روز دوشنبه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توییتی خطاب به حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که خطاب با آمریکایی ها گفته بود به دم شیر بازی نکنید، عنوان کرد که «دیگر هرگز آمریکا را تهدید نکن، در غیر این صورت پیامدهایی را خواهید دید که کمتر کسی در تاریخ دیده است.»
به گزارش تابناک، بسیاری از ناظران بعد از این تنش های لفظی، از احتمال تشدید تنش های میان تهران و واشنگتن خبر دادند.
در همین زمینه، وبسایت مجله «پولیتیکو» در مطلبی به تحلیل تنش های ایران و آمریکا پرداخته است و عنوان کرده است که ترامپ استراتژی مشخصی برای مقابله یا حل و فصل مسائل خود با ایران ندارد. با این حال، ایران تفاوت های زیادی با کره شمالی دارد که به نظر می رسد ترامپ آن ها را در نظر نگرفته است.
پولیتیکو عنوان کرد: ترامپ در حال تبدیل یک مشکل به یک بحران جدی در سیاست خارجی خود است. دولت او هیچ استراتژی قابل قبول و منسجمی در برابر ایران نسبت به کره شمالی ندارد.
نتایج بی قاعده ای از سوی ترامپ در مورد کره شمالی باعث کاهش ترس از احتمال جنگ میان واشنگتن-پیونگ یانگ شد؛ اما حتی یک نقشه راه برای توقف و از بین بردن زرادخانه هسته ای پیونگ یانگ طراحی نکرده است. در ادامه این مطلب آمده است:
سیاست خارجی ترامپ در قبال کره شمالی تا حدود زیادی شکست خورده است و نتوانسته است به خوبی پیش برود. ترامپ اعلام پیروزی کرده است، اما کره شمالی هیچ گامی را برای خلع سلاح هسته ای برنداشته است و متعهد به انجام چنین کاری نیز نشده است.
با این حال، حداقل ترامپ توانسته است با تهدیدات خود و وادار کردن پیونگ یانگ به مذاکره، خطر جنگ را از شبه جزیره کره دور کند.
اما به نظر می رسد ترامپ قادر نخواهد بود این بازی را با ایران انجام دهد.
بین واشنگتن و تهران یک معامله بزرگ شکل نخواهد گرفت. نه تنها از منظر ایرانی ها ترامپ یک مذاکره کننده قابل اعتماد محسوب نمی شود، بلکه موشک های بالستیک ایران و پروکسی های منطقه ای آن پایه و اساس سیاست امنیت ملی تهران است که در درس های دشوار جنگ ایران و عراق ریشه دارد. ترامپ نمی تواند به سادگی معامله ای را با ایران به ثمر برساند. انجام این کار مستلزم راه حل های امنیتی منطقه ای است که با توجه به تنش های فعلی، غیرممکن است.
همچنین، علی رغم اینکه ترامپ ممکن است امیدوار باشد، اما نسخه خلیج فارسی اجلاس سنگاپور -حتی یک نمایش تلویزیونی- برای کاهش خصومت ها بدون رسیدگی به مشکلات بنیادین، نیز بعید به نظر می رسد که بتواند اتفاق بیفتد. برای این اتفاق دو مانع عمده وجود دارد: ما(آمریکا) و آنها(ایران).
اول آنکه، حتی اگر ترامپ پیشنهاد معامله ای بهتر از برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) که توسط اوباما مذاکره شده بود را بدهد، مشخص نیست که ایران قادر به مدیریت اختلافات سیاسی داخلی برای پذیرش آن باشد.