کارخانه‌ها کالا به بازار نمی‌دهند

نایب رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان به بازار کالا عرضه نمی‌کنند، گفت: نوسانات نرخ دلار و عدم دسترسی به مواد اولیه شرایط نابسامان فعلی بازار را رقم زده است.
کد خبر: ۸۱۱۶۶۳
|
۰۶ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۱ 27 June 2018
|
5339 بازدید
|
۳

نایب رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان به بازار کالا عرضه نمی‌کنند، گفت: نوسانات نرخ دلار و عدم دسترسی به مواد اولیه شرایط نابسامان فعلی بازار را رقم زده است.

محمود هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شرکت های بزرگ پخش و تولید به دلیل نوسانات ارزی، محصول به بازار تزریق نمی‌کنند.

وی ادامه داد: بازار تمام ذخیره خود را در چند ماه اخیر به متقاضیان عرضه کرده و در حالی که شرکت‌های تولیدی و عرضه کننده فقط کالا را به صورت نقدی به بنکداران عرضه می‌کنند، انبارها خالی از کالا و محصول است.

هاشمی خاطرنشان کرد: در گذشته فعالیت‌های اقتصادی بر پایه اعتبار طرفین انجام می‌شد اما در حال حاضر خرید از شرکت‌های عرضه کننده فقط به صورت نقدی است.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران تاکید کرد: در حالی که مواد اولیه تولید گران شده، دسترسی به مواد اولیه در راستای تولید بسیار سخت است و این موضوع در کنار نوسانات قیمت دلار شرایط سختی را برای بازار و تولید رقم زده است.

هاشمی افزایش قیمت از سوی شرکت‌های بزرگ تولیدی همچون کارخانه تولید فولاد و خودرو بر گرانی‌های اخیر در اقتصاد بی تاثیر ندانست و گفت: گردش کار در بازار وجود ندارد و به دلیل آنکه بازار آینده قابل پیش بینی برای خود متصور نیست، کسب و کار در آن به شدت کاهش یافته است.

وی بیان کرد: اقتصاد نیاز به ثبات نرخ ارز به ویژه دلار دارد تا تولیدکننده و توزیع کننده برنامه کاری خود را در کوتاه مدت و بلند مدت طراحی کند. شرایط در حال حاضر به گونه ای است که تولید کننده، توزیع کننده و فروشنده خرد توان قیمت گذاری کالا و خدمات را ندارند.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران از مسئولان خواست با مردم و فعالان اقتصادی همراه و صادق باشند تا بازار و مردم از بلاتکلیفی خارج شوند.

به گزارش ایسنا، طی ماه‌های اخیر نوساناتی در بازار ارز ایجاد شد که در نهایت منجر به تک‌نرخی شدن دلار شد اما پس از آن، برای اجرای بهتر این سیاست و جلوگیری از افزایش واردات و خروج ارز از کشور، قرار شد واردات کالا، اولویت‌بندی و با سه نرخ دلار انجام شود که بر این اساس کالاهای گروه اول که شامل اقلام اساسی و ضروری جامعه است با دلار ۳۸۰۰ تومانی باید وارد شود. کالاهای گروه دوم نیز باید با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شود که شامل مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات تولید می‌شود و کالاهای گروه سوم نیز شامل سایر اقلام خواهد بود که نرخ دلار آن به صورت توافقی بین واردکننده و صادرکننده تعیین خواهد شد.

البته هنوز لیست دقیق هیچ یک از این کالاها اعلام نشده است که در این شرایط بازار و تولید به صورت دقیق از چگونگی تامین و قیمت کالای خود مطلع نیستند؛ لذا به نظر می رسد باید هر چه سریع‌تر نسبت به اعلام لیست و شفافیت آن اقدام شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
United States
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
مدتهاست که بنکداران بازار بصورت مدت دار و با متدهای بلند و کارمزد(بهره)پایین از کارخانه ها خریدند و با بهره بالاتر به مصرف کننده فروختند و در اصل با سرمایه در گردش تولید کنندگان کار کردند نه سرمایه خود با این تورم دیگر تولید کنندگان قدرت اینکه نقش بانک را برای بنکداران و بازاریان را داشته باشند دیگر نیست وقتی تن رسیده بنکدارن با سرمایه خود یا وام بانکها خرید کنند
به صندوق اسناد هرکدام از کارخانه ها بروید پر شده از چکهای برگشتی و چکهای مشتری بنکداران حتی بنکداران و بازاریان حاضر نیستند چک خود را استفاده کنند یا پاسخگوی چکهای برگشتی مشتریانشان باشند
بورس کالا هم عمده مواد اولیه را نقدی به تولید کننده میدهند
میدانید 7 کیلو چک برگشتی در دست یک کارخانه دار یعنی چقدر ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
وقتی سود نمی کنند چرا کالا تولید کنند ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
اول از همه باید تولیدکنندگان داخلی رو مجاب کنند که به هر بهونه ای مردم رو سرکیسه نکنن و فکر یک شبه پولدارتر شدن رو از کله شون بیرون کنن بعد تو بوق و شیپور حمایت از کالای ایرانی سر بدن.
با افزایش قیمت دلار کالای خارجی گرون شده و کم وارد میشه و کم خرید میشه و تولید کنندگان داخلی این وضع رو مناسب دیدند برای احتکار و گرون فروشی و هزار کار دیگه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟