روز چهارشنبه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در جریان بازدید از رآکتور اتمی دیمونا در اظهاراتی معنادار گفت: «هر کشوری که ما را به نابودی تهدید کند، خودش را در معرض خطر مشابهی قرار میدهد.»
به گزارش «تابناک»؛ به باور بسیاری از ناظران، این اظهارات نتانیاهو، چیزی جز تهدید ایران به حمله اتمی نبوده است. لازم به یادآوری است که اسرائیل از ابتدا تا به امروز، سیاست «ابهام هستهای» را در پیش گرفته و برخورداری از تسلیحات هستهای را نه تأیید و نه تکذیب کرده است؛ اما خبرگزاریهای خارجی این تهدید نتانیاهو را با توجه به اینکه در کنار رآکتور اتمی دیمونا آن را به زبان آورده، نوعی اذعان تلویحی به داشتن بمب اتم برشمردهاند.
نتانیاهو بار دیگر در سخنرانی خود در محل رآکتور اتمی دیمونا، به موضوع حضور ایران در سوریه نیز پرداخت و گفت اسرائیل همچنان در تلاش است از حضور نظامی ایران در سوریه جلوگیری کند.
او در ادامه تصریح کرد: ما از پیگیری این هدف عقب نخواهیم نشست؛ همچنان که از تلاش برای لغو توافق هستهای بد ایران عقب ننشستیم؛ هدفی که وقتی من چند سال پیش برای اولین بار آن را در مجامع بینالمللی مطرح کردم، تحقق آن از نظر خیلیها ناممکن بود.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بخش دیگری از سخنانش، در واکنش به سفر امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران به سوریه گفت: هیچ توافقی بین ایران و سوریه و نیز هیچ تهدیدی مانع تلاشهای ما نخواهد شد. ارتش اسرائیل همچنان به اقدامات قوی و قاطع خود علیه تلاشهای ایران برای استقرار نیرو و تسلیحات پیشرفته در سوریه ادامه خواهد داد.
در همین رابطه، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان تهدید نخستوزیر رژیم اسرائیل علیه ایران را چیزی فراتر از بیشرمی دانست.
محمد جواد ظریف در حساب توئیتری خود نوشت: «ایران به عنوان یک کشور فاقد سلاح هستهای از طرف یک جنگافروز که کنار یک کارخانه واقعی ساخت سلاح هستهای ایستاده، تهدید به نابودی اتمی میشود؛ این چیزی فراتر از بیشرمی است.»
روز گذشته، وزیر خارجه کشورمان نیز در یک پیام توییتری دیگر به مناسبت روز جهانی مبارزه با آزمایشهای هستهای تأکید کرد: «به یاد داشته باشیم، تنها بمبهای هستهای در منطقه ما متعلق به اسرائیل و آمریکاست که اولی یک متجاوز همیشگی و دیگری تنها استفادهکننده از تسلیحات اتمی در جهان است.»
ظریف همچنین در این پیام تصریح کرد: «به یاد داشته باشیم که ایران از سال ۱۹۷۴، خواستار یک منطقه عاری از سلاح اتمی بوده است.»
در همین زمینه، سید حسین موسویان، استاد دانشگاه پرینستون و دیپلمات سابق کشورمان، در حساب توئیتری خود نوشت: اسرائیل، که تنها مالک تسلیحات هسته ای در خاورمیانه است، ایران را ـ کشوری که تسلیحات هسته ای ندارد و تحت شدیدترین کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی است ـ تهدید می کند. نتانیاهو با گفتن اینکه «در خاورمیانه جایی برای ضعیف ها نیست»، عملا ایران را به ساخت کلاهک های هسته ای تشویق کرد.
در همین راستا، شاید این پرسش مطرح شود که چرا نتانیاهو در برهه کنونی و برای اولین بار ایران را به حمله اتمی تهدید کرد؟
به نظر می رسد، نتانیاهو قصد دارد با تهدید ایران به حمله اتمی، تهران را برای ازسرگیری فعالیت های سطح بالای هسته ایش و خروج از برجام تحریک کند با دو هدف؛
نخست اینکه یک اجماع جهانی دیگر برای اعمال فشار بر ایران ایجاد کند؛
دوم؛ با خروج احتمالی ایران از برجام و متهم کردن ایران به ازسرگیری فعالیت های هسته ای با اهداف نظامی، ترامپ را برای حمله به تأسیسات هسته ای ایران متقاعد کند.
در پایان باید گفت آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای عربی منتظر بودند تا با خروج واشنگتن از برجام، ایران نیز از این توافق نامه خارج شود تا با این واکنش ایران، اجماع جهانی علیه آن آسان تر شکل بگیرد. با این حال، واکنش ایران انتظار آن ها را برآورده نکرد و به نظر می رسد، تهدید نتانیاهو برای حمله اتمی به ایران، بیش از هر چیز نیز تلاش دیگری برای تحریک ایران جهت خروج از برجام و ازسرگیری فعالیت های هسته ایش باشد.