یک متخصص بیماریهای عفونی نسبت به افزایش بروز بیماریهای اسهالی و گوارشی در فصل تابستان هشدار داد.
به گزارش ایسنا، بهرام حاجکریمی با اشاره به اینکه یکی از مباحث مهم در فصل گرما، بیماریهای گوارشی و اسهالی مربوط به این فصل است، گفت: با بالا رفتن دمای هوا، زمینه و شرایط رشد میکروبها افزایش مییابد. همچنین ایجاد فرصت مسافرت و گاهی دسترسی به منابع آب آلوده و عدم توجه به بهداشت فردی، موجب بروز بیشتر بیماریهای مربوط به دستگاه گوارشی و اسهالی در این فصل میشود.
وی ادامه داد: از طرفی، با توجه به اینکه شرایط نگهداری مواد غذایی در این فصل همواره با مشکلاتی روبهرو است، باید توجه داشت غذایی که آماده میشود، به درستی نگهداری شود تا ایجاد مسمومیت غذایی نکند.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: مهمترین موضوعی که در این فصل توصیه میشود، توجه به بهداشت فردی و امکان استفاده از سرویس بهداشتی مناسب و شستن دستها به بهترین نحو است.
حاجکریمی خاطرنشان کرد: با توجه به تعطیلی مدارس و سرگرم بودن کودکان به بازی در کوچه، کودکان در این فصل باید توجه کنند که با دستان آلوده، مواد غذایی را نخورند؛ چراکه موجب بروز بیماریهای اسهالی و گوارشی میشود و این موضوع حساسیتهای ویژه والدین را میطلبد.
وی همچنین افزود: عدم مصرف مایعات به میزان کافی، موجب گرمازدگی در افراد میشود و به همین خاطر باید به این موضوع توجه شود. همچنین باید توجه شود تا منابع آب مصرفی حتما بهداشتی باشد.
این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: شستن میوهها، سبزیها و موادغذایی در این فصل اهمیت ویژهای پیدا میکند، از همین رو باید حتما توجه شود که مواد غذایی به درستی شستوشو شوند.
وی خاطرنشان کرد: شستن صیفیجاتی نظیر خربزه و هندوانه نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که با برخورد چاقو با قسمت داخلی میوه، انتقال آلودگی به بخشهای داخلی میوه صورت میگیرد و شرایط بروز بیماری را برای افراد فراهم میکند.
حاجکریمی با اشاره به اینکه احتمال انتقال بیماریهای گوارشی و اسهالی در فصل تابستان بالا است، افزود: مسافرت کردن این شرایط را فراهم میآورد تا بیماری از ناحیهای به ناحیه دیگر منتقل شود و بیماریهای گوارشی و اسهالی از منطقهای به منطقه دیگر انتقال یابد. همچنین با مسافرتهای خارجی احتمال بروز بیماریهای خطرناکتری مهیا میشود.