استیضاح‌های عجیب در راه بهارستان؛

سمت‌وسوی تغییرات در دولت را چه‌ کسی عوض کرد؟!/ لابی چهره‌های دولتی در معرض تغییر و مشاهده عوارض آن در مجلس!

هم اکنون مردم، کارشناسان و حتی مجلس و دولت، همگی نظرشان این است که باید تغییراتی در تیم اقتصادی کابینه و تفکر اقتصادی دولت انجام بگیرد؛ اما لابی چهره های اقتصادی کابینه هم در دولت، هم در مجلس آنقدر قوی و قدرتمند است که اولا مسأله تغییرات را مشمول زمان و تأخیر کرد تا در این فرصت راهکار یا راهکارهای جایگزینی برای تغییرات در نظر گرفته شود و در ثانی اگر لازم باشد، سمت و سوی تغییرات را عوض کند که درحال حاضر شاهد هر دوی این رویدادها هستیم.
کد خبر: ۸۱۵۳۱۶
|
۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷ 11 July 2018
|
12342 بازدید
|

مشکلات اقتصادی در پنج ماه اخیر تا ایجاد یک بحران برای کشور پیش رفت؛ بحرانی که بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که جدای از فشارهای خارجی، بخشی از آن ناشی از سوء مدیریت در برخی وزارتخانه ها بوده است؛ بنابراین، رئیس جمهور و دولت و نمایندگان مجلس به نظر واحدی در خصوص انجام تغییراتی در بدنه کابینه به منظور رفع مشکلاتی که ناشی از سوء مدیریت است، رسیدند.

به گزارش «تابناک»؛ در هفته های گذشته، بسیاری از نمایندگان مجلس در مصاحبه هایی تأکید کردند که اگر دولت و رئیس جمهور نسبت به انجام برخی تغییرات در کابینه اقدام نکنند، آنها از ابزار نظارتی خود برای استیضاح برخی وزیران و سلب رأی اعتماد از آنها اقدام خواهند کرد. در همین شرایط بود که رئیس دفتر رئیس جمهور و سخنگوی دولت طی اظهار نظرهای جداگانه ای تأکید کردند که به زودی تغییراتی در هیأت وزیران و همچنین در سطح برخی مدیران ارشد دولتی انجام خواهد شد.

خبرهایی که از درون دولت به گوش می رسید، حاکی از تغییر «ولی الله سیف» رئیس کل بانک مرکزی که مأموریت پنج ساله اش در این مسند پایان یافته و گویا رئیس جمهور دیگر علاقه ای به تمدید حکم او ندارد و همچنین کنار گذاشتن «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه داشت. همچنین خبر می رسید که رفتن «مسعود کرباسیان» وزیر امور اقتصادی و دارایی، «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی و «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت که عمده ناکارآمدی های اقتصادی و مشکلات مدیریتی در وزارتخانه های آنان اتفاق افتاده، قطعی است.

البته «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور و از چهره های ذی نفوذ دولتی که برخی نقش او را در چیدمان کابینه دوازدهم خیلی پررنگ و جدی می خوانند، در این رابطه گفته بود که فقط رئیس جمهور در خصوص این تغییرات تصمیم نهایی را خواهد گرفت و غیر از روحانی کسی نمی داند که این تغییرات در دولت در چه سطحی و در چه زمانی انجام خواهد شد. در عین حال گفته می شود که رئیس جمهور در ارتباط با تغییر وزیران کابینه علاقه مند است که تصمیم گیری از سوی قوه مقننه صورت بگیرد تا برکناری با دستور او باشد.

به هر حال، مجلس طی روزهای اخیر در ارتباط با استیضاح برخی وزیران کار خود را جدی تر آغاز کرده و به دنبال بهره گیری از ابزار نظارتی خود است، اما در کمال تعجب چیزی که مجلس به دنبال آن است، تقریبا هیچ نزدیکی به نظریات جامعه، کارشناسان و حتی خود دولت ندارد. به این ترتیب که با مشکلات اقتصادی ایجاد شده تقریبا همه منتظر بودند که شاهد انجام تغییرات در تیم اقتصادی دولت و یا استیضاح وزیرات اقتصادی کابینه از سوی مجلس باشیم؛ اما آنچه از درون مجلس به گوش می رسد تقریبا هیچ ارتباطی با حوزه های اقتصادی دولت ندارد.

از طرفی اظهارات «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه که در بسیاری از خبرها به عنوان یکی از تغییرات جدی در دولت مطرح شده بود، در ارتباط با اینکه برکناری او از این جایگاه شایعه است و صحت ندارد، نشان می دهد که یا لابی برای جلوگیری از تغییرات انجام شده یا اینکه سمت و سوی تغییرات احتمالی به سمتی حرکت می کند که به هیچ عنوان نیاز روز و فعلی جامعه نیست و احتمالا دردی از دردهای موجود را هم دوا نخواهد کرد.

گفته می شود، به جای اسامی و تغییراتی که پیش بینی می شد از بدنه دولت جدا شوند و جای خود را به افراد کارآمدتر و با تفکرات و ایده های جدیدتر خواهند داد، تقریبا هیچ یک غیر از رئیس کل بانک مرکزی در معرض جدایی از دولت نیست و مجلس هم تمرکز خود را بر استیضاح وزیران کشاورزی، نفت، کشور، کار و علوم گذاشته است؛ وزیرانی که نمی توان هیچ یک را در شکل گیری نابسامانی های اقتصادی اخیر دخیل دانست.

در حال حاضر، مردم، کارشناسان و حتی مجلس و دولت به اتفاق نظرشان این است که باید تغییراتی در تیم اقتصادی کابینه و تفکر اقتصادی دولت انجام بگیرد، اما طی روزهای اخیر آنچه شاهد آن هستیم، مؤید و بیانگر این مسأله نیست و به نوعی می بینیم که سمت و سوی تغییرات به جهت دیگری در حال حرکت است که این رویه و اقدم نه تنها مشکلی از مشکلات اقتصادی فعلی را حل و گره از گره های کشور را باز نمی کند، بلکه باعث ادامه رویه و روند فعلی خواهد شد که حتما مشکلات بیشتری را به همراه خواهد داشت.

گویا لابی چهره های اقتصادی کابینه هم در دولت، هم در مجلس آنقدر قوی و قدرتمند است که اولا مسأله تغییرات را مشمول زمان و تأخیر کرد تا در این فرصت راهکار یا راهکارهای جایگزینی برای تغییرات در نظر گرفته شود و در ثانی اگر لازم باشد، سمت و سوی تغییرات را عوض کند که درحال حاضر شاهد هر دوی این رویدادها هستیم.

آنچه در اوضاع کنونی کشور بسیار اهمیت دارد و می تواند در رفع بخشی از مشکلات کارساز باشد، انجام تغییرات در بین چهره های اقتصادی و تفکر اقتصادی دولت است. این موضوع را در گفت و گو با کارشناسان و چهره های خبره می توان به خوبی دریافت. هر روزی هم همین رویکرد فعلی حاکم باشد که با تصمیمات خلق الساعه اخیرشان رانت های میلیاردی را برای عده ای فراهم کرده اند و دود سوءمدیریتشان به چشم مردم و بیت المال رفته است، خسارت ها بیشتر و بیشتر خواهد بود.

برای خواندن خبرها و یادداشت های بیشتر درباره سوژه روز تابناک «تغییر یا ترمیم در کابینه» را کلیک کنید.

 
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۴۰
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
روحانی هیچ تغییری انجام نخواهد داد. و دوره ریاست سیف هم تمدید خواهد شد.
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
مردم در انتخابات نشون دادن اولويتهاشون با داد و فريادهاشون كاملا متفاوته
براي مردم اصلا مسائل اقتصادي مهم نيست فقط داد و هوار ميكنن. بالطبع نمايندگان برخاسته از راي اين مردم هم همينطور عمل مي كنند. و براشون مسائل اقتصادي فقط جنبه هوچيگري و شلوغ بازي داره نه جنبه تصميم گيري
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
این موضوع را قبلا هم گفتم تغیر عمومی نمایندگان حاضر توسط مردم در انتخابات آتی است. که البته می تونه به تحریم انتخابات توسط مردم هم منجر بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
خود ملت هم باید تغییر کنن و فقط نظاره گر نباشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
حق با آقا محمد است.
مردم براشون آزادی ساپورت مهم تر است تا مشکلات اقتصادی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
برخی مسولین خودشون و مردم رو بازیچه کرده و در پاسخ به مردم هم ادرس غلط میدن
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
حالا عباس اخوندی این وسط چه کاره است!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
یکی از افرادی که روحانی به پشتوانه آنها می خواهد تنگه هرمز را ببندد همین آقای آخوندی هستند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
خوش به حال آخوندی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
چه کشور با حالی داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
چه می کنه این واعظی
روحانی رفته گلاب بیاره
وکلای مجلس فعلا در اوکراین گل می چینند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
بقدري اين پست ها خوبه دل كندن محاله محاله
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
آقای روحانی بنده بسیار پشیمانم از اینکه پس از چندین سال فریب وعده های شمارا خورده و یک بار دیگر پای صندوق رای حاضر شدم و قطعا امثال من در جامعه کم نیستند . شما تیر خلاص را به اعتماد مردم زدید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
آقای روحانی وعده جدی اقتصادی نداد.
شماها هم به خاطر آزادی ولنگاری بهش رأی دادید.
خودتان هم می دانستید اعضای دولتش پیر و نا کار آمدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
امثال شما باز هم فریب می خورند. کسی که به روحانی دای داده یعنی فریب خورده. حالا چه قبلا رای می داده چه نمی داده.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
در این آشفته بازار اقتصادی برکناری مسئولین ناکارامد اقتصادی وزاری دیگر (کار)و...باید استیضاح شوند. عجب مملکت گل وبلبلی و چه مجلسی!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
همه ی مشکلات و بدبختی های امروز ما ثمره دیپلماسی لبخند و ضعف و مذاکره است
همان مذاکره ای که آب خوردنمان را هم به آن گره زده بودند

تا زمانی که اهل مذاکره و کوتاه نیامدن بودیم در دنیا با عزت و قدرتمند شناخته میشدیم اما دولت روحانی پیام ناتوانی را به دنیا مخابره کرد

آدم در این شرایط سخت اقتصادی و تورم افسار گسیخته ی دولت شیخ حسن روحانی یاد انشاء خوانی جهانگیری در مناظرات انتخاباتی میفته که میگفت :
مردم ایران یادتان هست در دولت قبل چنین بود و چنان بود و ...
ملت ایران یادتان هست در دولت قبل فلان بود وفلان

آره
آره یادمان هست
اگر یادمان هم رفته بود با تکرار دوباره و سختر آنها توسط دولت شما دوباره به یادمان آمد و از نو تجربه کردیم آنهم افزونتر

ملت را از هر چه که ترسانده بودید همان ها را به سرشان آوردید
گفتید رئیسی یا قالیباف بیایند دلار به ۵ یا ۶ هزار میرسد
آنها هیچ کدامشان رئیس جمهور نشدند اما امروز دلار ۹ تومن است

واقعا آشفتگی بازار ارز و سکه زیر سر کیه؟؟؟؟

واقعا کیا از این افزایش قیمت دلار و سکه سود میبرن؟؟؟
اینهارو بیابید و بیارید جلو دوربین و به مردم معرفی کنید حالا میخاد هر نهاد ،موسسه یا شرکت مهم دولتی که میخاد باشه، باشه

یادش بخیر چند دهه بود که کسی جرات نمیکرد بهمون چپ نگاه کنه اما از روزی که پای دیپلماسی لبخند و مذاکره و سازش و ضعف به میون اومد همه چی فرق کرد و دشمن پررو و گستاخ شد

به تعبیر امام خمینی آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
استکباری که در دهه پنجاه و شصت زورشان به ما نرسید حال هم نخواهد رسید
خدای امروز ما نیز همان خدای دهه پنجاه و شصت است

بخواهند دست از پا خطا کنند و جنگ نفتی را بیندازند اسراییل هزینه این حماقت را با محو شدن از نقشه جغرافیا خواهد داد
و نوکران ناچیز و بی مقدارشان چون آل سعود نیز در تنگنای نیستی و فلاکت سقوط خواهند کرد
سلطان شکر
|
Australia
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
تغییرات نفرات اقتصادی نظام شامل رئیس کل بانک مرکزی٬وزیر امور اقتصادی و دارایی٬وزیر راه و شهرسازی ٬وزیر صنعت، معدن و تجارت همه وهمه هیچ تاثیری در بهبود وضعیت آشفته اقتصادی ندارد...از ماه نوامبر کسی نفت ایران رو نمیخره وآنوقت است که ریال سقوط میکنه وبقیه ماجرا که بهتر میدونید....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟