معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره سرنوشت رشته های پزشکی در زمان حذف کنکور گفت: اگر شرایط حذف کنکور تحقق یابد ما چاره ای نداریم که پذیرش در پزشکی را دو مرحله ای کنیم.
به گزارش مهر، دکتر باقر لاریجانی امروز در نشست خبری در محل پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سرنوشت رشته های پزشکی در زمان حذف کنکور گفت: ما تابع قوانین کشور هستیم و اگر زمانی کنکور در یک شرایطی برداشته شود ما تمهیداتی را برای آن آماده کرده ایم. البته این موارد نیازمند این است که دروس دبیرستان نیز استاندارد باشند. اگر آن شرایط تحقق یابد ما چاره ای نداریم که پذیرش در پزشکی را دو مرحله ای کنیم.
وی افزود: ما ۵ دوره پذیرش پزشکی از لیسانس داشته ایم و اول پذیرش در دوره های لیسانس داشتیم و با یک امتحان بعدی در پزشکی پذیرش داشته ایم. دلیل این امر این است که آموزش پزشکی مشکل است و فرد باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
لاریجانی گفت: یکی از اشکلات فعلی کنکور این است که نمی توان از فردی که می خواهد به پزشکی بیاید مصاحبه ساختارمند گرفت. فردی که می خواهد پزشکی بخواند باید روحیه از خودگذشتگی و ایثارگرانه داشته باشد، بتواند استرس خود را مدیریت کند و یا در شرایط هیجانی تصمیم درست بگیرد.
وی گفت: وزارت بهداشت آمادگی دارد که در صورت اجرای قانون حذف کنکور برای پذیرش دانشجو در گروه علوم پزشکی تمهیدات خود را اجرا کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به محاسبات نیروی انسانی در گروه علوم پزشکی گفت: وزارت بهداشت محاسبات نیروی انسانی تخصصی و فوق تخصصی را برای ۵ سال آینده در شورای گسترش دانشگاه ها نهایی کرده است. بر اساس این محاسبات، می دانیم که چه تعداد نیروی انسانی نیاز داریم.
وی افزود: توزیع نیروی انسانی علوم پزشکی در کشور دچار مشکل است که سعی داریم با بومی گزینی این مسئله را کاهش دهیم و نیازها را رفع کنیم.
لاریجانی درباره اینکه چرا با وجود پزشکان عمومی بیکار بازهم داوطلبان به سمت رشته های پزشکی می روند، گفت: ما داوطلبان را به سمت رشته های پزشکی سوق نمی دهیم اما مردم همچنان گرایش زیادی به رشته های پزشکی دارند.
وی گفت: ما نمی توانیم اجازه بدهیم که وقتی کنکور وجود دارد و بسیاری از استعدادهای برتر به دلیل همین کنکور در رشته های مورد علاقه خود قبول نمی شوند، عده ای با معدل پایین به خارج از کشور بروند و به خیال اینکه به داخل انتقال می یابند از این راه در رشته های پزشکی تحصیل کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: تمام دانشجویانی که به داخل انتقال می یابند باید همچون سایر دانشجویان امتحانات کشوری را بگذرانند. بیش از نیمی از آنها که منتقل شده اند با وجود اینکه از دانشگاه های معتبر بوده اند اما بازهم نتوانسته اند در امتحانات کشوری قبول شوند.
وی درباره جایگاه آموزش پزشکی ایران در مقایسه با دنیا گفت: آموزش پزشکی در ایران مسیر ارتقا خود را طی می کند و علیرغم چالش هایی که دارد، حتی دانشگاه های سطح پایین کشور ما در مقایسه با بسیاری از دانشگاه های دنیا خوب هستند. در منطقه ما سرآمد هستیم و قابل مقایسه با کشورهای برتر در زمینه آموزش پزشکی هستیم و دانش فارغ التحصیلان ما کیفیت بالایی دارد.