افزایش قیمت نفت با افزایش تنش لفظی میان ایران و آمریکا

در روز سه شنبه، قیمت نفت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته افزایش یافت. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری، بالا گرفتن تنش ها میان ایران و آمریکا، و همچنین افزایش خطر کاهش عرضه با افزایش اختلافات تجاری و کاهش سرعت رشد اقتصادی که منجر به کاهش مصرف انرژی می شود، عنوان شده است.
کد خبر: ۸۱۹۴۷۹
|
۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴ 24 July 2018
|
4218 بازدید

افزایش قیمت نفت با افزایش تنش لفظی میان ایران و آمریکادر روز سه شنبه، قیمت نفت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته افزایش یافت. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری، بالا گرفتن تنش ها میان ایران و آمریکا، و همچنین افزایش خطر کاهش عرضه با افزایش اختلافات تجاری و کاهش سرعت رشد اقتصادی که منجر به کاهش مصرف انرژی می شود، عنوان شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته ۱۵ سنت افزایش داشت و بشکه ای ۷۳.۲۱ دلار در بازار معامله شد. همچنین، معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افزایش ۴۵ سنتی، بشکه ای ۶۸.۳۴ دلار صورت گرفت.

هر دو شاخص نفتی در ماه جاری، کاهش قیمت داشته اند که بیشتر به دلیل افزایش تولید روسیه، عربستان سعودی و بعضی دیگر از تولیدکنندگان عضو اوپک و همچنین رفع برخی از اختلالات غیر منتظره در عرضه نفت تعدادی از کشور ها، نظیر لیبی، بوده است.

این در حالی است که حساسیت بازار به خاطر برخی از نگرانی های ژئوپولتیک برانگیخته شده است: ترس از اینکه با بالا گرفتن اختلافات در خاورمیانه، درعرضه نفت اختلال ایجاد شود یا اینکه با بالاگرفتن جنگ تجاری، رشد اقتصادی و در پی آن مصرف انرژی کاهش پیدا کند.

عرضه نفت ایران به عنوان سومین تولید کننده بزرگ اوپک با تولید ۳.۷۵ میلیون بشکه در روز تحت فشار های افزاینده دولت آمریکا قرار گرفته که قصد دارند تا ماه نوامبر واردات نفت کشور های دیگر از ایران را متوقف کنند.

روز شنبه، رهبر انقلاب اسلامی ایران از پیشنهاد رئیس جمهور ایران برای بستن تنگه هرمز در صورت توقف عرضه نفت ایران، حمایت کردند. فرمایشات رهبری در پاسخ به تهدید های گستاخانهٔ ایالات متحده بیان شده است. دولت ترامپ پس از آنکه از برجام خارج شد گفته بود که می خواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز در روز یکشنبه به آمریکا گفت که “با دم شیر بازی نکنید، که پشیمانی ابدی برای شما به بار خواهد آورد”. وی در پاسخ به این تهدید آمریکا که نمی گذارند نفت ایران صادر شود، بیان داشت: من شک ندارم که نمی‌فهمند چه می گویند... وقتی ما می‌گوییم هنگامی که نفت ایران صادر نشود، نفت کسی صادر نمی شود، می گویند به دنبال بستن تنگه هرمز هستیم. بستن تنگه هرمز روش ساده آن است؛  بسیاری تنگه‌های دیگر برای این کار در اختیار داریم.

دونالد ترامپ نیز در پاسخ به رئیس جمهور ایران گفت: هیچگاه ایالات متحده را تهدید نکن، وگرنه پیامدهایی خواهید دید که کمتر کسی قبلا در طول تاریخ دیده ‌است.

همچنین بازار نفت تحت تاثیر نگرانی از رشد اقتصاد جهانی و تقاضای انرژی به خاطر اختلافات تجاری در حال افزایش میان ایالات متحده و شرکای تجاری این کشور است.

دونالد ترامپ اخیرا اعلام داشته بود که آمریکا آماده وضع تعریف های جدید بر روی کالاهای وارداتی از چین به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار است.

تقاضای پایین نفت در آمریکا و چین به دلیل کاهش سرعت رشد اقتصادی برآمده از جنگ تجاری میان این دو کشور، می تواند تاثیر شدیدی بر بازار نفت بگذارد.

طبق بررسی آمار مصرف جهانی انرژی شرکت BP، ایالات متحده تقریبا یک پنجم تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۱۷ را به خود اختصاص داده است، این در حالی که چین در حدود ۱۳ درصد از نفت جهانی را مصرف کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟