به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نوزدهمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
19 تیر 1301، روزنامه تايمز چاپ لندن فاش كرد دولت انگليس براي تثبيت قرارداد 1919 مبلغ 130 هزار پوند به دولت وثوق الدوله رشوه داده است.
19 تیر 1302، سفارت امريكا از وزارت ماليه ايران خواست يك نسخه از قانون تشكيلات اداره خزانه داري كل و يك نسخه از نظامنامه داخلي وزارت ماليه براي آنها ارسال شود.
19 تیر 1311، رییس الوزرا سیدمهدی فرخ رییس ادارهکل صناعت را با حفظ سمت به ریاست ادارهکل فلاحت معرفی کرد و به اوعنوان ذوالریاستین داد. همچنین در این روز علیاکبر حکیمی رییسکل فلاحت از خدمت معاف شد.
19 تیر 1318، قرارداد اصلاح خط مرزی بین ایران و ترکیه که در خرداد 1316 به امضای نمایندگان مختار دولتین رسیده بود، مبادله شد.
19 تیر 1331، شاه فرمان مجدد نخست وزيري مصدق را صادر كرد. همچنین در همین روز، آیت الله کاشانی اعلامیه شدیداللحنی علیه تصمیم مجلس سنا انتشار داد و از اصناف و بازرگانان و پیشه وران تقاضا کرد از تعطیل تا اطلاع ثانوی خودداری نمایند.
19 تیر 1341، در جلسه هیات وزیران بین شاه و نخست وزیر بر سر بودجه ارتش مشاجره درگرفت و امینی تهدید کرد که اگر بودجه ارتش تقلیل پیدا نکند، کناره گیری خواهد کرد.
19 تیر 1342، قرارداد ایجاد صنایع پتروشیمی در ایران با فرانسه امضا و مبادله شد.
19 تیر 1346، قرارداد الحاقی نفت به تصویب رسید.
19 تیر 1353، دولت آمریکا به کشورهای تولیدکننده نفت اخطار کرد که اگر باز هم از تولیدات نفتی خود بکاهند این عمل برای آنها مخاطرات سیاسی و امنیتی دارد.
19 تیر 1396، با ابطال بخشنامه بانک مرکزی از سوی دیوان عدالت اداری درخصوص افزایش مدت انقضای رفع سوءاثر چک های برگشتی، رفع سوءاثر چک های برگشتی از ۷ سال به ۳ سال کاهش یافت.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.