مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب خبر داد

شوری آب خرمشهر و آبادان ارتباطی به سد گتوند ندارد

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب گفت: در حال حاضر کیفیت آب خروجی از سد گتوند ایده‌آل است و EC آب خروجی از این سازه به ۶۰۰ میکروموس تقلیل یافته است.
کد خبر: ۸۱۵۶۵۴
|
۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۵ 11 July 2018
|
2894 بازدید
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب گفت: در حال حاضر کیفیت آب خروجی از سد گتوند ایده‌آل است و EC آب خروجی از این سازه به ۶۰۰ میکروموس تقلیل یافته است.
 
به گزارش خبرگزاری میزان، محمد حاج رسولی‌ها در نشست خبری صبح امروز با اشاره به وضع بارش‌ها در مدت اخیر گفت: طبق آمار دراز مدت در ۹ ماهه ابتدایی سال آبی باید شاهد ۹۵ درصد کل بارندگی باشیم، اما تا به امروز ۱۶۷ میلیمتر بارندگی به ثبت رسیده و پیش بینی می شود تا انتهای شهریورماه به ۱۷۵ ميليمتر برسد.
 
وی با اشاره به رتبه ۴۷ میزان بارش در سال آبی جاری گفت: نسبت به سال آبی گذشته ۲۶ درصد و در مقایسه با درازمدت ۳۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم و در این میان ۸ استان شرایطشان از نرمال بهتر است و ۲۳ استان نسبت به نرمال بارش کمتری داشته اند.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب در ادامه خاطرنشان کرد: چهار استان ایلام، تهران، لرستان و گلستان نسبت به دراز مدت با کاهش ۱۰ درصدی بارش روبرو بودند.

حاج رسولی‌ها با بیان اینکه ۱۹ استان با بارش کمتر از ۱۰ درصد روبرو شدند، اظهار کرد: در این بین ۵ استان وضعیت بسیار بحرانی دارند به طوریکه کاهش بیش از ۵۰ درصدی را شاهد بودند.

وی افزود: استان کرمان با کاهش ۵۸ درصدی، استان فارس ۵۶ درصد، بوشهر ۵۴ درصد، سیستان و بلوچستان با ۷۳ درصد و هرمزگان با کاهش ۷۰ درصدی روبرو بودند.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب با بیان اینکه ۴ استان خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد و خراسان رضوی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش بارندگی داشته اند عنوان کرد: در این چهار استان با مدیریت برون دشت‌ها و برون رودخانه‌ها تا حدودی مدیریت انجام شده است.

حاج رسولی‌ها در ادامه خاطرنشان کرد: در استان‌های دیگر براساس طبقه بندی با کار‌های سازه‌ای اقدامات کوتاه مدتی را می‌توانیم انجام دهیم تا از بحران فعلی عبور کنیم.

وی در خصوص تغییر بارندگی از حالت جامد (برف) به مایع و نقش آن در مدیریت منابع آبی گفت: در دراز مدت کاهش ۷۰ درصدی نوع بارش از برف به باران اثر به سزایی در نقاط مختلف کشور داشته است به طوری که در اوایل تابستان شاهد اُفت شدید در جریانات سطحی آب بودیم که حجم عمده‌ای از آن قابل پیش بینی بود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب درادامه خاطرنشان کرد: جریانات سطحی ناشی از بارندگی و ذوب برف در پشت سد‌ها باعث شد تا ورودی به سد‌ها نسبت به سال گذشته با کاهش ۳۴ درصدی روبرو بوده است.

حاج رسولی‌ها با بیان اینکه حجم مخازن سدها نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۶ درصدی روبرو بوده است عنوان کرد: با این وجود پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تامین آب شرب از طریق این سد‌ها با برنامه‌ریزی مناسب امکان‌پذیر باشد.

وی در ادامه به سد‌های بحرانی کشور اشاره کرد و گفت: در برخی نقاط کشور با شرایط ویژه‌ای روبه‌رو هستیم به طوریکه حجم قابل بهره‌برداری از سد درودزن استان فارس ۳۰۰ میلیون مترمکعب است و با توجه به موجودی فعلی این سازه که ۳۴۱ میلیون بالغ بر ۴۱ میلیون مترمکعب آب قابل رهاسازی به پایین دست سد است و ورودی این سد نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب حجم موجود سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد را ۲۴۴ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: ورودی این سد نسبت به سال گذشته کاهش بیش از ۴۰ درصدی داشته است.

کاهش ۵۶ درصدی مخزن سد زاینده رود

حاج رسولی‌ها از کاهش ۵۶ درصدی موجودی مخزن سد زاینده رود نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: سد استقلال در سال جاری ورودی خاصی نداشته و در کنار عدم ورودی به سد شمیل و نیان هرمزگان با شرایط ویژه‌ای در این استان مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه با وضعیت فعلی سد‌های تهران با دغدغه‌ای روبرو نیستیم عنوان کرد: مدیریت روی مخازن سدها باعث شد دغدغه‌ای جدی برای تامین آب شرب نداشته باشیم.

شوری آب خرمشهر و آبادان به سد گتوند ارتباطی ندارد

حاج رسولی‌ها با اشاره به اینکه شوری آب خرمشهر و آبادان به سد گتوند ارتباطی ندارد، گفت: در حال حاضر کیفیت خروجی از این سد ایده‌آل است و EC آب خروجی از این سازه به ۶۰۰ میکروموس کاهش یافته است.

وی افزود: کیفیت آب خروجی سد گتوند به گونه ایست که EC آب پایین دست کارون به دلیل رهاسازی پساب صنایع، تخلیه فاضلاب و اقدامات دیگر به مراتب بیش از آب رها شده از این سد است، بنابراین شوری آب خرمشهر و آبادان به هیچ عنوان ارتباطی به آب رهاشده از سد گتوند ندارد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب در ادامه خاطرنشان کرد: پیش از این اثربخشی سد گتوند در شوری آب کارون حداکثر ۲۵ درصد بود و در سال جاری به دلیل افزایش کیفیت آب خروجی از سازه، میزان اثربخشی این سد در شوری آب کارون به مراتب کمتر از گذشته شده است.

حاج رسولی‌ها در توضیح آخرین وضعیت چاه‌های غیرمجاز گفت: پر و مسلوب المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز در قالب طرح تعادل بخشی از سال ۱۳۸۰ آغاز شد، اما ۳۸ درصد اقدامات انجام شده در سه سال اخیر رخ داده است.

وی افزود: براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در سال گذشته قرار شد ۱۵ هزار حلقه چاه پر و مسلوب المنفعه شود که این برنامه به میزان ۱۴ هزار و ۲۰۰ حلقه محقق شد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه در سال جاری نیز پر و مسلوب المنفعه کردن ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز در دستور کار قرار دارد عنوان کرد: به دلیل کاهش شدید بارندگی ها، عملیات مسدود کردن چاه‌ها به کندی انجام خواهد شد تا کشاورزان با بحران معیشتی روبرو نشوند.

حاج رسولیها در گوشه ای از صحبت های خود به مباحث کلان مدیریت آب کشور و اثرگذاری قوا در این زمینه اشاره کرد و گفت: در این میان قوه قضاییه کاملا همراه وزارت نیرو بوده و در همکاری این قوه در بحث های مدیریت منابع آب با تشکیل کارگروه ها و ستاد هایی تحت عنوان صیانت کاملا مشهود است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟