حمله موشکی انگلیس به مواضع ارتش سوریه، مخالفت سران نظامی آمریکایی با طرح ترامپ در مورد سوریه، مذاکره تلفنی ظریف و لاوروف درباره خزر و سوریه و نظر یک مقام آمریکایی در مورد تغییر رژیم در ایران، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آغاز نبرد بزرگ حشد شعبی علیه داعش در کرکوک نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ علی الحسینی، سخنگوی حشد شعبی عراق گفت: نبرد نظامی آینده در کرکوک بزرگ خواهد بود.
وی افزود: نبرد در کرکوک مانند نبردهای کلاسیک نیست و از لحاظ نقشه و عملیات نظامی کلا با عملیاتهای قبل فرق دارد.
الحسینی تأکید کرد، عملیات نظامی در کرکوک با هدف تعقیب تروریستها انجام نمیشود، بلکه هدف از این عملیات به هلاکت رساندن تروریستها و نابودی آنهاست.
هرچند حیدرالعبادی نخستوزیر عراق نوزدهم آذرماه گذشته از آزادسازی کامل این کشور از لوث داعش خبر داد، نیروهای داوطلب مردمی این کشور به عملیات نظامی خود برای تعقیب بقایای داعش در مناطق آزاد شده به منظور پایان دادن به وجود هستههای خفته این گروه تروریستی ادامه میدهند.
حمله موشکی انگلیس به مواضع ارتش سوریه
روزنامه انگلیسی ساندی تایمز فاش کرد، نیروی هوایی این کشور در ژوئن گذشته حملهای علیه گروهی از نیروهای همپیمان ارتش سوریه در نزدیکی پایگاه التنف انجام داد.
این روزنامه انگلیسی درباره این حمله نوشت، جنگنده از نوع تایفون متعلق به ناوگان هوایی انگلیس با یک موشک لیزری ۵۰۰ پوندی، پایگاه ارتش سوریه در نزدیکی مرزهای این کشور با اردن و عراق را بمباران کرده است.
ساندی تایمز به نقل از منابعی در وزارت دفاع انگلیس نوشت: این حمله در ۲۱ ژوئن در نزدیکی پایگاه التنف رخ داد که ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا، آن را حدود دو سال قبل در شمال استان حمص ایجاد کرد.
در اطراف پایگاه التنف منطقهای حائل به طول ۵۵ کیلومتر ایجاد شده و آمریکا به نیروهای همپیمان سوریه اجازه نزدیک شدن به آن را نمیدهد.
این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت: یکی از گروههای ارتش آزاد سوریه به نام «مغاویر الثوره» و مشاورانی از ائتلاف ضد داعش در منقطه کاهش تنش در جنوب سوریه مورد حمله یک گروه نظامی ناشناس قرار گرفتند.
«مغاویر الثوره» گروهی از مخالفان متشکل از جداشدگان از ارتش سوریه و بقایای گروههای مخالف دیگر هستند که در جریان جنگ داخلی سوریه تشکیل شد.
برخی منابع محلی به ساندی تایمز گفتند، در این حمله گروهی از نیروهای دولت سوریه هدف قرار گرفتند و در آن یک افسر کشته و هفت نظامی دیگر از ارتش سوریه زخمی شدند.
سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در واکنش به این حمله از اشاره به هویت گروهی که هدف حمله قرار گرفت، خودداری کرد و تنها اقدامات نیروی هوایی انگلیس را پاسخی کاملا هماهنگ در سایه خطری که نیروهای ائتلاف را تهدید میکند، دانست.
این مسئول وزارت دفاع انگلیس افزود: نیازی نیست پارلمان انگلیس را در جریان موضوع تلفات قرار دهیم، زیرا این حمله کشته یا زخمی در میان غیرنظامیان نداشته است.
ساندی تایمز در پایان نوشت، این اولین حمله انگلیس علیه نیروهای دولت سوریه پس از حمله سهگانه آمریکا، انگلیس و فرانسه در آوریل گذشته بوده است.
مخالفت سران نظامی آمریکایی با طرح ترامپ در مورد سوریه
سناتور جمهوریخواه آمریکایی خروج نیروهای کشورش از سوریه را «وحشتناک» توصیف کرد.
به نوشته «آسوشیتدپرس» «لیندسی گراهام» روز دوشنبه در دیداری غیر مترقبه از شهر «منبج» در شمال سوریه اعلام کرد که ادامه حضور نیروهای آمریکا در سوریه «مهم» است.
بر اساس این گزارش، توافق جدید بین آمریکا و ترکیه تنش بین دو متحد ناتو را کاسته و بر اساس آن شبه نظامیان کُرد تحت حمایت آمریکا از شهر منبج عقب نشینی میکنند.
دونالد ترامپ در دیدار اخیر خود با پادشاه اردن در کاخ سفید درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه سخن گفت. رئیس جمهور آمریکا گفته که خواهان بازگشت نیروهای آمریکا مستقر در سوریه به کشورش است.
بهنوشته این منبع خبری، سناتور گراهام در سخنانی با ابراز تأسف از وقوع احتمالی این رویداد گفت که خروج نیروهای آمریکا از خاک سوریه، وحشتناک است.
وی در جمع برخی مقامهای محلی گفت: «به ترامپ میگویم که در سوریه بماند تا به شما کمک کنیم.»
آنطور که وبگاه شبکه خبری «سی. ان. ان» نیز گزارش کرده است، ترامپ در صحبت خصوصی اخیر خود با «عبدالله دوم» در کاخ سفید ایده خروج نیروهای آمریکایی را از سوریه مطرح کرد.
یک منبع مطلع به سی. ان. ان گفت: سران آمریکا و اردن در این دیدار مفصل درباره سوریه صحبت کردند.
بنا به گفته این منبع، ترامپ در این دیدار گفت که مطمئن است میتواند با رئیسجمهور روسیه بابت آنچه «منطقه ممنوعه» در جنوب غرب سوریه خوانده شده، به توافق برسد.
ترامپ پیش از این نیز بارها از خروج نظامیان آمریکا از سوریه صحبت کرده، ولی زمانی برای آن اعلام نکرده بود.
او ماه مارس گذشته گفته بود که آمریکا بسیار زود از سوریه خارج میشود، اما پس از مخالفت سران نظامی و همچنین برخی قانونگذاران ارشد آمریکایی، دیگر در این زمینه صحبتی نکرد.
مذاکره تلفنی ظریف و لاوروف درباره خزر و سوریه
«محمدجواد ظریف» و «سرگئی لاوروف» وزرای خارجه ایران و روسیه در خصوص مسائل مهم منطقهای تبادل نظر کردند.
آنطور که رویترز گزارش داده، در این مکالمه تلفنی در خصوص آخرین روند حل بحران سوریه و مسائل مرتبط با دریای خزر، گفتوگو شده است؛ ایران، روسیه و دیگر کشورهای ساحلی دریای خزر سالهاست که در خصوص رژیم حقوقی حاکم بر بزرگترین دریاچه جهان در حال مذاکرهاند.
در خبرهای برخی رسانههای روس گزارش شده بود که قرار است در نشست ۱۲ آگوست (۲۱ مرداد) سران کشورهای حوزه دریای خزر در شهر «آکتائو» قزاقستان، رژیم حقوقی دریای خزر به امضا برسد.
جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان کشورهای ساحلی دریای خزر را تشکیل میدهند.
واشنگتن: به دنبال براندازی نظام ایران نیستیم
«برایان هوک» مدیر بخش سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا امروز دوشنبه نشستی خبری برگزار کرد تا به خبرنگاران درباره آخرین اقدامات و رایزنیهای ضد ایرانی دولت ترامپ علیه ایران گزارش بدهد.
او در اتاق کنفرانس وزارت خارجه آمریکا به ادعاهای مایک پامپئو وزیر خارجه این کشور علیه ایران اشاره کرد و مدعی شد که با عملی شدن درخواستهای دوازده گانه وزیر خارجه این کشور از ایران، «آیندهای بهتر» در انتظار این کشور خواهد بود. مقام آمریکایی مدعی شد که با عملی کردن این درخواستها، ایران به کشوری عادی و نرمال تبدیل خواهد شد.
به گفته او، استراتژی آمریکا در قبال ایران، «تغییر رژیم و سرنگونی نظامی» نیست بلکه هدف تغییر رفتار رهبران آن است. این مسئول آمریکایی تأکید کرد برای بررسی تحریمها علیه ایران، سفر منطقهای طی روزهای آینده خواهد داشت.