اقتصاد در گذر زمان

از معاهده گس-گلشائیان به ایران تا فعالیت 12 میلیون کارگر با قرارداد موقت

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۸۱۷۱۱۶
|
۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 17 July 2018
|
3092 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

26 تیر 1328، پيماني ميان وزير دارايي وقت ايران ـ گلشائيان ـ و نماينده كمپاني نفتي انگليس ـ گس‌ـ به امضا رسيد كه به معاهده «گس ـ گلشائيان‌» معروف شد. اين پيمان به دليل ماهيت ظالمانه ‌اي كه داشت نه در مجلس پانزدهم و نه درمجلس شانزدهم به تصويب نرسيد و زمينه ‌ساز نهضت ملي شدن صنعت نفت در ايران گرديد.

26 تیر 1335، سخنگوی وزارت صنایع و معادن اظهار کرد: برای تهیه آمار صنعتی کارخانه‌ های کشور در مرکز، آمارگیران صنایع و معادن، با در دست داشتن احکام رسمی وزارتی به کارخانه ‌ها مراجعه خواهند کرد. در این خبر که روز 26/ 4/ 1335 در صفحه اقتصادی جراید به چاپ رسیده، آمده است: منظور از این مراجعه فقط تکمیل پرسشنامه‌ های صنعتی است و صاحبان کارخانه ‌ها مطمئن باشند از مندرجات مطالب پرسشنامه ‌ها، فقط آنچه جنبه عمومی دارد، در دفترچه ‌های آماری مندرج منتشر می ‌شود و خصوصیات مخصوص هر موسسه‌ ای محفوظ مانده و افشا نخواهد شد.

26 تیر 1352، «قرارداد رود هيرمند» در مجلس شوراي ملي به تصويب رسيد.

26 تیر 1355، پرويز راجي به عنوان سفير ايران در انگليس منصوب شد. يكي از انگيزه هاي شاه در انتخاب راجي، قدرت جوابگويي وي به مقالات مطبوعات و رسانه هاي انگليسي عليه رژيم شاه است. او موظف شده است تا با پرداخت رشوه، مطبوعات انگليس را به مدح گويي شاه بكشاند.

26 تیر 1359، با شروع كار مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان وظيفه شوراي انقلاب به پايان رسيد.

26 تیر 1367، به موجب نامه ‌اي كه از سوي آيت الله سيدعلي خامنه‌اي رئيس جمهور وقت ايران به «خاوير پرز دكوئيار» دبيركل اسبق سازمان ملل ارسال شد، جمهوري اسلامي ايران رسماً قطعنامه 598 شوراي امنيت سازمان ملل راجع به جنگ تحميلي را پذيرفت‌.

26 تیر 1396، فتح الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با اشاره به فعالیت ۱۲ میلیون کارگر با قرارداد موقت، از عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل در بسیاری از کارگاه‌ ها انتقاد کرد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟