واکنش اسد به حمله احتمالی آمریکا به سوریه، درخواست اردوغان از همه مردم ترکیه برای همراهی در جنگ اقتصادی، حضور یک هیأت سیاسی آمریکایی در شمال سوریه و نصب رادارهای پیشرفته آمریکا در شمال سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان باید به اعزام دو ناو روسی به مدیترانه همزمان با احتمال حمله آمریکا و متحدان به سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ روسیه برای تقویت ناوگروه خود در دریای مدیترانه و در آستانه حمله احتمالی آمریکا، فرانسه و انگلیس به سوریه به بهانه های واهی دو ناو خود را راهی دریای مدیترانه کرد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، ناوهای «آدمیرال گریگورویچ» و «آدمیرال اسن» بندر سواستوپل (در منطقه کریمه) را ترک کرده و راهی دریای مدیترانه شده اند.
بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، برنامه مأموریت این دو ناو در دریای مدیترانه از پیش برنامه ریزی شده است و از تنگه بسفر عبور کرده اند.
دو ناو روسی قبل از آغاز مأموریت جدید، در رزمایشی در دریای سیاه شرکت و انواع تمرین ها از جمله جستجوی زیردریایی و پرواز و فرود بالگردها را تمرین کردند.
مقام های روس روز شنبه، واشنگتن و متحدانش را از حمله احتمالی به سوریه به اتهام استفاده از سلاح شیمیایی در ادلب بر حذر داشتند.
روسیه روز 25 مرداد ماه نیز برای تقویت ناوگروه خود در دریای مدیترانه «ویشنی وولچوک» ناو جدید خود مجهز به موشک بالدار را راهی دریای مدیترانه کرد.
ناوگروه روسیه در دریای مدیترانه از پانزده ناو، ناوچه و کشتی های پشتیبانی تشکیل شده است.
این ناوگروه از حدود پنج سال پیش دائم در دریای مدیترانه مستقر و از سه سال گذشته با ورود روسیه به جنگ با داعش در سوریه، تقویت شده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به تازگی اعلام کرد: تا زمانی که خطر تروریسم (در سوریه) وجود دارد، ناوهای روسی مجهز به موشک های بالدار کالیبر در دریای مدیترانه می مانند.
واکنش اسد به حمله احتمالی آمریکا به سوریه
یکی از نمایندگان پارلمان سوریه به حمله احتمالی آمریکا، فرانسه و انگلیس به این کشور در آستانه عملیات ادلب واکنش نشان داد.
به گزارش اسپوتنیک، عمار الاسد نماینده پارلمان سوریه گفت: هدف واقعی از حمله احتمالی آمریکا، حمایت از شبه نظامیان تروریست و گروه های مسلح در ادلب است به ویژه که آمریکا نقش رأس جنگی برای گروه های مسلح در سوریه محسوب می شود.
وی به سناریوی جدید شیمیایی که گروه های تروریستی در ادلب مهیا کرده اند، مشابه آنچه در خان شیخون و غوطه و همه مناطقی که گروه های مسلح وابسته به کشورهای ضد دمشق در آن دست به حمله شیمیایی زده اند، اشاره کرد و هدف از این حمله شیمیایی از سوی گروه های مسلح را وارد کردن آمریکا و زمینه سازی دخالت آن دانست.
الاسد تأکید کرد: با توجه به تجهیزات نظامی سوریه در اطراف ادلب این نبرد در اندک مدتی رقم خواهد خورد و حمله احتمالی آمریکا نیز نخواهد توانست که ارتش سوریه و متحدانش را از عملیات آزادسازی بازدارد.
این نماینده سوری گفت: آزادسازی ادلب شکست طرح تجزیه سوریه را رقم خواهد زد؛ طرحی که هدفش حمایت از اسرائیل است و آمریکا و رژیم صهیونیستی با ادوات تروریست خود و نیز برخی کشورهای منطقه بر آن نظارت دارند.
درخواست اردوغان از همه مردم ترکیه برای همراهی در جنگ اقتصادی
رئیس جمهور ترکیه بر این باور است که عزم و اراده و تعهد همه مردم این کشور برای مقابله با حملات علیه اقتصاد ترکیه لازم و ضروری است.
روز شنبه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در واکنش به ادامه بحران ارزی در این کشور گفت: تعهد و عزم و اراده همه ترک ها ضمانت لازم برای مقابله با حملات علیه اقتصاد ترکیه است.
بر اساس این گزارش، ارزش لیره ترکیه در برابر دلار آمریکا از ابتدای امسال تاکنون 40 درصد کاهش داشته است، نگرانی سرمایه گذاران درباره سیاست های پولی آنکارا و تشدید مناقشات سیاسی با آمریکا فشار زیادی را بر ارزش لیره وارد کرده است. سرمایه گذاران نگران دخالت اردوغان در سیاست های پولی هستند.
اردوغان کاهش شدید ارزش لیره را ناشی از جنگ اقتصادی می داند و واشنگتن را متهم کرده است که اقتصاد ترکیه را به خاطر سرنوشت آندرو برانسون کشیش آمریکایی بازداشت شده، هدف قرار داده است.
اردوغان افزود: اتحاد ترک ها در برابر حملاتی که استقلال سیاسی و اقتصادی شان را هدف قرار داده، کاملا لازم و ضروری است.
دستگاه قضایی ترکیه، برانسون را به اتهام همکاری با گروه تروریستی گولن و دست داشتن در توطئه کودتای ناکام دو سال پیش ترکیه، بازداشت و تحت تعقیب قضایی قرار داده و با درخواست وی برای لغو پیگرد قضایی و آزاد کردنش مخالفت کرده است.
ایالات متحده تعرفه واردات علیه فولاد و آلومینیوم ترکیه را طی هفته گذشته دو برابر کرده و همین موجب کاهش شدید ارزش لیره ترکیه شده است.
حضور یک هیأت سیاسی آمریکایی در شمال سوریه
خبرنگار شبکه خبری روسیا الیوم گزارش داد، اعضای یک هیأت سیاسی آمریکایی از شهر الشدادی واقع در جنوب استان الحسکه در شمال سوریه بازدید کردند.
بر اساس این گزارش، این هیأت به ریاست «ویلیام روباک» فرستاده وزارت خارجه آمریکا از شهر الشدادی بازدید کرد.
اخیرا روزنامه الوطن سوریه گزارش داده بود که نظامیان آمریکایی عملیات ساخت یک فرودگاه نظامی جدید در منطقه الشدادی از توابع استان الحسکه را آغاز کرده اند.
نصب رادارهای پیشرفته آمریکا در شمال سوریه
رسانههای نزدیک به شبه نظامیان کُرد سوری مورد حمایت ائتلاف آمریکا مدعی شدند که آمریکاییها اخیرا در شمال سوریه دستگاههای راداری پیشرفتهای در پایگاههای نظامی متعلق به خود در «الحسکه» و «عین العرب» نصب کردهاند.
یک منبع نزدیک به «فرماندهی نیروهای دموکراتیک سوریه» شنبه به وبسایت خبری «باسنیوز» گفت، «نیروهای ائتلاف بینالمللی [آمریکا] در فرودگاههای نظامی «کوبانی» [عین العرب] و «رمیلان»، واقع در استان الحسکه رادارهای پیشرفتهای با هدف ایجاد منطقه پرواز ممنوع نصب کردهاند».
این منبع افزود: «این اقدام بخشی از طرح آمریکا برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع است که اخیرا واشنگتن اعلام کرده به دنبال اجرای آن در شمال و شرق سوریه است».
منبع مذکور مدعی شد، منطقه پرواز ممنوع بین منبج تا دیرالزور ایجاد خواهد شد و ایجاد آن مستلزم این است که آمریکا در مناطق مختلف شمال و شرق سوریه اقدام به نصب رادارهای مشابه کند.
او همچنین از ارسال چند کامیون حامل تسلیحات و خودروهای نظامی با هدف تقویت تواناییهای نیروهای دموکراتیک سوریه به مناطق تحت سیطره این نیروها خبر داد.
منبع سوری تلاش آمریکا برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال شرق سوریه را به آخرین تحولات این کشور به ویژه گفتوگوهای انجام شده بین شورای نیروهای دموکراتیک سوریه و دولت سوریه ربط داد.
طی یک ماه گذشته، هیأتی از اعضای شورای دموکراتیک سوریه دو بار به دمشق سفر و با دولت سوریه در مورد نحوه اداره مناطق تحت سیطره شبه نظامیان کرد سوری گفتوگوهایی کرده است.
منبع نزدیک به نیروهای دموکراتیک سوریه همچنین گفته است: «هدف از ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه این است که ایالات متحده آمریکا میخواهد به شکل قوی، بار دیگر با تقویت حضور نظامی خود در سوریه، به پرونده این کشور ورود کند».
این اقدام آمریکا به فاصله چند روز از اظهارات «جیمز جِفری»، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور سوریه صورت میگیرد.