حاشیه‌ای بر سخنان قابل تأمل عضو شورای شهر تهران؛

بحران آبی شهر تهران را در استخر‌های خانگی ۸۵۰ هزار شهروند بیابید!

با فرض اینکه مطالعات مذکور صحیح بوده باشد و در شرایط کنونی، چیزی حدود ۸۵۰ هزار شهروند تهرانی در اوج بحران آب کشور و تهران در حال اسراف محض آب تصفیه شده هستند، پرسش مشخص از مدیران و متولیان منابع آب کشور و استان تهران این است که به چه دلیل چشمان خود را روی این اسرافکاری‌های خسارت بار بسته اند؟
کد خبر: ۸۱۶۶۸۹
|
۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۷ 16 July 2018
|
18091 بازدید
|
بحران آب شهر تهران را در استخر‌های خانگی ۸۵۰ هزار شهروند بیابید!کلانشهر تهران که از دوره قاجار به عنوان مرکز سیاسی کشور انتخاب شد و در کمتر از صد سال پیش، چیزی حدود ۵ درصد جمعیت فعلی را در خود جای داده بود، حالا از نظر جمعیتی به مرز انفجار رسیده است؛ شهری بزرگ و پر جمعیت که اسراف در مصرف آب به بخش جدایی ناپذیر زندگی ساکنانش بدل شده و متولیان منابع آب نیز در این راه، اقدام شایسته‌ای انجام نمی‌دهند.

به گزارش «تابناک»، شهر تهران با اینکه در سال جاری و سال‌های گذشته به نسبت بسیاری از نقاط جغرافیایی کشور از میزان بارندگی‌های بهتری برخوردار بود و آمار بارش هایش مطلوب گزارش می‌شود، اما با احتساب جمعیت میلیونی ساکن، به شکل جدی اسیر بحرانی است که حتی از خشک‌ترین مناطق کشور نیز نگران کننده‌تر است.

فارغ از اینکه چیزی بالغ بر ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ساکن دائمی در شهر تهران زندگی می‌کنند و این رقم حکایت از افزایش ۲۰ برابری جمعیت این شهر در صد سال اخیر است، گزارش‌های متعددی از مصرف بی رویه آب در این شهر منتشر می‌شود که نگرانی‌ها را در این باره افزایش می‌دهد.

برخی گزارش‌های کارشناسی از هدر رفت بیش از ۵۰ درصد منابع آب شهر تهران در شبکه‌های فرسوده انتقال آب حکایت دارد که نه تنها این رقم از سوی مدیران شهری انکار نمی‌شود، بلکه در مواردی مثل آنچه محمد علی نجفی، شهردار سابق شهر در همایش دیپلماسی آب در سال گذشته به آن اشاره کرد، بعضاً رقم‌های بیشتری مثل ۷۰ درصد را مطرح می‌کند.

جدا از شبکه‌های فرسوده انتقال آب و هدر رفت بخش قابل توجهی از منابع آب شرب شهر در این شبکه ها، موضوع مهم دیگر ترویج مصرف به اندازه آب از سوی شهروندان است که این موضوع نیز چندان قابل قبول گزارش نمی‌شود.

با اینکه شرایط استاندارد مصرف آب در جهان برای هر نفر در روز چیزی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر است و در شرایط بحرانی این رقم تا کمتر از ۵۰ لیتر نیز گسترش می‌یابد، بررسی‌ها نشان می‌دهد، در شهر تهران در شرایط بحرانی کنونی نیز مصرف بی رویه آب رواج دارد و هر شهروند به صورت میانگین روزانه ۲۵۰ لیتر آب شرب مصرف می‌کند.

این البته همه ماجرا و حکایت تلخ بحران آب در شهر تهران نیست و سوء مدیریت متولیان منابع نیز بر اسراف محض این منابع در بسیاری از خانه‌های مسکونی دامن زده است؛ شرایط غیر قابل قبولی که شاید آمار بالا بودن میانگین مصرف آب شرب شهروندان تهرانی را تا حدودی منطقی‌تر جلوه کند.

این مهم را می‌توان از سخنان قابل تأمل یکی از اعضای شورای شهر تهران برداشت کرد که اخیراً در هفتاد و ششمین جلسه این شورا در رابطه با مصرف بی رویه آب در پایتخت سیاسی کشور گفت: مسأله آب در تهران به گونه‌ای است که ما برای تأمین منابع آب شرب به شهروندان، حفظ میراث طبیعی شهر تهران و صیانت و ماندگاری از فضا‌های سبز شهری، چاره‌ای جز جراحی‌های بزرگ نداریم تا بتوانیم ضمن کنترل وضعیت به تثبیت حداقل‌های موجود بپردازیم.

وی افزود: ۸۷ سال پیش، پایتخت شهری بود با ۳۰۰ هزار تن جمعیت که ۴۸ رشته قنات آب آن را به میزان ۳۱.۵ میلیون متر مکعب تأمین می‌کرد؛ اما در سال گذشته، مصرف آب شرب شهر ۸.۵ میلیونی تهران از یک میلیارد متر مکعب فراتر رفته است.

وی افزود: میانگین مصرف آب شرب هر شهروند تهرانی ۹۱ متر مکعب در سال یا معادل ۲۵۰ لیتر در روز است و از سوی دیگر، حدود ۱۰ درصد از شهروندان تهرانی از آب شرب تصفیه شده برای پر کردن استخر‌های خود استفاده می‌کنند.

سخنان این عضو شورای شهر تهران در رابطه با اینکه ۱۰ درصد شهروندان تهرانی آب شرب تصفیه شده شهر را برای پر کردن استخر‌های خانه خود مصرف می‌کنند، به قدری عجیب و نگران کننده است که پرداختن به آن از سوی مسئولان و نیز پاسخگویی آن‌ها به افکار عمومی برای مماشات در این باره تا کنون بسیار ضروری است.

میلانی در مورد درستی و نادرستی این ادعای خود به خبرنگار «تابناک»، گفت: آنچه من در مورد مصرف آب شرب شهر تهران توسط ۱۰ درصد از مردم شهر در استخر‌های شخصی مطرح کردم، برگرفته از مطالعات اخیر سازمان آب بود و آماری است که با بررسی و مطالعه به دست آمده است.

با فرض اینکه مطالعات مذکور صحیح بوده باشد و در شرایط کنونی، چیزی حدود ۸۵۰ هزار شهروند تهرانی در اوج بحران آب کشور و تهران در حال اسراف محض آب تصفیه شده هستند، پرسش مشخص از مدیران و متولیان منابع آب کشور و استان تهران این است که به چه دلیل چشمان خود را بر این اسرافکاری‌های خسارت بار بسته اند؟

چه کسانی و بر اساس کدام قوانین بالادستی، اجازه مصرف خارج از عرف منابع آب شرب شهری را به بخش اندکی از شهروندان متمکن و مرفه شهر ـ که عمدتاً نیز در مناطق شمالی ساکن هستند ـ داده اند و در این میان چه زد و بند‌های مالی و اقتصادی برای چشم پوشی از این تخلف آشکار وجود دارد؟

بر اساس کدام اصل منطقی باید هزینه مالیات و منابع بیت المالی که صرف تأمین و تصفیه آب شرب شهری می‌شود، توسط چیزی حدود ۸۵۰ هزار شهروند ثروتمند مصرف شود و دیگر شهروندان در آینده نزدیک خسارات‌ اسف بار آن را بپردازند؟

اگر این ادعای مطرح شده حقیقت داشته باشد، لازم است، مدیران و متولیان منابع آب جدا در این رابطه پاسخگوی نهاد‌های نظارتی باشند و ضمن توضیح در مورد چرایی بی توجهی به این مسأله، اقدام‌های اساسی خود را برای توقف این خسارات محض به کار گیرند.

اگر هم این ادعا صحیح نیست که باید به حال آن سازمان آبی که خروجی مطالعات احتمالاً چند صد میلیونی اش مجموعه‌ای از نتایج غلط و نادرست می‌شود، تأسف خورد و در مورد ساز و کار مدیریتی آن اصلاحات جدی صورت داد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵۳
انتشار یافته: ۱۰۸
مخاطب تابناک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
همه چیرو نندازین گردن مردم ! شما یه دونه کوچه یا خیابون نمیبینی که شخم نزده باشن ! یه بار شهرداری یه بار مخابرات یه بار شرکت آب و... دوباره یه بار شهرداری یه بار مخابرات یه بار شرکت آب و... اینهمه کندین چرا یه لوله دیگه نکشیدین برای آب غیر شرب ؟!؟ تازه مردم باید شاکی باشن که چرا به خاطر ناکارامدی مسئولین شرکت آب اونا این همه سال با قیمت بالای همین آب شرب استخر پر کردن و ماشین شستن و ...
پاسخ ها
siya
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
بی آبی رو تو مدیران ناکارامد و صادرات آب پیدا کنید شده استخرا رو پر نگه خواهیم داشت
ناشناس
| Germany |
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
مصرف آب خانگی ۴ درصد مصرف آب کل کشور است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
اکثر این استخر ها به کنتور آب وصل نیستند و آبشان را غیر قانونی استفاده می کنند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
افرادی در خونه هاشون چاه برای استخر حفر کرده اند ولی ، کسی برخوردی نمیکنه.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
چون آقا زاده هستن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
برید تو صفحه پولدارای تهران(اینستاگرام) و استخرهاشونو ببینید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
شاید گرین کارت دارند و همچنین یک ویلا در فلان کشور،فردا که آب تمام شود نقل مکان میکند و به ما میخندد،بعضیهایشان هم با پول مردم به مردم فخر فروشی میکنند...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
همسایه روبرویی ما آب استخرش رو توی کوچه خالی میکرد. چند باز تماس گرفتیم گفتن میایم، نیومدن. آخر سر میگن شاید با تانکر آوردن!! خوب مومن آب تانکر از کجاس؟ از چاهه دیگه. چاهها مگه آب دارن؟ البته این بخش متاسفانه به فرهنگ نداشته ما بر میگرده که متوجه باشیم تو این وضعیت نباید استخر پر کنیم. دوستانمون هم اشاره کردن که اکثرشون بچه لاکچری و گرین کارت دار هستن. بعد که چاهها خشک شد، اینا هم میرن اونور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
باز هم ضعف در مديريت در انجام كارها و انحراف اذهان عمومي

مصرف اب خانگي ده برابر فعلي هم بشه ، عدد اش اونقدر ناچيزه كه در مقابل سوئ مديريت در شبكه ابرساني و فرسودگي شبكه ، سوئ مصرف در كشاورزي و صنعتي ذره در مقابل اقيانوس هست
پاسخ ها
مصطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
اب خنگی قابل شب قضیه اش با اب مورد استقاده بای کشاورزی و صنعتی فرق میکنه ها !
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
ساعت خواب! عافيت باشه!تا حالا كجا بوديد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
بااین شرایط لازم است شهرداری تهران یک بار وبرای همیشه از صدورمجوز ساخت استخر درمنازل ویلایی و مجتمع های مسکونی جدا خودداری نماید و تمهیدات سخت گیرانه ای برای مصرف کنندگان بیش از سقف معینی از آب اتخاذ نماید مردم باید درک کنند آب نیست شستشوی حیاط و ماشین و کوچه و.... درکجای دنیا مرسوم است؟ در انگلستان با آنهمه ذخائر آبی و بارانهای پی درپی با مصرف کنندگان بی رویه آب باشدت برخوردقانونی می شود. مشکلات با نصیحت وخواهش وتمنا حل نمی شود باید برخوردهای سخت گیرانه با متخلفین انجام گیرد.
امروزه در شهرهای بزرگ ودراکثرمجتمع های مسکونی از نگهبان وسرایدار مقیم ویا پاره وقت استفاده می شود که غالبا مهاجر می باشند وشدیدا در مصرف آب وآبریزی بی ملاحظه هستند که لازم است مسئولین آب وفاضلاب جدا با اینگونه مصارف بی رویه برخوردنمایند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
مقصر اصلی مسئولینی هستند که مجوز ساخت این ویلاها و دیگر ساختمان ها را در شهرهای بزرگ ، مخصوصا مناطق کوهستانی این شهرها صادر می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
آب سپیدرود از طریق سد طالقان برای استخرهای تهران استفاده می شود
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۵
دوست عزیز اقای شورای شهر شما برای همه ساختمانهای لوکس جواز با استخر صادر میکنید مشکل مملکت مدیران ناکارامد هست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟