اگر قرار به ندیدن باشد؛

قتل مقابل دادگاه هم برای دیده شدن کافی نیست!

«همسرم را دوست داشتم و حتی وقتی فهمیدم او قبل از ازدواج با من با چهار مرد دیگر هم ازدواج کرده و جدا شده ‌است، باز هم تصمیم گرفتم با او زندگی کنم، اما وقتی حرف از جدایی زد، چیزی نفهمیدم و او را به قتل رساندم»؛ این‌ها گفته‌های مردی است که حالا «قاتل» لقب گرفته و البته پشیمان است!
کد خبر: ۸۱۸۲۶۳
|
۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۲ 21 July 2018
|
22277 بازدید
|

«قتل»؛ ظاهرا این لغت برایمان خیلی ساده و دم دستی شده، ولی قتل مقابل دادگاه چیزی نیست که بتوان ساده انگاشتش و از اشکالاتی که فریاد می‌زند، صرف نظر کرد.

به گزارش «تابناک»؛ چند روز پیش، خبر قتل یک زن توسط همسرش درست مقابل دادگاه خانواده منتشر شد و روز گذشته با راه یافتن ویدیوی این قتل به رسانه‌های اجتماعی، اخبار آن دوباره بر سر زبان‌ها افتاد؛ خبری شوک آور که نمی‌شود از یادش برد و از کنار پرسش های به وجود آمده به واسطه آن به سادگی گذشت.

«همسرم را دوست داشتم و حتی وقتی فهمیدم او قبل از ازدواج با من با چهار مرد دیگر هم ازدواج کرده و جدا شده ‌است، باز هم تصمیم گرفتم با او زندگی کنم، اما وقتی حرف از جدایی زد، چیزی نفهمیدم و او را به قتل رساندم»؛ این‌ها گفته‌های مرد است و وقتی که صحبت‌های دیگرش را می‌شنویم، می‌بینیم که زن و شوهر هر دو مشکل اعصاب و روان داشته اند و در بیمارستان با هم آشنا شده اند.

یکی از زوایای این مسأله همین مشکل روان است. طبق آمار‌های منتشر شده، حدود ۲۳ درصد ایرانی‌ها از اختلالات روانی رنج می‌برند، در حالی که یکی از مهمترین مشکلات در کشورمان، نبود پایش در مورد مشکلات روان است.

تقریبا بیشتر برنامه‌های سلامت کشور فقط به سلامت جسمی اختصاص دارند و در این بین توجه به سلامت روان جامعه مورد غفلت قرار گرفته است. حتی در مواردی هم که به سلامت روان جامعه توجه می‌شود، حجم ناکارآمدی برنامه‌ها به حدی است که افراد به مداوای کامل نمی‌رسند و یکی از نتیجه‌های آن همین می‌شود که بیماری اعصاب و روان عامل اصلی قتل همسر می‌شود.

اگر به گفته‌های فرد مذکور توجه کنیم، می‌بینیم چند روز بعد از قتل همسرش ابراز ندامت کرده و همین گویای این است که قتل به یک اختلال روان به درستی کنترل نشده ربط دارد، زیرا در این قتل برنامه‌ریزی طولانی مدتی به چشم نمی‌خورد.

چیزی که محرز است این که برنامه‌های مشاوره، روان درمانی و روانپزشکی در کشور ما به شدت ناکارآمد هستند و اگر این نکته را هم به مباحث قبلی اضافه کنیم که ۳۱ درصد قتل‌ها توسط بستگان و افراد درجه یک خانواده روی می‌دهد، لزوم برنامه‌های کارآمد در حوزه پایش روان، به ویژه در سطح خانواده بیشتر از قبل می‌شود.

سلاح سرد را جدی بگیرید

زاویه دیگری از این مسأله به ناکارآمدی قوانین در پیشگیری از جرم با سلاح سرد بازمی‌گردد؛ هرچند در کشور ما برخلاف سایر کشور‌های غربی، حمل سلاح گرم جرم است، مشکل اصلی ما سلاح سرد است که بیشتر آمار جنایت هم با آن صورت می‌گیرد. بر اساس بررسی‌ها، از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۵ حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از قتل‌های رخ داده در کشور با سلاح سرد رقم خورده‌اند و همین مسأله، خود لزوم بازنگری جدی در قوانین مربوطه را ایجاب می‌کند.

از سوی دیگر، در ناخودآگاه هر فردی، هنگامی که احساس ترس و عدم امنیت می‌کند، شنیدن صدای آژیر ماشین پلیس و یا دیدن هر تابلویی که به نهاد‌های انتظامی و قانونی مانند پلیس و دادگاه ربط دارد، می‌تواند احساس امنیت را القا کند، اما وقتی که یک قتل جلوی نهادی که وظیفه اصلی اش به نوعی حراست از امنیت است صورت می‌گیرد، ترس عمومی افزایش پیدا می‌کند.

برای کسانی که ویدیوی منتشر شده از این قتل را دیده اند، این پرسش ایجاد می‌شود، که چطور این فرد با خونسردی تمام می‌تواند مقابل دادگاه مرتکب قتل شود و بعد برای ناظران ـ که ظاهرا جز بهت زدگی کاری از دستشان ساخته نیست ـ سخنرانی کند؟ آیا این کار به منظور دهن کجی به قانون و مرجع قضایی است یا هیچ قصد و غرضی در میان نیست و صرفا برشی عادی از جامعه‌ای را شاهدیم که در آن قانون و مجازات هم بازدارندگی خاصی ندارد، چه برسد به دستگاه قضا و ضابط قضایی؟

این پرسشی کلیدی است که ظاهرا قرار نیست مورد توجه کسی قرار گیرد و حتی قدرت خارج شدن از صفحات حوادث روزنامه‌ها و سایت‌ها را هم ندارد که اگر داشت، به پرسشی کلیدی تبدیل می‌شد که مخاطبش مسئولان می‌بودند؛ همان مسئولانی که ظاهرا ندیده‌اند چند قدم آن طرف‌تر از محکمه یکی دیگری را سلاخی می‌کند و بعد بر سر پیکر بی جانش رجز می‌خواند؛ فردی که نهاد‌های متولی رسیدگی به حال و روز روانی جامعه هم ندیده بودندش و احتمالا به چشم خیلی‌های دیگر هم نیامده و نخواهد آمد!

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
بسیاری از کشورهای غربی حمل سلاح گرم جرم است. چطور گفتید بر خلاف کشورهای غربی؟ امریکا سلاح آزاد است که آنهم اشتباهه ولی کانادا قوانین بسیار سختی داره، اروپا هم همینطور
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
کاملا درست فرموده اید. در کانادا چاقوی ضامن دار، در آلمان نانچاکو و در دانمارک هر نوع باتوم ممنوع هستند. البته ما هم کلا قانون خوب زیاد داریم اما کو اجرای دقیق و منضبط؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
خدا رو شکر حداقل امنیت داریم!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
عزیز دل اگه قرار به دهن کجی باشه همه گرانفروشان و رانتخواران و اختلاس گران در حال سپری زندگی عادی خود و البته بعضی وقت ها طلبکارانه هستند و اینا هم مصداق دهن کجیست ولی متاسفانه مسولین بیشتر در مسائل سند 20.30 فتنه 88 و امریکا سرشون گرمه تا اینجا
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
دو نکته
در کشورهای ما برخلاف کشورهای غربی سلاح گرم غیرقانونی است.
یعنی نویسنده این قدر دید دقیقی در مورد کشورهای غربی داره! در بسیاری از کشورهای غربی هم سلاح گرم غیرقانونی است، غرب فقط آمریکا نیست.
دوم
اگر فرد متخصص آگاهی صحبت‌های وزیر بهداشت در حوزه سلامت روان را دنبال کرده باشد به خوبی می‌تواند به شما نشان دهد که چه قدر تصورات شخص وزیر غیر اصولی و اشتباه است. آن قدر که گاهی به نظر میرسد ایشان تنها روانپزشکی را به عنوان حرفه مرتبط با این حوزه می‌شناسند و اصلا اطلاعی از روان‌شناسی و مشاوره و توانمندی‌های این دو بخش ندارند. نداشتن آگاهی درست البته که خودش را در سیاست‌گذاری‌ها نشان داده است. متاسفانه به نظر میرسد که همان نگرش پزشک محوری را ایشان دوست دارند در این حوزه نیز پیاده کنند بیخبر از اینکه روان‌پزشکان به صرف پزشک بودن توان انجام "همه" کار و خدماتی را ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
۲۳ درصد ایرانی ها مشکلات روحی دارند. !!!!!!

رفتارهای اجتماعی مردم محصول آموزه های مدیران است
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
مشکلات روحی روانی مردم حاصل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی کشور است. که در این بین نابسامانیهای اقتصادی بیشترین سهم را در بروز
مشکلات روحی روانی مردم را داراست.
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
در نروژ مجازات اعدام نیست، حداکثر حبس 21 سال است(البته در موارد خاصی تمدید میشه) ولی جرم و جنایت بسیار کم است. علتش سلامت روان مردم، تامین مالی و اقتصادی و رفاه اجتماعی، و آموزش مناسب در مقاطع تحصیلی مختلف .... مجازات سنگین به تنهایی بازدارنده نیست، وقتی فردی در جامعه احساس کنه چیزی برای از دست دادن نداره، از مجازات اعدام و حبس دیگه ترسی نداره. پس باید روی عوامل دیگر تمرکز داشت: اقتصاد و سلامت روان مردم و آموزش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
باید اعدئام شود تا هم خودش راحت شود و هم امنیت بیشتری در جامعه ایجاد شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
نگاه میکنن.....نمیبینن!!!
دیمیتری پایت
|
United States of America
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
۲۳ درصد رو از کجا آوردی وقتی پایش درست وجود نداره؟ به نظر من ۴۰ درصد حداقل مشکل روانی دارند البته همه مثل این بابا نیستند و علایم متفاوتی دارند
مرعشی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
چرا می گوئید برنامه‌های مشاوره، روان درمانی و روانپزشکی در کشور ما به شدت ناکارآمد هستند ؟
متاسفانه هیچ بیمه ای هزینه رفتن به مشاوره را تقبل نمی کند و برای هر بیماری جسمی دفترچه بیمه معتبر است بجز بیماری های روحی و روانی
و این فاجعه است در این کشور که اساس و ریشه بیماری ها ، بیماری روحی و روانی است ولی وزارت بهداشت هیچ توجهی به آن ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
وقتی قوانین قطع انگشت و این چیز ها را اجرا نمی کنید و بعدش هم اینکه بعد از دستگیری دوباره بعد چند ماه ازاد می شوند ......
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟