سفر مخفیانه رئیس موساد به آمریکا و گفتوگو درباره ایران، حمله مسلحانه به منطقه امنیتی«قصیم» عربستان، حمله اسرائیل به فرودگاه تیفور سوریه و بازگشت ده هزار آواره سوری متعاقب آتش بس جنوب سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ادعای تکراری ترامپ درباره برخورد ایران با ناوهای آمریکایی نیر اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری به گشت زنی نیروهای ایرانی در اطراف ناوهای آمریکایی در خلیج فارس اشاره کرد.
ترامپ در این پیام معنادار مدعی شد، نیروهای ایرانی در خلیج فارس 22 بار در سال 2015، 36 بار در سال 2016 و در سال 2017 نیز 14 بار با ناوهای جنگی آمریکایی اصطحکاک داشته اند.
وی همچنین ادعا کرد، این عدد در سال 2018 به صفر رسیده است.
ترامپ پیشتر در گفت و گو با شبکه خبری فاکس نیوز مدعی شده بود، باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا با ایران مدارا می کرده؛ اما سخت گیری دولت فعلی باعث کوتاه آمدن ایران شده است.
وی افزود: آن ها (ایرانی ها) مدام فریاد می زدند، مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا. اما دیگر نمی گویند. آن ها در زمان اوباما مرگ بر آمریکا می گفتند، ولی در زمان من نمی گویند.
ترامپ افزود: به تازگی قایق های آن ها را در حال چرخ زدن دور کشتی های ما در اقیانوس ندیده ایم، چون می دانند اگر دور کشتی های ما بگردند، محو خواهند شد.
سفر مخفیانه رئیس موساد به آمریکا و گفتوگو درباره ایران
وبگاه صهیونیستی «والا» روز یکشنبه اعلام کرد: یوسی کوهین» رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل موساد هفته گذشته مخفیانه به آمریکا سفر کرده است.
بر اساس این گزارش، کوهین در جریان سفر به آمریکا با مقامات این کشور درباره ایران گفتوگو کرده است.
این وبگاه همچنین اعلام کرد، سفر رئیس موساد به آمریکا چند روز قبل از سفر حسن روحانی، رئیسجمهور ایران به وین و دیدار او با مقامات اروپایی صورت گرفته است.
از سوی دیگر، این سفر در سایه برخی گزارشها که از تماسهای استراتژیک عالیرتبه بین آمریکا و روسیه و اسرائیل درباره اوضاع سوریه و فراهم کردن مقدمات نشست دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در فنلاند حکایت دارد، صورت گرفته است.
این در حالی است که قرار است بنیامین نتانیاهو ،نخستوزیر رژیم صهیونیستی، چهارشنبه این هفته در مسکو با پوتین دیدار کند.
قرار است دو طرف در این دیدار درباره هماهنگیهای امنیتی و راهبردی همزمان با نزدیک شدن آزادسازی جنوب غرب سوریه از لوث تروریسم بحث و تبادل نظر کنند.
حمله مسلحانه به منطقه امنیتی «قصیم» عربستان
شب گذشته، شبکه تلویزیونی الاخباریه عربستان اعلام کرد، تیراندازی سه مهاجم به منطقه امنیتی در شهرستان «بریده» در منطقه «قصیم» عربستان به کشته شدن یک نیروی امنیتی و یک غیر نظامی منجر شد.
وزارت خارجه عربستان طی بیانیهای اعلام کرد، در این حمله یک نیروی امنیتی و یک فرد خارجی کشته شدهاند.
حمله اسرائیل به فرودگاه تیفور سوریه
بامداد دوشنبه، شبکه الاخباریه اعلام کرد، سامانه های ضدهوایی سوریه با این حمله مقابله کرده اند.
یک منبع آگاه نظامی در وزارت دفاع سوریه همچنین گفت که در حمله رژیم صهیونیستی چند موشک دشمن متجاوز سرنگون و یک هواپیما نیز توسط سامانه های ضدهوایی هدف قرار گرفته است.
این منبع نظامی افزود: محل احتمالی سقوط هواپیمای مورد هدف هنوز مشخص نیست، اما سایر هواپیماهای رژیم صهیونیستی مجبور به فرار شدند.
تلویزیون سوریه نیز اعلام کرد، این حمله فقط خسارات مادی بر جای گذاشته است.
این شبکه خبری یادآور شد ، چهار تا شش موشک به فرودگاه تی فور شلیک شده که بیشتر آنها سرنگون گشته است.
شبکه الجسر وابسته به مخالفان سوری هم اعلام کرد، در این حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه تی فور 9 نیروی سوری کشته شدند.
فرودگاه نظامی (T4) در استان حمص سوریه در غرب شهر تدمر و 100 کیلومتری شرق شهر حمص قراردارد.
این فرودگاه دارای 54 آشیانه برای انواع جنگنده ها و بالگردهای نظامی و دو باند پرواز است که طول یکی از آن ها به سه کیلومتر می رسد.
بازگشت ده هزار آواره سوری متعاقب آتش بس جنوب سوریه
از زمان برقراری آتش بس در جنوب سوریه میان گروههای مسلح و روسیه، بیش از ده هزار تن از آوارگان سوری توانستهاند به خانههای خود بازگردند.
روز جمعه دولت سوریه اعلام کرد، قرارداد آتش بسی میان گروههای شورشی مسلح و دولت روسیه امضا شده و شورشیان مسلحی که تسلیحات خود را تحویل دهند، میتوانند به این آتش بس بپیوندند.
در همین ارتباط، دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن اعلام کرد: از زمان تشدید درگیریها در جادههای منتهی به مرز اردن، بیش از ۶۰ هزار تن از ساکنان این مناطق، مجبور به ترک خانههای خود شدند و حال انتظار میرود با برقراری آتش بس و آرامش نسبی، بسیاری از ساکنان این مناطق به خانههای خود برگردند.
هم اکنون مناطق قابل توجهی از جنوب سوریه به ویژه در حومه شهر درعا در کنترل دولت مرکزی دمشق قرار گرفته و دولت توانسته با آزادسازی این مناطق، حاکمیت خود را در بخش قابل توجهی از جنوب کشور تثبیت کند.