معاون علمی و فناوری رئیسجمهور گفت: اکنون سطح کیفی دانشجویان ایرانی فوقالعاده است و این از مواردی است که باید نسبت به آن حساس باشیم و به همین دلیل است که بنیاد ملی نخبگان طرح بازگشت نخبگان را بسیار جدی پیگیری میکند و محیطی ایجاد میکند تا نخبگان بتوانند به کشور برگردند زیرا کیفیت آنان فوقالعاده است.
به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در سفر به شهرکرد در جمع خبرنگاران استان، اظهار کرد: باید مسئولان دولتی در چهارمحال و بختیاری و مردم در بخش خصوصی به این نکته توجه کنند که به فرزندان و نیروهای انسانی خود اهمیت دهند تا در استان بمانند و جذب سایر استانها نشوند.
وی افزود: باید اکوسیستم کارآفرینی در چهارمحال و بختیاری ایجاد شود و به طور قطع استان در برخی از بخشهای این سیستم مشکلاتی دارد که این امر با اعتبار دولتی قابل حل نیست و در واقع یک فرهنگ است و باید درست شود.
ستاری در خصوص خروج نخبگان از کشور، گفت: هر دوسال یکبار آمار نخبگان را به دست میآوریم اما به طور خلاصه اعداد، اعداد صحیحی نیست و مهاجر یک پدیده جهانی است که در ده سال اخیر در دنیا سه برابر شده که ایران طبق طبقهبندی سازمان ملل جهانی جزء کشورهایی است که نه مهاجر پذیر است و نه مهاجر فرست.
رئیس بنیاد نخبگان کشور بیان کرد: تعداد دانشجویان مهاجر ایران نسبت به متوسط های دنیا پایین است و باید بیشتر فرزندان کشور را به مهاجرت تشویق کنیم.
وی تعداد دانشجویان کشور در ابتدای انقلاب را ۱۷۰ هزار دانشجو عنوان کرد و گفت: در آن زمان ۱۰۰ هزار دانشجو خارج از ایران داشتیم که از این تعداد در سال ۷۹ تقریبا ۵۶ هزار نفر در آمریکا بودند.
ستاری با اشاه به اینکه در حال حاضر ۴ میلیون و ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دانشجو در ایران وجود دارد، تاکید کرد: تعداد دانشجویان داخلی ایران ۲۵ تا ۲۶ برابر شده و تعداد دانشجویان خارج از کشور نیز ۴۸ هزار نفر است که از نصف هم کمتر شده و اکنون نسبت دانشجویان خارجی به داخلی حدود یک درصد است و این عدد نسبت به نرم جهانی که سه درصد است، پایینتر است.
وی اظهار کرد: اکنون کیفیت دانشجویان ایرانی فوقالعاده است و این از مواردی است که باید نسبت به آن حساس باشیم و به همین دلیل است که بنیاد ملی نخبگان طرح بازگشت نخبگان را بسیار جدی پیگیری میکند و محیطی ایجاد میکند تا بتوانند به کشور برگردند زیرا کیفیت آنان فوقالعاده است.
ستاری گفت: این امر نشان میدهد باید بیشتر دانشجویان را در رشتههای خاص تشویق کنیم زیرا ایران در دنیا به صورت خاص به حوزههای مهندسی علوم پایه معروف است و باید دانشجویان را تشویق کنیم تا در حوزههایی همانند علوم انسانی همچون پزشکی تعاملات خارجی داشته باشند و رشتههای مهندسی جدید را نیز کار کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ایران یک سرمایه انسانی فوقالعاده در خارج از کشور دارد که باید از آن استفاده کنیم.
وی در پایان بیان کرد: حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ شرکت نانو در کشور تاسیس شده که یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان فروش داشتند.