چهارچوب ۲۷ بندی اتحادیه میهنی کردستان برای رایزنیهای تشکیل دولت، ناو موشکانداز روسی در انتظار اعلام آمادگی ایران، تمدید توافق حفظ اسناد طبقهبندی ایران و روسیه و واکنش ترامپ به رد درخواستش برای مذاکره از سوی ایران از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به دستورالعمل محرمانه سازمان ملل برای جلوگیری از بازسازی سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه گفته، مواضع «کاملاً غیرسازنده» واشنگتن روند بازسازی سوریه را مختل کرده و باعث شده، سازمان ملل نتواند تا زمان حصول «انتقال سیاسی» اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهد.
آقای لاوروف فاش کرد، دبیرخانه سازمان ملل، به عنوان بازوی اجرای این سازمان در دستورالعملی محرمانه که سال گذشته توزیع شده سازمانها را از مشارکت در هر نوع پروژه با هدف بازسازی اقتصاد سوریه منع کرده است.
به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، «سرگئی لاوروف» این سخنان را بعد از نشست خبری با «جبران باسیل» همتای لبنانی خود در جمع خبرنگاران مطرح کرد.
لاوروف گفت: «تنها کمکهای بشردوستانه مجاز شده بود و کمکهای دیگر مجاز نبود. یکی از شروط مطرح این بود که بازسازی سوریه تنها بعد از حصول پیشرفتهای معین در فرایند انتقال سیاسی این کشور در دستور کار خواهد بود.»
وزیر خارجه روسیه گفت، به دلیل رویکرهای «کاملاً غیرسازنده» آمریکا نباید از شورای امنیت انتظار هیچ تصمیم مثبتی درباره بازسازی سوریه و بازگشت آوارگان به این کشور را داشت.
لاوروف یادآوری کرد، پس از گفتوگوهای بین مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا و استفان دیمیستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، واشنگتن گفته، صحبت از هر نوع بازسازی در سوریه، بدون حصول فرایند سیاسی در این کشور زودهنگام است.
لاوروف گفت، اقدامات واشنگتن با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل در تناقض است. این قطعنامه «بر ضرورت فراهم آوردن شرایط بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان سوری و بازسازی مناطق آسیبدیده» تأکید دارد.
وی از «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد خواست توضیح دهد، چرا شورای امنیت که مستقیم بر صدور قطعنامه در زمینه درگیریهای سوریه نظارت داشته، در این زمینه بیاطلاع بوده است.
چهارچوب ۲۷ بندی اتحادیه میهنی کردستان برای رایزنیهای تشکیل دولت
«غیاث سورچی»، عضو اتحادیه میهنی کردستان اعلام کرد، این حزب چارچوبی برای مذاکرات خود در زمینه تشکیل دولت پیش روی در عراق در نظر گرفته که شامل ۲۷ بند است.
به گفته این عضو اتحادیه میهنی کردستان یکی از مهم ترین بندهای این مطالبات، بازگشت نیروهای پیشمرگه به مناطق مورد مناقشه و اجرای ماده ۱۴۰ قانون اساسی عراق در خصوص سهم اقلیم کردستان از بودجه دولت مرکزی عراق است.
سورچی در گفت وگو با سومریه نیوز گفت، این طرح پس از عید قربان در دیدار با جریان های سیاسی عراقی مطرح خواهد شد و تأکید کرد، اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان درهای مذاکره را به روی همه بازگذاشته و امیدوارند که دیگر جریان های معارض کُردی نیز در کنار آنها به بغداد بروند.
وی تأکید کرده که اتحادیه میهنی کردستان آمادگی دارد، بخشی از بندهای این چارچوب را بر اساس خواسته دیگر جریان های کُرد تغییر دهد، به گونه ای که به سود همه جریان های کُردی باشد.
ناو موشکانداز روسی در انتظار اعلام آمادگی ایران
«الکساندر شلیاختنکو»، مدیرعامل شرکت طراحی صنایع دفاعی «آلماز» روسیه گفته است، تولیدکنندگان ناو موشکی کلاس «کاراکورت» که تحت پروژه شماره 22800 در نیروی دریایی روسیه در حال تولید است، امیدوارند که چند کشور از جمله ایران برای خرید این ناوها اعلام آمادگی کنند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس»، وی در ادامه گفت، انتظار میرود که درخواستهای قابل توجهی از جانب شرکای قدیمی ما در حوزه صنایع دفاعی و نظامی مطرح شود.
رئیس این شرکت دفاعی روسیه همچنین تصریح کرد، «کشورهایی که انتظار داریم درخواستهایی برای خرید این ناوها داشته باشند، عبارتند از کشورهای حوزه آسیا ـ اقیانوسیه شامل ویتنام، چین، هند و همچنین اندونزی، الجزایر، ایران و چند کشور دیگر».
بر اساس این گزارش، یکی از شرکتهای پیمانکار تولیدکننده این نوع ناوها قرار است سه نسخه صادراتی این کلاس ناو موشکانداز را در نمایشگاه فنی و نظامی بینالمللی «ارتش-2018» به نمایش بگذارد.
این نمایشگاه نظامی در 21 تا 26 آگوست (30 مرداد تا 4 شهریور ماه) در مسکو برگزار میشود.
بنا بر این گزارش، یکی از نسخههای آماده شده این ناوها برای این نمایشگاه بینالمللی نظامی، به سامانه موشکی «Pantsyr-ME» مجهز شده است. این ناوها عمدتا به موشکهای کروز «کالیبر» مجهز هستند.
این ناو حدود 30 گره بر ثانیه سرعت دارد و میتواند حدود 800 تن را جابهجا کند.
تمدید توافق حفظ اسناد طبقهبندی ایران و روسیه
ایران و روسیه توافق دوجانبه برای حفاظت از اسناد طبقهبندی شده را برای پنج سال دیگر تمدید کردند.
خبرگزاری اینترفاکس که اصل این خبر را منتشر کرده، هنوز به جزئیات آن نپرداخته است.
وزرای کشور وقت ایران و روسیه در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ یک موافقتنامه امنیتی امضا کردند که مباحث مربوط به «حوزه دریای خزر، موضوعات مرزی، مبارزه با جرایم سازمان یافته و مواد مخدر» را پوشش میدهد.
«ولادیمیر کولوکولتسف» وزیر کشور روسیه پس از امضای این قرارداد گفته بود، «مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی» یکی از زمینههای مهم همکاری دو طرف خواهد بود.
واکنش ترامپ به رد درخواستش برای مذاکره از سوی ایران
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با رویترز به رد درخواست مذاکره با مقامات ایرانی از سوی تهران واکنش نشان داد.
ترامپ در این زمینه گفت: «برای من مهم نیست که آیا آنها با من دیدار می کنند یا نه». وی در در ادامه گفته، اگر روحانی بخواهد دیدار می کنیم وگرنه دربند آن نیستم.
ترامپ اخیرا در یک نشست خبری در کاخ سفید در پاسخ به پرسش خبرنگاری گفته بود، آماده است بدون هیچ پیش شرطی با رئیس جمهوری ایران دیدار و گفت وگو کند.
با این حال، مایک پامپئو وزیر خارجه این کشور بلافاصله شروط قبلی دوازده گانه خود را برای مذاکره با ایران تکرار کرد.
مقامات ایرانی قویا هر گونه مذاکره با ترامپ که به پیمان و تعهد آمریکا در چهارچوب توافق هسته ای عمل نکرده است را رد کرده اند.
حسن روحانی در تازه ترین موضع گیری گفته، آمریکا خود کاری کرده که شرایط مذاکره را از بین برده. با روند خوبی داشتیم مذاکره میکردیم اما خودش آن را تخریب و پل ها را خراب کرده و آن طرف ایستاده و میگوید چگونه عبور کنم!؟
ترامپ در بخش دیگری از این مصاحبه اما برای دیدار دوباره با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ابراز خوشبینی کرده است.