صرفه‌جویی در مصرف برق، بیشتر از پیش‌بینی‌ها ­بود

کد خبر: ۸۲۹۱۴۹
|
۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۶:۴۷ 29 August 2018
|
3444 بازدید
|
۱

وزیر نیرو: امسال حدود ۵ هزار مگاوات بر اثر کاهش بارش‌ها کمبود برق در مدار داشتیم و صادارت برق را متوقف کردیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رضا اردکانیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: برای تابستان سال 97 پیش بینی 5/22 درصد رشد مصرف را پیش بینی کرده بودیم اما با صرفه جویی مردم مصرف 2/98 صدم درصد افزایش یافت و ​رشد مصرف برق در تابستان کمتر از پیش بینی ما بود.
وی گفت: امسال حدود 5 هزار مگاوات بر اثر کاهش بارش ها کمبود برق در مدار داشتیم و صادارت برق را متوقف کردیم.

وزیر نیرو افزود: بر اثر توقف صادرات برق برنامه های کشورهای همسایه بهم ریخت اما در قرارداد به آنها گفته بودیم که در زمان پیک مصرف امکان صادرات وجود ندارد.

اردکانیان با بیان اینکه 250 گروه دو یا سه نفره در شرکت توزیع برق تهران برای جلوگیری از مصرف بیهوده برق تجهیز شده بودند گفت: از ساعت یک و نیم بامداد دستگاه های سرمایشی سازمان ها خاموش می شد و اگر خود آنها این موضوع را فراموش می کردند ما آن را قطع می کردیم.

وی گفت: با تنظیم دمای دستگاه های سرمایشی از 17 تا 18 درجه به 23 تا 25 درجه بیش از دو هزار مگاوات معادل 2/5 میلیارد یورو صرفه جویی شد.

وزیر نیرو افزود:​ پیک مصرف برق کشور از شب به روز منتقل شده و این حرکت به سمت مصرف درست است.
اردکانیان گفت: امسال شب ها خاموشی نداشتیم.
وی در پاسخ به این سوال که کشورهای حوزه خلیج فارس در مقایسه با استان خوزستان ده ها برابر بیشتر برق مصرف می کنند و صرفه جویی نیز حدی دارد، افزود: آنها بد مصرف تر از ما هستند.

وزیر نیرو با بیان اینکه نوع ساخت خانه های ما انرژی بر است و تجهیزات در این زمینه استاندارد نیست گفت: برای خاموشی صفر در تابستان 98 برنامه ریزی و کمپین آن را فعال کرده ایم.

اردکانیان افزود:​ در جمع مردم در مصرف برق نمره قبولی گرفتند و استان خوزستان در میزان مصرف و همکاری با وزارت نیرو رتبه نخست را به دست آورد.
وی گفت:​ تغییر ساعت کار و کنترل دستگاه های سرمایشی در مصرف برق بسیار تاثیر گذار بود.

وزیر نیرو افزود: سال گذشته تا اسفند خشک ترین سال کشور در 50 سال اخیر بود البته بارش های فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال کمی از وخامت آن کاست.

اردکانیان گفت:​ میانگین میزان بارش ها 28 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت و استان خوزستان حدود 48 درصد و استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز حدود 75 درصد کاهش بارندگی داشتند.
وی با بیان اینکه در تهران 46 روز دمای بالاتر از سال قبل داشتیم افزود: هر یک درجه افزایش دما در کشور 1500 مگاوات به برق مورد نیاز اضافه می کند و این موجب شد خاموشی هایی از نیمه تیر تا 18 مرداد داده شود البته کمبود برق به خوبی مدیریت شد.

وزیر نیرو گفت:​ قبل از تابستان سال 97 برآورد ما این بود که 334 شهر کشور با جمعیت 34 میلیون نفری در معرض تنش آبی هستند. و بر این اساس هزار و 20 میلیارد تومان برای حفر چاه، بهسازی، ساخت مخازن و ایستگاه های پمپاژ تخصیص یافت.

اردکانیان افزود: در برنامه ریزی برای سال آینده میزان بارش ها را مانند سال قبل در نظر گرفته ایم و برای آب شرب پیش بینی های لازم را کرده ایم.
وی گفت:​ در بهره برداری از آب شیرین کن ها طرح های کوتاه مدت و بلند مدتی داریم و می خواهیم نواری با عمق 100 کیلومتر در جنوب کشور را به آب شیرین کن ها برای تامین آب شرب و بهداشتی متکی کنیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه در اجرای این طرح ها به بخش خصوصی توجه ویژه ای داریم افزود: نقدینگی بسیاری در کشور وجود دارد که باید با فراهم کردن الزامات آن را وارد مسیر درست و بخش های مختلف سودآور از جمله آب و انرژی کنیم.

اردکانیان گفت: بیش از 60 درصد نیروگاه های ما به بخش خصوصی واگذار شده و وزارت نیرو مشتری آن هاست.
وی افزود:​ دولت صنعت برق و تجهیزات آن را به موقع و با ارز مناسب حمایت کند.

وزیر نیرو گفت:​ از اسفند گذشته که دولت کارگروه سازگاری با کم آبی را تاسیس کرد بر اساس آمایش سرزمینی به این سمت می رویم که برای هر استان آمایش آب محور داشته باشیم.

اردکانیان افزود:​ اکنون طرح های آب و فاضلاب و آب شیرین کن های زیادی با سرمایه های بخش خصوصی پیش می رود.
وی با بیان اینکه جز بدهکاران معتبر کشور به بخش خصوصی هستیم گفت:​ تولید کنندگان برق تا پایان سال 96، 14 هزار میلیارد تومان از ما طلب دارد و 11 هزار میلیارد تومان بدهی های بانکی شرکت های زیر مجموعه وزارت نیرو است.
وزیر نیرو افزود: 6 هزار میلیارد تومان نیز به پیمانکاران و مشاوران طرح ها بدهکاریم.

اردکانیان گفت: این در حالی است که 29 هزار میلیارد تومان از دولت برای مابه التفاوت قیمت ها طلبکاریم و مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه امسال مکانیزم خوبی را برای پرداخت بدهی های وزارت نیرو به بخش خصوصی تصویب کرد ه است.
وی افزود:​ امسال بخش قابل توجهی از بدهی های وزارت نیرو به بخش خصوصی بر اساس تهاطر با بانک مرکزی پرداخت می شود.

وزیر نیرو گفت: گزارش مصور طرح های توسعه آب و خاک مناطق مرزی که همراه با احداث شبکه های آبیاری و زه کشی است در اینده ای نزدیک ارائه می شود.

اردکانیان با بیان اینکه مصرف کنندگان آب و برق شامل گروه کم مصرف ها، خوش مصرف ها و بد مصرف ها هستند افزود: گروه خوش مصرف ها که الگوی مصرف را رعایت می کنند 75 درصد مشترکین در بخش آب و حدود 70 درصد در بخش برق را شامل می شوند.

وی گفت:​ بد مصرف ها تجاوز چشم گیری از الگوی مصرف دارند و طرحی داریم که با افزایش تعرفه مصرف در بخش برق حدود 10 درصد و در آب 12 درصد کاهش می یابد.

وزیر نیرو افزود: برای بخش کوچکی نیز که کم مصرف هستند تشویق هایی قرار داده ایم به این صورت که میزان کمتر بودن مصرف آنها از الگوی مصرف بهای آن به آنها پرداخت و به عنوان اعتبار در قبض برق و آب آنها قرار داده می شود.
اردکانیان گفت: حدود 130 میلیون شیر آب در کشور نصب شده که فقط حدود پنج درصد آنها مجهز به تجهیزات کاهنده است.

وی افزود:​ در نشستی که با جوانان خواهیم داشت آنها را برای ورود به بخش بهینه سازی مصرف آب و برق در کشور تشویق خواهیم کرد.

وزیر نیرو با بیان اینکه پیش بینی ما 61 هزار مگاوات اوج بار در سال 98 است گفت: در این زمینه تک تک واحد های تولیدی که باید برای جبران کمبود برق وارد مدار شود مشخص شده اند.

اردکانیان افزود: اکنون ظرفیت قابل اتکای ما 53 هزار مگاوات است که باید برای سال آینده هشت هزار مگاوات نیروگاه به مدار اضافه کنیم.
وی گفت: 25 طرح درحال اجرا داریم که نیمی از این کمبود را تامین می کند و هزار مگاوات نیز نیروگاه تجدید پذیر می سازیم اما با اجرای طرح های صرفه جویی در مصرف از جمله تعویض لامپ ها برای ایجاد سه هزار مگاوات نیروگاه مجازی تلاش می کنیم.

وزیر نیرو افزود: برای سال آینده پیک مصرف برای هر استان نیز مشخص شده است.

اردکانیان گفت: در هفته دولت 11 نیروگاه تجدید پذیر بادی و خورشیدی به ظرفیت 155 مگاوات به بهره برداری می رسد که نیروگاه 62 مگاواتی بادی طارم قزوین به بهره برداری رسید و پنج نیروگاه در استان فارس دو نیروگاه در تهران و نیروگاه هایی در قم، یزد و سیستان و بلوچستان وارد مدار می شود.

وی افزود: با همه همسایگان تبادل الکتریکی و انرژی داریم و تلاش میکنیم با کشورهای همسایه به شبکه برق روسیه که پایداری بیشتری دارد وصل شویم.

وزیر نیرو گفت: تا 30 هزار مگاوات ظرفیت ایجاد نیروگاه های بادی داریم که معادل نیمی از مصرف کنونی ما است و در این زمینه طرح های ایجاد آنها در حال بررسی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
صرفه جویی بود یا خاموشی برق!!!!!!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟