جای دولت بودم شکاف درآمدی را تعدیل می‌کردم

کد خبر: ۸۱۱۴۵۵
|
۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۴ 26 June 2018
|
4589 بازدید
|
۹

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی امروز جامعه راهکار کوتاه مدت و بلند مدت دارد، گفت: راهکار کوتاه مدت، تعدیل شکاف‌های درآمدی و راهکار بلند مدت، آمایش سرزمینی، تمرکززدایی و خارج شدن از اقتصاد نفتی است.

به گزارش ایسنا، عماد افروغ درباره راهکار حل مشکلات اقتصاد کشور، اظهار کرد: اگر جای رییس‌جمهور بودم توجهی به اهداف و شعارهای انقلاب کرده و بررسی می‌کردم که این اهداف و شعارها چیست؟ همچنین نیم توجهی به عدالت اجتماعی کرده و سیر تاریخی آن را بررسی می‌کردم.

وی در ادامه افزود: من اگر رییس‌جمهور بودم شکاف رسمی درآمدی را تعدیل و تلطیف می‌کردم، این کاری نیست که از دست دولت بر نیاید چون دولت است که حداقل در بخش رسمی درآمد کشور را توزیع می‌کند. وقتی این شکاف‌ها کمتر شود، در مردم امید و اعتماد ایجاد می‌کند. بخشی از اتفاقاتی که در حوزه اقتصادی رخ داده است ناشی از بی‌اعتمادی به دولت است. دولت چه اقدامی کرده است که اعتماد مردم را جلب کند؟ جلب اعتماد مردم هم شعاری نبوده بلکه ساختاری و عینی است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: گام اول حل مشکل این است که درآمدها تعدیل شود، هیچ معنا ندارد که یک مدیر حقوق و مزایای آن‌چنانی داشته باشد و یک کارگر با حداقل معاش خود را قانع کند. این شکاف‌ها در هیچ نظامی که به عدالت توجه می‌کند، قابل توجیه نیست. این مساله هم چیزی نیست که از دست دولت بر نیاید. تعدیل شکاف‌های درآمدی مقدمه‌ای است برای جلب اعتماد مردم. وقتی اعتماد مردم جلب شد می‌توان با جو روانی که موجب گرانی می‌شود، مقابله کرد.

افروغ با بیان اینکه گام‌های اساسی هم وجود دارد که خیلی‌ها گفته‌اند، ولی متاسفانه هیچ اقدام عملی انجام نشده است، تصریح کرد: یکی از این گام‌ها این است که کشور را از تمرکزگرایی نجات دهیم. تمرکزگرایی و اقتصاد نفتی، کمر اقتصاد کشور را شکسته است، ولی متاسفانه هیچ اقدام عملی برای آمایش سرزمینی، تمرکززدایی و تفویض اختیارات به قابلیت‌های انسانی در مناطق مختلف انجام نشده است. آمایش سرزمینی و تمرکززدایی یعنی سعی کنیم بستری فراهم شود تا از مهارت‌ها و قابلیت‌های بالقوه و بالفعل نهفته در کشور استفاده شود، تمرکززدایی یعنی اینکه به مناطق اختیار بدهیم.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه وقتی بستر و ظرف لازم تعبیه نشده است چه توقع داریم که مظروف در آن شکل بگیرد؟ گفت: مظروف ظرف خود را می‌خواهد، ما فقط کشور را اداره کرده‌ایم، نه اینکه آن را به سمت تحول ساختاری هدایت کنیم. ما از گذشته از هشت سال جنگ تحمیلی و از 40 سال انقلاب اسلامی عبرت نگرفته‌ایم و الگوهایی را دنبال می‌کنیم که جواب بدی پس داده‌اند. این مسائلی که اشاره کردم گام‌های بلند مدتی است که فکر نکنم در شرایط فعلی امکان‌پذیر باشد. من اگر جای دولت فعلی بودم به تعدیل شکاف‌های درآمدی اقدام می‌کردم تا مقدمه‌ای باشد برای جلب اعتماد مردم تا با فضای ذهنی و روانی که ناشی از بی‌اعتمادی‌ها است مقابله شود.

وی تاکید کرد: ظرف فعلی جواب نمی‌دهد، این ظرف، ظرف پهلوی است و ما در ظرف پهلوی نمی‌توانیم مظروف انقلاب اسلامی را بریزیم، این درد اصلی است. ما بعد از انقلاب دست به ترکیب این ظرف نزده و تحولی ساختاری ایجاد نکردیم. ما باید اجازه دهیم با تمرکززدایی، مراکز ما رشد کنند.

افروغ با اشاره به اینکه حرف بیهوده‌ای است که همه مشکلات را به سمت غرب و خارج از مرزها فرافکنی کنیم، تاکید کرد: درست است که آنها روی خوشی به ما نشان نمی‌دهند اما قرار نیست با روی خوش آنها حال ما منبسط شده و یا با روی بد آنها، حال ما منقبض شود. ما باید دنبال اقتصاد درون‌زا و مقاوم باشیم، این اقتصاد هم راهکار دارد و راهکارهایش کاملا مشخص است که باید به آن توجه شود.

این استاد دانشگاه درباره دلیل مسائل این روزهای بازار از جمله سوء استفاده برخی از واردات کالا با ارز 4200 تومانی و فروش آن با ارز آزاد، بیان کرد: به این پرسش باید کارشناسان اقتصادی، اداری و دولتی صاحب‌نظر جواب دهند که چرا این نوع اقدام در اقتصاد کشور انجام می‌شود، چه کسی باید جلوی آن را بگیرد؟ بخشی از این مشکل می‌تواند هم در دولت و بی‌نظارتی‌های مجموعه داخل دولت باشد و هم می‌تواند مربوط به بحث قضایی و بی‌نظارتی‌های آن قوه باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۹
احد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
حالا فرض کنید شما دولت هستید چطوری شکاف درامدی را ازبین میبردید؟؟؟ حتما باید پست و سمت داشته باشیم تا خدمت کنیم ؟؟؟ شعار دادن راحته عمل مهمه ! یک ساختمان صد طبقه را میشه چند دقیقه خرابش کرد ولی ساختنش شاید سالها زمان ببره !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
تو این چند سال همش داریم این حرفهای تکراری و کلی گویی ها رو می شنویم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
اين تز شما يعني فراري دادن متخصصين اگه قرار باشه يك دكتر با يك كارگر حقوق يكساني داشته ياشند انگيزه اي براي استفاده از مهارت ها و تخصص ها نمي ماندالبته مديراني كه بر اساس روابط و نه تخصص دارند در اصل بايستي تنزل مقام بگيرند نه كه حقوق مدير آن سطح كم شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
مثل اینکه بخواهد حقوق کیروش و مربی یک تیم دسته 3 را مثل هم کنه. دیگه کیروشی نمی مونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
یعنی شما اگر جای دولت بودی حقوق میدیران نجومی بگیر را کم میکردی و مانند کارمندان زحمت کش قرار میدادی
انصاف هم خوب چیزی است
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
فکر فرهنگیان هم باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
کاهش شکاف درآمدی یعنی حرکت به سمت اقتصاد دولتی یا کمونیستی. در اقتصاد های قدرتمند دنیا، کسب و کار با سرمایه سرمایه داران راه اندازی می شود و طبقه متوسط زیاد با حقوق مکفی و رفاه مناسب برای آنها کار می کنند. متاسفانه در ایران برخی سعی در حذف سرمایه داران و در نتیجه شرکتها و بنگاههای اقتصادی قدرتمند و بزرگ دارند، و نتیجه آن اقتصاد کوچک و ضعیف امروز است.

در ضمن با کاهش درامد دیگران الزاما وضع من خوب نمی شود. این را باید باور داشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
حرف درستی است. ولی خیلی دیر نشده است؟
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
دولت میبایست دلار را 3 هزار تومان اعلام کند یک بار هم شده بگذارید منفعت طلبان متضرر شود .همیشه که نمیشود قشر آسیب پذیر متضرر شوند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟