جلال الدین حقانی کیست؟

جلال الدین حقانی، در زمان حکومت داود خان، نخستین رئیس جمهوری افغانستان در دهه پنجاه خورشیدی، به پاکستان رفت و در آنجا به حزب اسلامی به رهبری مولوی یونس خالص که علیه نیرو‌های شوروی سابق و دولت مورد حمایت آن‌ها می‌جنگید، پیوست. سپس او در سال ۱۹۸۰ به کمک مالی ایالات متحده امریکا و برای راه اندازی عملیات‌ها و حملات چریکی علیه نیرو‌های ارتش سرخ در افغانستان شبکه حقانی را ایجاد کرد.
کد خبر: ۸۳۰۸۰۹
|
۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸ 04 September 2018
|
28971 بازدید

روزنامه دان پاکستان، از قول منابع نزدیک به گروه طالبان در این کشور خبر داده است که جلال الدین حقانی، بنیانگذار و رهبر شبکه حقانی حدود یک سال پیش در گذشته است.
به گزارش شفقنا،این روزنامه بدون ذکر نام این منابع گفته است که حقانی به سبب بیماری که داشته درگذشته و در ولایت خوست افغانستان به خاک سپرده شده است.

جلال الدین حقانی کیست؟
این خبر در حالی منتشر می‌شود که دو روز پیش، منابع نزدیک به ریاست جمهوری افغانستان و ریاست اجرایی، خبر دادند که ملا محمد عمر، رهبر طالبان حدود دو سال پیش درگذشته است، گروه طالبان دیروز این خبر را تایید کرد.
شبکه حقانی، از گروه‌های تروریستی در افغانستان است که چندین حمله خونبار را انجام داده است، از جمله حمله به هوتل اینترکانینتال و سفارت امریکا در کابل.
این شکبه ارتباطی نزدیک به گروه طالبان دارد و امروز شورای رهبری این گروه اعلام کرد که مولوی هیبت الله آخندزاده فرزند مولوی جلال الدین حقانی را به حیث معاون، ملا اختر محمد منصور، رهبر جدید گروه طالبان تعیین کرده است.
طالبان گفته اند که مولوی هیبت الله، پیش از این، رییس عمومی محاکم این گروه و از فرماندهان شناخته شده شبکه حقانی بود.

جلال الدین حقانی کیست؟
گروه طالبان و شکبه حقانی هنوز به شکل رسمی در مورد خبر مرگ، جلال الدین حقانی، واکنش نشان نداده اند.
پیشتر نیز خبر‌های از مرگ، رهبر شبکه حقانی منتشر شده بود، اما این نخستین باریست که منابع نزدیک به شورای کویته خبر مرگ او را افشا می‌کنند.
جلال الدین حقانی که گفته می‌شود در زمان مرگ شصت ساله بود، در ولایت پکتیا افغانستان بدنیا آمد.
منابع به روزنامه دان، گفته اند که پس از مرگ جلال الدین حقانی، از حدود یک سال بدین سو، رهبری شکبه حقانی به پسر او، سراج الدین حقانی سپرده شده است.

جلال الدین حقانی کیست؟

در مورد شبکه حقانی
جلال الدین حقانی، در زمان حکومت داود خان، نخستین رئیس جمهوری افغانستان در دهه پنجاه خورشیدی، به پاکستان رفت و در آنجا به حزب اسلامی به رهبری مولوی یونس خالص که علیه نیرو‌های شوروی سابق و دولت مورد حمایت آن‌ها می‌جنگید، پیوست.
سپس او در سال ۱۹۸۰ به کمک مالی ایالات متحده امریکا و برای راه اندازی عملیات‌ها و حملات چریکی علیه نیرو‌های ارتش سرخ در افغانستان شبکه حقانی را ایجاد کرد.
جلال الدین حقانی، ارتباط نزدیک با سازمان استخباراتی نظامی پاکستان آی اس آی و سازمان اطلاعاتی امریکا سی آی‌ای داشت.
زمان که در سال ۱۹۹۶ طالبان قدرت را در کابل بدست گرفتند، جلال الدین حقانی، در کابینه ملا عمر راه یافت و وزیر قبایل و سرحدات این رژیم شد.
در سال ۲۰۰۱ و هنگام حمله نیرو‌های امریکایی به افغانستان، او به پاکستان فرار کرد و در منطقه قبایلی وزیرستان شمالی به فعالیت‌های خود ادامه داد.
بیشتر حملات تخریبی و تروریستی این شبکه که در افغانستان راه اندازی شد، از وزیرستان شمالی سازماندهی ورهبری می‌شد. شبکه تروریستی ارتباط نزدیک با القاعده دارد و افراد آن در بخش‌های کشور به ویژه در شرق و شمال شرق افغانستان فعال هستند.
جلال الدین، در سال ۲۰۰۱ در فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت، کمک مالی به شبکه تحت رهبری او ممنوع اعلام شد و تمامی سفر‌های او تحریم شد. آمریکا در سال ۲۰۱۲ شبکه حقانی را غیر قانونی و یک گروه تروریستی اعلام کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟