهار داشت: بیانیه فرماندهی عملیات مشترک که طی آن اعلام شد، نیروهایی که در مرزهای سوریه و عراق هدف قرار گرفتهاند، خارج از اراضی عراقی بودهاند و هیچ ارتباطی با الحشد الشعبی نداشتند، شتابزده و با اشتباه بود. در این بیانیه مسألهای به من نسبت داده شده بود، مبنی بر عدم اطلاعم از بیانیه الحشد الشعبی نیز صحت نداشت.
المهندس تأکید کرد: نیروهایی که هدف موشک قرار گرفته بودند، از نیروهای الحشد الشعبی بودند که در خط دفاعی ایجاد شده از زمان عملیات «القائم» حاضر بودند. فرماندهی عملیات مشترک عراق نیز در آخرین نشست در ماه مبارک رمضان بر ضرورت ابقای این خط دفاعی مهم تأکید کرده بود.
وی توضیح داد، الحشد، یک کمیته حقیقتیاب درباره این حمله آمریکا تشکیل داده است. سرتیپ ستاد «قاسم المحمدی» فرماندهی عملیات الجزیرة نیز اعلام کرده که به آمریکاییها ابلاغ کرده، این نقطه متعلق به نیروهای الحشد است و سند صوتی و تصویری این مسأله نیز موجود است. هدف قرار گرفته شدن این مقر از سوی آمریکا کاملا روشن است و این حمله موشکی بوده و بقایای موشک نیز همچنان موجود است.
نائب رئیس هیأت الحشد الشعبی در ادامه از موضعگیری ضعیف فرماندهی عملیات مشترک عراق درباره این پرونده، انتقاد کرد و خواستار تصحیح آن شد.
وی در ادامه اعلام کرد، نیروهای آمریکایی از اراضی عراقی سوءاستفاده میکنند و به منظور حمایت از نیروهایی مشخص برای سیطره یافتن بر شرق سوریه، گذرگاههایی را در مرزهای عراق و سوریه ایجاد میکنند. این نیروها، امروز در منطقه «ام جریس» در شهرستان «سنجار» و نزدیک منطقهای که یگانهای الحشد هدف موشکباران آمریکاییها قرار گرفتهاند، حضور دارند.
«ابومنتظر الحسینی»، مدیر عملیات الحشد الشعبی نیز اعلام کرد: منطقهای که هدف موشکباران قرار گرفته، یک نقطه مهم استقرار نیروهای الحشد در دفاع از «القائم» در غرب الانبار به شمار میرود. نیروی موشکی با برنامهریزی آمریکا، یکی از مقرهای مهم رزمندگان ما را در شهرستان «القائم» واقع در فاصله 200 متری مرزها، هدف قرار داد.
وی افزود: نیروهای حاضر در این منطقه با اطلاع فرماندهی عملیات مشترک و فرماندهی نیروهای «الجزیرة و البادیة» حضور داشتند. مکان هدف قرار گرفته شده یکی از مناطق راهبردی مهم در مرزهای مشترک عراق و سوریه است. جنایت هدف قرار گرفتن مقرهای مقاومت یک جنایت جنگی است و از دولت انتظار داریم، از این شهدا دفاع کند.
الحسینی تأکید کرد: گردان های «حزبالله» و سایر گروههای مقاومت نمیتوانند بر موضع دولت به ویژه در شرایط کنونی تأثیر بگذارند ما برای واکنش در قبال تجاوزهای ائتلاف موسوم به ائتلاف بینالمللی ضدداعش، که دشمن ما و مردم عراق است، به خود اعتماد خواهیم کرد. ما حضور نظامی خود را در مرزهای عراق و سوریه تقویت کردیم تا مانع اجرای طرحهای آمریکایی شویم.
هیأت «الحشد الشعبی» عراق، دوشنبه (18 ژوئن) اعلام کرد، «در ساعت ۲۲ یکشنبه، یک جنگنده آمریکایی مقر لشکر ۴۵ و ۴۶ الحشد الشعبی در مرز سوریه را با راکت هدف قرار داده است که در پی آن ۲۲ تن از رزمندگان الحشد شهید و ۱۲ تن دیگر زخمی شدند.»
ثوار الرقه متشکل از عشایر و سکان عرب رقه است که بارها با نیروهای دموکراتیک درگیر شدند و همین مسأله نیز سبب خشم مردم رقه و برگزاری تظاهرات علیه کُردها شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.