رئیس جمهور شب گذشته از طریق یک گفت وگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن گفت؛ سخنانی که از مذاکره با ترامپ تا تلاش آمریکایی ها برای ایجاد اختلاف در داخل کشور را شامل می شد و البته حاوی نکاتی در خصوص نرخ ارز، برنامه دولت برای کنترل قیمت ها، لزوم اطمینان خاطر مردم برای عدم افزایش قیمت حامل های انرژی، اعتراضات دی ماه و ... بود، اما در کنار همه اینها مردم چشم انتظار شنیدن کلمات و جملات دیگری از «حسن روحانی» بودند.
به گزارش «تابناک»؛ بسیاری از مردم با شنیدن خبر گفت وگوی تلویزیونی رئیس جمهور پای سخنان روحانی نشستند تا ببینند در این اوضاع و احوال نامساعد اقتصادی، رئیس دولت تدبیر، چه تدابیری برای رفع مشکلات مردم و آرام ساختن وضعیت کشور اندیشیده و می خواهد در روزها و ماه های بعد آن را به کار ببندد؛ اما مردم تقریبا هرچه روحانی گفت، می دانستند و سخنان او حاوی نکته و موضوع جدیدی نبود.
حسن روحانی در مورد ریشه اعتراضات و دلایل افزایش قیمت ها به ویژه نرخ دلار سخن گفت و بسیاری از این نوسانات را مربوط به تحرکات داخلی دانست؛ البته او در این میان سخنی از ناکارآمدی تیم اقتصادی کابینه اش و درخواست هایی که برای تغییر این افراد از سوی رسانه ها، مردم، کارشناسان و ... می شود، هیچ اشاره ای نکرد. انگار که رئیس جمهور خود و دولتش را مبرا از خطا و همه تقصیرات را متوجه مخالفان دولتش و مردم می داند.
او همچنین موضع دولت و جمهوری اسلامی در خصوص پیشنهاد ترامپ برای انجام مذاکره بدون پیش شرط را مطرح و این گفت و گو را رد کرد. او که برای اولین بار پس از انقلاب و به صورت رسمی دولتش با اجازه مقامات عالیرتبه نظام به گفت و گو با آمریکایی ها پرداخت و به توافق جامع اقدام مشترک (برجام) رسید، تجربه این گفت و گو و عدم پایبندی طرف مقابل به تعهداتش را دلیل رد کردن پیشنهاد ترامپ عنوان کرد.
او همچنین به بسته اقتصادی جدید دولت اشاره هایی کرد و از تلاش دولت برای تثبیت نرخ و قیمت کالاهای اساسی، چگونگی اداره بازار ثانویه برای ایجاد تعادل در نرخ ارز و همچنین برنامه های دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت حامل های انرژی خبر داد. موضوعاتی که به واسطه تجربه های پیشینی که از سخنان رئیس جمهور و مقامات دولتی بر جای مانده است، بسیاری از مردم به دیده تردید به آن می نگرند.
هرچند دولت روحانی در چهار سال اول فعالیتش توانست تورم را کنترل کرده و از افزایش قیمت ها جلوگیری کند،شش ماه پس از آغاز به کار دوره چهار ساله اش، چنان در حوزه اقتصادی بی برنامه و ضعیف ظاهر شد که در عرض همین چند ماه ارزش دارایی مردم به یک سوم کاهش پیدا کرد، نرخ تورم به شدت افزایش یافت، ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده و همچنین شاهد افزایش بی سابقه قیمت ارز بودیم.
پس از این نوسانات بود که بسیاری از مردم، رسانه ها، کارشناسان، تحلیلگران و صاحب نظران تاکید کردند که دولت باید نسبت به تقویت تیم اقتصادی خود اقدام کرده و برخی از مدیرانی که عملکرد و اقدامات ضعیف آنان نه تنها باعث جلوگیری از بهم ریخته شدن وضعیت اقتصادی نشد، بلکه به افزایش مشکلات دامن زدند را از مسئولیتی که بر عهده دارند، برکنار و به جای آنان افراد توانمند و قوی را جایگزین کند.
همین مشکلات و تلاش های بیرونی برای شکل گیری اعتراضات داخلی سبب شد شاهد تجمعاتی هم در اعتراض به اوضاع و احوال اقتصادی و بی کفایتی برخی مدیران باشیم، چون بسیاری از مردم در نتیجه این تغییر و تحولات قیمتی ارزش دارایی و داشته های خود را از دست رفته می دیدند و در این موضوع متصدیان امور اقتصادی کشور و دولت را بیش از همه مقصر می دانستند.
در این شرایط بود که بسیاری از فعالان سیاسی بر این عقیده بودند که دولت علاوه بر کنار گذاشتن مدیران اقتصادی ضعیف و معرفی افراد توانمند باید از مردم عذرخواهی کند و البته گروه ها و جریانات سیاسی هم در چنین شرایطی به منظور افزایش قدرت داخلی کشور باید گرد همدیگر جمع آمده و برای حاکمیت وحدت در کشور بیش از پیش تلاش کنند؛ البته در همین رابطه تحرکاتی هم صورت گرفت.
یکی از مهمترین موضوعات در روزهای اخیر، نامه و راهکارهای «سید محمد خاتمی» برای بهبود شرایط و وضعیت کشور بود. او که در جریان 40 ساله انقلاب، هشت سال رئیس دولت بوده و در رأی آوری دولت تدبیر و امید هم نقش پررنگی داشته است، به خاطر ایجاد شرایط نامطلوب در کشور رسما از مردم عذرخواهی کرد تا شاید اینگونه عذرخواهی ها مرهمی باشد بر درد مشکلات مردم.
وقتی خبر گفت و گوی رئیس جمهور با مردم از طریق تلویزیون اعلام شد، بسیاری گمان می کردند، یکی از رویکردها و اقداماتی که «حسن روحانی» در گفت و گوی مستقیم با مردم در پیش خواهد گرفت، این است که برای آرامش جامعه تلاش کند و در جریان این گفت و گو حداقل به خاطر بی تدبیری دولتش در ایجاد شرایط اقتصادی نامطلوب از مردم عذرخواهی کرده و سپس وعده بهبود اوضاع و شرایط را بدهد.
اما هرچه مردم سخنان رئیس جمهور را گوش فرا دادند، خبری از عذرخواهی روحانی نبود! گویا او هر آنچه بر مردم رفته، درست می داند و اعتقاد دارد، دولتش قصوری در ایجاد این وضعیت به هم ریخته ندارد! شاید هم آقای روحانی غرورش اجازه نمی دهد، لفظ «عذرخواهی از مردم» را به کار ببرد که اگر به جمله «مردم ولی نعمتان ما هستند و ما خدمتگزار مردم» اعتقاد داشته باشد، به خاطر کوچکترین قصور یک مدیر دولتی باید از مردم عذرخواهی کند.
ای کاش «حسن روحانی» از «سید محمد خاتمی» یاد می گرفت و دست کم از مردم عذرخواهی می کرد. مطمئنا اگر او به عنوان رئیس جمهور چنین روحیه ای داشت، سایر دولتمردان هم چنین می کردند و به خاطر کوچکترین قصور و کوتاهی خود از مردم عذرخواهی می کردند. آقای روحانی مردم شب گذشته منتظر بودند که از شما واژه عذرخواهی را بشنوند؛ شمایی که به خاطر کوتاهی دولتتان در عرض سه ماه، ارزش دارایی ها و اموال مردم را به یک سوم کاهش دادید!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.