جزئیات پرونده وزیر اسرائیلی متهم به جاسوسی برای ایران، دیدار پوتین با نتانیاهو و امیر قطر، سفر مقامات کره جنوبی به آمریکا برای مذاکره درباره لغو تحریم نفتی ایران، اعلام شکست مذاکرات مخالفان سوری و روسها در جنوب سوریه و واکنش مقام آمریکایی به سخنان روحانی درباره جلوگیری از صادرات نفت ایران، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به مذاکره کردها با ارتش سوریه برای تحویل رقه به دولت نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ روز چهارشنبه، رسانه های سوری به نقل از منابع آگاه اعلام کردند که مذاکره میان دولت سوریه و حزب دمکراتیک سوریه (کردها) برای تحویل مناطق تحت تسلط آن ها به ارتش این کشور در شهر 'الطبقه' در غرب استان رقه در جریان است.
به گفته این منابع، در صورت رسیدن به توافق در نخستین گام برخی مقرهای کردهای سوریه در رقه، راس العین، الدرباسیه و قامشلی به ارتش سوریه تحویل می شود.
خیانت های پیاپی آمریکا و توافق با ترکیه برای اشغال مناطق تحت تسلط کردهای سوریه، آنها را وادار کرده است، برای جلوگیری از اشغال باقی مانده قلمرو خود این مناطق را به دولت تسلیم کنند.
این اقدام در آستانه عملیات جدید ارتش ترکیه و تروریست های هم پیمان برای اشغال منبج و دیگر مناطق کردی آغاز شده است.
کردهای سوری در چند روز گذشته، بارها بر آمادگی خود برای گفت و گو با دولت سوریه تأکید کرده بودند.
جزئیات پرونده وزیر اسرائیلی متهم به جاسوسی برای ایران
روز چهارشنبه، رسانههای صهیونیستی گزارش دادند، دادگاه یک وزیر سابق این رژیم که به جاسوسی برای ایران متهم شده، پنجشنبه در قدس اشغالی برگزار خواهد شد. در کیفرخواست تنظیمشده علیه «گونن سگو»، او به کمک به دشمن در زمان جنگ، جاسوسی و انتقال اطلاعات محرمانه به دشمن متهم شده است.
روزنامه هاآرتص نوشته جزئیات پرونده «سگو» به دستور قاضی غیرقابل انتشار در رسانههاست؛ اما او به موجب مفاد قابل انتشار به انتقال «دهها گزارش» به طرفهای ایرانی با هدف لطمه زدن به امنیت داخلی رژیم صهیونیستی متهم شده است.
در کیفرخواست مطرح علیه این وزیر صهیونیست، وی به کار برای دستگاههای اطلاعاتی ایران از سال 2012 متهم شده است. گفته میشود، او آگاه بوده که این اطلاعات به ایران کمک کرده و به رژیم صهیونیستی لطمه وارد میکند.
هاآرتص ادعا کرده، «سگو» حتی برای دیدار با مقامهای اطلاعاتی ایران به این کشور سفر کرده و اطلاعاتی را درباره رژیم صهیونیستی در اختیار آنها قرار داده است. مطابق کیفرخواست، اطلاعاتی که او در اختیار طرفهای ایرانی قرار داده، مواردی بوده که او از دوران خدمتش به عنوان وزیر انرژی اسرائیل در اختیار داشته است.
مطابق ادعاها، او همچنین به طرفهای ایرانی برای مکانیابی پایگاهها و مؤسسات کلیدی مربوط به وزارت جنگ رژیم صهونیستی و شناسایی مقامهای اطلاعاتی این رژیم کمک کرده است.
«سگو» یکی از اعضای کنست رژیم صهیونیستی است که بین سالهای 1992 تا 1995 وزیر انرژی این رژیم بوده است. دادگاهی در قدس اشغالی، او را به جاسوسی علیه اسرائیل و کمک به دشمن در زمان جنگ متهم کرده است.
او قبلاً هم پس از متهم شدن در سال 2005 به قاچاق قرص اکستازی به اسرائیل و جعل گذرنامه به تحمل پنج سال حبس محکوم شده بود.
دیدار پوتین با نتانیاهو و امیر قطر
دیمیتری پسکوف»، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه اظهار داشت: «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، هفته آینده با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل دیدار می کند.
پسکوف گفت: امیر قطر و نتانیاهو برای دیدار بازی های پایانی جام جهانی به مسکو خواهند آمد و با پوتین نیز دیدار دوجانبه خواهند داشت.
درباره جزئیات و موضوعات دیدار پوتین با سران قطر و اسرائیل چیزی منتشر نشده، ولی برخی کارشناسان می گویند که مسأله سوریه و خروج ایران از سوریه، یکی از مسائلی است که نتانیاهو در دیدار با پوتین مطرح خواهد کرد.
سفر مقامات کره جنوبی به آمریکا برای مذاکره درباره لغو تحریم نفتی ایران
کره جنوبی خود را برای دور جدیدی از مذاکرات فشرده با آمریکا درباره واردات نفت ایران آماده میکند. هدف از این مذاکرات، متقاعد ساختن کره جنوبی از سوی دولت ترامپ است که چرا سئول باید خرید نفت از ایران را کاهش دهد.
تیمی از مقامات کره ای به ریاست معاون وزیر خارجه در امور اقتصادی این ماه برای دومین بار به صورت رسمی به واشنگتن سفر میکنند تا در مورد موضوع ایران گفت وگو کنند. مذاکرات قبلی در ماه ژوئن در سئول برگزار شد.
آمریکا، کره جنوبی و تعدادی دیگر از مشتریان نفت ایران را تحت فشار قرار داده تا در دور جدید تحریم ها، خرید نفت از ایران را طبق آنچه دونالد ترامپ گفته به صفر برساند.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: هدف نهایی آمریکا قلع و قمع درآمد نفتی ایران است.
این اظهارات در حالی مطرح شده که کره جنوبی 13 درصد از خرید نفتی خود را از ایران انجام داده و به گفته یکی از مقامات این کشور، منابع انرژی ایران نقش بسیار مهمی در اقتصاد کره جنوبی ایفا میکند.
اعلام شکست مذاکرات مخالفان سوری و روسها در جنوب سوریه
سخنگوی یک گروه سوری مخالف از شکست مذاکرات میان افراد مسلح و روسها در جنوب سوریه خبر داد.
خبرگزاری رویترز از سخنگوی یک گروه سوری مخالف نقل کرد که مذاکرات میان افراد مسلح و نظامیان روس درمورد آشتی در جنوب سوریه شکست خورده است.
روز گذشته، سخنگوی گروه "جبهه جنوبی" در مصاحبه با رویترز اعلام کرد که مذاکرات میان مخالفان سوری و نظامیان روس در جنوب سوریه پیرامون دستیابی به توافق آشتی در این منطقه از سرگرفته شده است.
منابع اعلام کرده بودند، گروههای شورشی در استان درعا سوریه، دچار اختلاف و دودستگی درباره توافق آتشبس در این استان شدهاند.
واکنش مقام آمریکایی به سخنان روحانی درباره جلوگیری از صادرات نفت ایران
«آسوشیتدپرس»، اظهارات یک مقام ارتش آمریکا در روز چهارشنبه را ـ که گفته واشنگتن «آماده تضمین آزادی تردد دریایی» است ـ واکنش به سخنان اخیر «حسن روحانی»، رئیسجمهوری ایران تعبیر کرده است.
روز سهشنبه، رئیسجمهور ایران در پاسخ به تهدیدهای مقامهای آمریکایی که خواستار رساندن صادرات نفت ایران به صفر شده بودند، گفت: «آمریکاییها مدعی شدهاند که می خواهند کامل جلوی صادرت نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمیفهمند، چرا که اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود، اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه اش را ببینید.»
روز چهارشنبه، «بیل اربن»، سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، نیروهای آمریکایی و متحدان منطقهای این کشور «آماده تضمین آزادی تردد دریایی و گردش آزاد تجارت حسب مجوزهای قوانین بینالملل هستند.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز هجدهم اردیبهشتماه کشورش را از توافق هستهای برجام خارج و فرمانی را برای احیای تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد. تحریمهای مربوط به محدود کردن فروش نفت ایران، جزو تحریمهایی هستند که اجرای آنها 180 روز بعد از خروج آمریکا از برجام، در چهارم نوامبر (13 آبانماه) اجرایی خواهد شد.
این تحریمها به موجب بند 1245 (د) قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا، 2012 اعمال میشوند که خزانهداری آمریکا را ملزم میکند علیه آن دسته از مؤسسات مالی خارجی که با بانک مرکزی ایران یا هر یک از دیگر مؤسسات مالی تحت تحریم ایران معامله انجام میدهند، تحریمهایی اعمال کند، مگر آنکه کشورهایِ میزبانِ آن مؤسسات مالی در بازه 180 روز گذشته، خرید نفت خام از ایران را «به میزان قابل توجه» کاهش داده باشند.
در این قانون، تعیین اینکه «میزان قابلتوجه» چه رقمی خواهد بود، به عهده قوه مجریه گذاشته شده و دولت آمریکا میتواند بعد از ارزیابی وضعیت عرضه نفت در بازارهای جهانی، رقمی را برای کاهش خرید نفت از ایران تعیین کند.
دولت اوباما قبل از برجام کشورها را به کاهش 20 درصد خرید نفت از ایران ملزم کرده بود، اما چند روز پیش یک مقام دولت ترامپ، گفت: واشنگتن قصد دارد این بار در روز اجرایی شدن تحریمها، میزان فروش نفت ایران را به صفر برساند. یک مقام دیگر دولت آمریکا یک روز بعد از این ادعا عقبنشینی کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.