فشار آمریکا به آلمان برای جلوگیری از انتقال پول ایران، شروط اسرائیل برای فعالیت های هسته ای عربستان، هشدار چین درباره عواقب فروپاشی برجام، توافق سه کشور اروپایی امضاکننده برجام با تجارت بدون دلار با ایران و تحریم یک شرکت گردشگری ایرانی توسط آمریکا، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به بررسی طرح ایران برای برداشت از حساب بانکی آلمان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «ژانت شوامبرگر»، سخنگوی وزارت دارایی آلمان روز دوشنبه اعلام کرد دو نهاد مقرراتی کشورش در حال بررسی دقیق درخواست ایران برای دریافت پول از «بانک تجارتی ایران و اروپا» هستند.
وی گفت: بانک مذکور که دفتر مرکزی آن در شهر هامبورگ است، حدود چهل سال است به عنوان کانالی برای مراودات تجاری میان شرکتهای آلمانی و ایران فعالیت میکند.
به گزارش بلومبرگ، سخنگوی وزارت دارایی آلمان از اظهارنظر در مورد گزارش اخیر روزنامه بیلد مبنی بر برنامه ایران برای دریافت 300 میلیون یورو (353 میلیون دلار) پول نقد از داراییهایش در بانک مذکور و انتقال آن توسط هواپیما به ایران، خودداری کرد.
به گفته شوامبرگر، دو نهاد نظارتی که بررسی این طرح را بر عهده دارند، عبارتند از بافین، نهاد فدرالی نظارت مالی در آلمان، و واحد اطلاعاتی ـ مالی اداره گمرک آلمان، واحدی که وظیفه آن بررسی نقل و انتقالات پولی به منظور مبارزه با پولشویی و جلوگیری از حمایت مالی از تروریسم است.
پیش از این روزنامه بیلد آلمان گزارش داد، تهران به دلیل نگرانی از تحریمهای تازه ایالات متحده و مسدود شدن حسابهای بانکی قصد دارد پولهای خود را از «بانک تجارتی ایران و اروپا» خارج کند.
آمریکا پس از تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج از برجام، تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کرده و به همه شرکتها و کشورها هشدار داده که در صورت عدم توقف واردات نفت از ایران از ماه نوامبر، با آنها برخورد تنبیهی خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، مقامات ایرانی به اداره نظارت بر امور مالی آلمان اعلام کردهاند «به دلیل عدم دسترسی شهروندان ایرانی به کارت اعتباری، قصد دارند این پول را در اختیار ایرانیانی قرار دهند که قصد سفر به خارج از کشور را دارند.»
فشار آمریکا به آلمان برای جلوگیری از انتقال پول ایران
به گزارش واشنگتن فری بیکن، دونالد ترامپ در ادامه سیاست های ضدایرانی خود در تلاش است در فرایند انتقال پول های متعلق به ایران از آلمان به تهران تداخل ایجاد کند.
فری بیکن به نقل از دیپلمات های آمریکایی و مقامات کنگره این کشور نوشت: مقامات ارشد دولت آمریکا به دنبال توقف روند انتقال بیش از 350 میلیون دلار از وجوه متعلق به ایران از برلین به تهران هستند و تلاش میکنند، جلوی صدور مجوز این انتقال توسط دولت آلمان را بگیرند.
این گزارش افزود؛ دولت آمریکا پیش از این نیز در حال رایزنی و اعمال فشار بر دولت آلمان بود تا جلوی این انتقال نقدی را بگیرد.
شروط اسرائیل برای فعالیت های هسته ای عربستان
شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد، تل آویو شروطی را برای اقدام عربستان در خصوص همکاری های هسته ای از آمریکا تعیین کرده تا بدین ترتیب فعالیت هسته ای عربستان محدود شود، چون اسرائیل دریافته که نمی تواند این معامله چندین میلیارد دلاری را لغو کند.
شروط تعیین شده از سوی رژیم صهیونیستی در خصوص فعالیت هسته ای عربستان به شرح زیر است؛
-اسرائیل باید کاملا در جریان نتایج مذاکرات میان عربستان و آمریکا قرار بگیرد.
-تل آویو باید از قبل بداند که رآکتورهای مذکور در کجا بنا می شود و نقشه های مربوط به آن را در اختیار داشته باشد و این رآکتورها نباید در نزدیکی دریای سرخ بنا شود.
ـ عربستان نباید دست به غنی سازی اورانیوم بزند.
ـ عربستان نباید آب سنگین داشته باشد، چون در غیر این صورت می تواند اقدام به غنی سازی اورانیوم کند.
ـ آمریکا باید تنها کشوری باشد که به عربستان سوخت هسته ای می دهد.
مسئولان صهیونیست اعلام کرده اند که تل آویو تلاش دارد با واشنگتن در خصوص ماهیت این قرارداد به توافق برسد و در خصوص «خطوط قرمز» رژیم صهیونیستی در قبال فعالیت هسته ای عربستان نشست هایی میان دو طرف برگزار شده است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیشتر در جریان دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نسبت به فعالیت هسته ای عربستان ابراز نگرانی کرده بود.
هشدار چین درباره عواقب فروپاشی برجام
روز دوشنبه لی که چیانگ نخست وزیر چین در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با صدراعظم آلمان در برلین هشدار داد که فروپاشی توافق هستهای برجام می تواند "عواقب غیرقابل پیش بینی" زیادی به همراه داشته باشد.
به گزارش رویترز، این مقام بلندپایه چینی خواستار حفظ برجام شده است.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز بار دیگر بر پایبندی کشورش به توافق هستهای برجام تأکید کرد، ولی اعلام کرد، شرکتهایی که قصد ادامه همکاری با ایران را پس از تحریمهای آمریکا دارند، باید ریسک این کار را خودشان تقبل کنند.
مرکل همچنین گفت، موارد بیشتری است که باید با ایران بر سر آن ها مذاکره کرد، ولی بهتر این است که طرف ها در توافق بمانند.
توافق سه کشور اروپایی امضاکننده برجام با تجارت بدون دلار با ایران
«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که سه کشور اروپایی امضاکننده برجام یعنی فرانسه، انگلیس و آلمان با حفظ تجارت با ایران بدون نیاز به دلار موافقت کرده اند.
بر اساس گفته های لاوروف، این توافق شامل شرکت های کوچک و متوسط شده و کشورهای اروپایی در حال ایجاد مکانیزم هایی برای حمایت از شرکت های خود در معامله با ایران از تحریم های آمریکا هستند.
لاوروف در ادامه گفت: همه با این موضوع موافق هستند که تحریم های آمریکا یک سیاست غیرقانونی و غیر قابل پذیرش است. اما مطمئنا به سختی می توان آن را تغییر داد و به موجب آن (تحریم ها) به قدر کافی مشکل در فضای تجارت، اقتصاد و سیاست وجود دارد.
وزیران خارجه کشورهای امضا کننده برجام بدون آمریکا روز جمعه گذشته در وین با وزیر خارجه ایران دیدار و در مورد راه های حفظ برجام در صورت حفظ منافع ایران رایزنی کردند.
پیشتر عنوان شده بود که اتحادیه اروپا در این خصوص بسته ای به ایران ارائه می کند اما در پایان نشست روز جمعه بیانیه ای ده بندی در خصوص آن منتشر شد.
تحریم یک شرکت گردشگری ایرانی توسط آمریکا
وزارت خزانهداری آمریکا یک شرکت گردشگری ایرانی با نام «شرکت گردشگری و مسافرتی ماهان» را تحریم کرد.
آن طور که آمریکاییها اعلام کردهاند، دفتر این شرکت در کوالالامپور قرار داد و از این پس مشمول تحریمهای ثانویه آمریکا خواهد شد.
پیروی از تحریمهای ثانویه برای اتباع آمریکا و کسانی که خواهان ادامه تعامل اقتصادی با آمریکاییها هستند، الزامی است.
وزارت خزانهداری پس از این اقدام، بیانیهای صادر کرد و گفت، شرکت مزبور، از آنجا که به عنوان عامل فروش هواپیمایی ماهان کار میکرده، تحریم شده است؛ ماهان در پاییز سال 1390 وارد لیست تحریمهای ثانویه شده بود.
در ادامه این بیانیه، از قول «استیو منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا آمده است: «ایالات متحده موضع شفافی در برابر نقش مرگآفرین ماهان ایر دارد. اقدام ما در برابر یک شرکت مستقل که فقط خدمات تهیه بلیت به ماهان ارائه میداد، این امر را برای همه فعالان صنعت هوانوردی روشن میکند که باید همه روابط خود را با این ایرلاین قطع کرده و از آن فاصله بگیرند.»
وزیر خزانهداری آمریکا در ادامه تهدیدات خود گفته: «شرکتهایی که به ارائه خدمات به هواپیماهای ماهان ادامه میدهند و یا ورود و خروج هواپیماهای این شرکت به فرودگاههای خاورمیانه، اروپا و آسیا را تسهیل میکنند، بدانند که در مدار توجه ما قرار دارند و این کار را به بهای مخاطرات مالی سنگین انجام میدهند.»