روزنامه «دیلی صباح» عنوان کرد؛

آنچه ترکیه از آمریکا برای همراهی با تحریم‌های ضد ایرانی می‌خواهد!

آمریکای ترامپ در حال مذاکرات فشرده با متحدان اروپایی، آسیایی و خاورمیانه ای خود برای همراهی آن ها جهت اعمال تحریم های سنگین علیه ایران است تا از این طریق بتواند فشار فزاینده ای به تهران وارد کند. در این میان، یکی از بازیگرانی که همراهی کردن یا نکردنش با تحریم های ایالات متحده می تواند بسیار مهم باشد، ترکیه است.
کد خبر: ۸۱۹۰۵۷
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۳ 23 July 2018
|
42973 بازدید
|

آمریکای ترامپ در حال مذاکرات فشرده با متحدان اروپایی، آسیایی و خاورمیانه ای خود برای همراهی آنها جهت اعمال تحریم های سنگین علیه ایران است تا از این طریق بتواند فشار فزاینده ای به تهران وارد کند.

به گزارش «تابناک»؛ در این میان، یکی از بازیگرانی که همراهی یا عدم همراهی اش با تحریم های ایالات متحده می تواند بسیار مهم باشد، ترکیه است.

در همین زمینه، روز جمعه، مقام‌های آمریکا و ترکیه درباره بازگشت تحریم‌های واشنگتن علیه تهران دیدار و گفت وگو کردند.

به دنبال دیدار روز جمعه مقام‌های ایالات متحده و ترکیه در خصوص تحریم ایران، آنکارا اعلام کرد که تحریم‌ها را زیر نظر دارد. در همین روز، رویترز نیز گزارش داد که بزرگترین وارد کننده نفت ترکیه در ماه‌های اخیر وارداتش از ایران را کاهش داده است.

مارشال بیلینگزلی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در ارتباط با تأمین مالی تروریسم، روز جمعه ۲۹ تیرماه در رأس هیأتی در آنکارا با مقامات وزارتخانه‌های امور خارجه و خزانه‌داری ترکیه دیدار کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس به دنبال این دیدار بیلینگزلی مذاکرات با ترکیه را خیلی «مثبت» ارزیابی کرد و گفت: طرفین هیچ «خصومتی» با یکدیگر نداشتند.

آنچه ترکیه از آمریکا برای همراهی با تحریم های ضد ایرانی می خواهد!

به گزارش رسانه های ترکیه، اعضای هیأت آمریکایی در این سفر با مقامات و مسئولان ترکیه دیدار و مذاکره کرده و از طرف ترک خواستند، در تحریم آمریکا علیه ایران در کنار آمریکا بایستند و به ایران در امر دور زدن تحریم ها کمک نکنند.

وزارت خارجه ترکیه نیز پس از این ملاقات اعلام کرد، بر تحریم‌ها نظارت دارد و مقام‌های ترکیه در تلاشند تا تحریم‌های پیش روی علیه ایران تأثیر منفی بر ترکیه نداشته باشند.

در همین زمینه، روزنامه «دیلی صباح» ترکیه در مطلبی با تیتر «آیا ترکیه با تحریم های آمریکا علیه ایران همراهی خواهد کرد؟» نوشته است: اگر سیاستگذاران آمریکایی مصمم به انجام آن چیزی که می خواهند باشند و ترکیه را مجبور به اقدام علیه منافع اش کنند، چیزی آن ها را از تصمیمشان منصرف نخواهد کرد.

این روزنامه ترکیه ای عنوان کرد: اگر آمریکا می خواهد ترکیه از تحریم ها علیه ایران حمایت کند، کاری که واشنگتن باید در قبال آن انجام دهد، این است: آمریکا باید با آنکارا بر سر یک استراتژی منطقه ای گسترده به توافق برسد!

دیلی صباح در ادامه شروط ترکیه برای آمریکا در قبال همراهی با تحریم ها علیه ایران را مطرح کرده است؛ نخست اینکه، اختلاف بین دو کشور در مورد آنچه آنها در سوریه می خواهند انجام می دهند، از جمله آینده گروه تروریستی PKK و واحدهای مدافع خلق (YPG) در سوریه، نباید وجود داشته باشد. ثانیا، ایالات متحده باید فتولله گولن و اعضای گروه تروریستی او را که در خاک ایالات متحده فعالیت می کنند، به ترکیه بازگرداند. علاوه بر این، واشنگتن نیاز به پوشش زیان های اقتصادی کوتاه مدت و بلند مدت ترکیه در ارتباط با تحریم ها علیه ایران دارد. در عین حال، مقامات ایالات متحده باید به آنکارا توضیح دهند، چگونه آنها نیاز خود به گاز طبیعی با ایران را جبران کنند. نیاز به گاز طبیعی چیزی است که ترکیه نمی تواند هم اکنون آن را نادیده بگیرد.

در نهایت این پرسش مطرح می شود، چه اتفاقی خواهد افتاد اگر ایالات متحده کامل به نگرانی های ترکیه پاسخ ندهد؟ این پرسشی است که دیلی صباج در پایان مطرح کرده و ضمن ارجاع به جمله ای از «استیو بنن» مشاور پیشین امنیت ملی ترامپ در مورد رهبرانی مانند اردوغان نوشته است: رهبرانی مانند اردوغان نخست منافع ملی کشور خود را دنبال می کنند و پیش می برند و اهمیتی به اینکه دیگران به چیز فکر می کنند، نمی دهند!

اهمیت توقف تجارت ترکیه و ایران برای آمریکا

ایران و ترکیه با هدف گذاری 30 میلیارد دلاری روابط اقتصادی، روابط تجاری گسترده ای با هم دارند، به طوری که انستیتوی آمار ترکیه چند ماه پیش حجم روابط اقتصادی بین دو کشور در ٢٠١٧ را با بیش از 59 درصد رشد نسبت به سال قبل، 10 میلیارد و 751 میلیون دلار اعلام کرد.

پیش بینی می شود، حجم تجارت دو کشور در سال جاری نیز به حدود 12 میلیارد دلار برسد و بر این اساس، ترکیه و ایران سهم قابل توجهی در بازار و مبادلات تجاری همدیگر دارند و هدف آمریکا از اعزام هیأت به آنکارا نیز توقف و یا به حداقل رساندن این میزان مبادله اقتصادی بین دو کشور است.

علاوه بر این، در دوره قبل تحریم ها که همزمان با اجرای برجام لغو شد، ترکیه نقش مؤثری در دور زدن تحریم های ایران داشت و هیأت آمریکایی بر همین اساس به آنکارا سفر کرده تا با تهدید و فشار مانع همکاری های دو کشور در دور زدن تحریم های اعلامی شود.

سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه یک ماه پیش اعلام کرد، بیش از 50 درصد نیاز نفتی ترکیه توسط ایران تأمین می شود و بنا به آمار غیررسمی، ترکیه خریدار حدود 8 درصد مجموع نفت صادراتی ایران است.

مقامات آمریکایی اعلام کرده اند، خریداران نفت خام از ایران باید تا چهارم نوامبر(13 آبان 1397) واردات نفتی خود از ایران را پایان دهند، در غیر این صورت مشمول تحریم ثانویه آمریکا خواهند شد.

تعلیق تحریم های نفتی که از زمان خروج آمریکا از برجام و عهدشکنی رئیس جمهوری این کشور اعلام شد، به مدت شش ماه و تا سیزده آبان ادامه می یابد.

تحریم های ثانویه آمریکا علیه طرف های خریدار نفت خام از ایران که مغایر قوانین تجارت بین المللی است، موجب واکنش منفی کشورهای مختلف شده، به گونه ای که تعدادی از کشورها در صدد مستثنی شدن خود هستند و برخی از کشورها نیز اعلام کرده اند که آن را اجرا نخواهند کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۵۵
انتشار یافته: ۴۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
بگذارید صاف و پوست کنده بگویم. اغلب کشورها بر اساس منافع ملی اقدام میکنند. دوست و دشمن دائمی وجود نداره، ترکیه به راحتی و بدون خط قرمز میشینه با امریکا مذاکره میکنه روی امتیازهای اقتصادی و امتیازهای سیاسی مثل سوریه و کردهای سوری و غیره امتیازاتی میگیره و در مقابل امتیازاتی میده، مثلا در این مورد همراهی نکردن با ایران برای دور زدن تحریم.... اما ما چه میکنیم؟ یک خط قرمز خود ساخته تعیین کردیم و بجای در نظر گرفتن حقوق مردم و منافع ملی اقتصادمون رو به تیغ تحریم می سپاریم. روسیه و امریکا و اروپا و آسیا دوست و دشمن دائمی نیستن، منافع ملی دائمی است. من بی سواد این را می فهمم، چرا اونها که باید نمی فهمند. الله اعلم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
منطق آمریکا ساده است میگه از حزب الله حمایت می کنند و شبانه روز برای ما و اسراییل آرزوی مرگ می کنند. هر کی بخواد با اونا تجارت کنه نباید انتظار سود بردن از ما داشته باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
ترکیه هم با برگ ایران به منافع زیادی میرسه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
همه دارند از این گوشت قربانی (ایران) سهم خود را می برند و مشکلاتشان را حل می کنند.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
تحریم های امریکا هیچ تاثیری بر روابط ایران و ترکیه نخواهد داشت چون این روابط بسیار گسترده و غیر قابل جایگزینی است شاید تنها واکنش ترکیه چند حرکت نمایشی برای تحریک نکردن آمریکا باشد.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
جالبه به خاطر هیچ و پوچ دارن هم از آمریکا باج میگیرن هم از روسیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
بیچاره ملت ایران که هم مجبورا فشارهای بی امان اقتصادی رو تحمل کنن و هم شاهد دزدی آقازاده ها باشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
روابط ایران ترکیه که همسایه هم هستن محدود به یک سال صد سال و محدود به 1 میلیار و صد میلیارد نیست. این تحریمها که دائمی نیست، هست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
همه دارن سر مملکت ما معامله میکنند ترکیه، روسه ، هند ، کره........همه دنبال منافع خودشون و مردمشون هستن و ایران و ایرانی شدند گوشت قربانی......
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
وطنم شده گوشت قربونی!
به جای معامله با آمریکا، دارند به تمام کشورها باج می دهند!!! سرمایه کشور 80 میلیونی ایران به نام "نفت" که باید خرج رفاه مردم شود، بواسطه دشمن تراشی ها تحریم می شود!
جواب کودکان گرسنه ایران و پدران رنج کشیده را چه کسی می دهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟