به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
7 تیر 1301، اولين فرودگاه ايران به درخواست انگليسي ها و براي فرود هواپيماهاي آنها، در منطقه قلعه مرغي تهران تأسيس شد.
7 تیر 1355، پرويز راجي كه 12 روز پيش به عنوان سفير جديد ايران در لندن منصوب شده، تلگراف رمزي دريافت كرد كه در آن به وي مأموريت داده شده با پرداخت رشوه به مديران برخي روزنامه هاي انگليس، موضع آنها را به حمايت از برنامه هاي حكومت شاه تغيير دهد.
7 تیر 1357، روزنامه انگليسي گاردين با چاپ تفسيري در مورد وقايع ايران به رشد نارضايتي عمومي و ناكارآمدي نظام تك حزبي اشاره كرد و نوشت: "شاه كاملاً آگاه است كه سيستم تك حزبي رستاخيز خوب عمل نمي كند".
7 تیر 1360، بر اثر انفجار يك بمب در مقر حزب جمهوري اسلامي در تهران آيت الله بهشتي و 72 تن از ياران امام خميني (ره) به شهادت رسيدند. عامل اين انفجار، «محمدرضا كلاهي صمدي» از عناصر سازمان مجاهدين خلق (منافقين) بود.
7 تیر 1362، صدام حسين رئيس جمهور عراق در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «كورير دلاسرا» که امروز منتشر شد گفت «ما را به جنگ تشويق كردند و ما قرباني توطئه هستيم. ما نه تنها براي حفاظت از كشورهاي خاورميانه بلكه براي حفظ مناطقي كه براي غرب از نظر استراتژيك و اقتصادي حياتي هستند نيز مي جنگيم.»
7 تیر 1365، تأسيسات نفتي كركوك عراق هدف 2 فروند موشك زمين به زمين نيروهاي اسلام قرار گرفت و خسارات جبران ناپذيري را متحمل شد.
7 تیر 1366، نیروی هوایی عراق چهار نقطه پرازدحام شهر سردشت (از توابع استان آذربایجان غربی) را هدف بمباران شیمیایی قرار داد. در این حمله 130 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر کشته و 8000 تن دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و مسموم شدند.
7 تیر 1396، برنامه اشتغال فراگیر با هدف ایجاد ۹۷۱ هزار شغل در سال ۹۶ ابلاغ شد.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.