دولت یا نمی‌تواند و یا نمی‌خواهد کاری انجام دهد

کد خبر: ۸۳۰۹۷۳
|
۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۲ 04 September 2018
|
12984 بازدید
|

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: دولت یا نمی‌تواند و یا نمی‌خواهد کار جدی برای حل مشکلات اقتصادی انجام دهد و برنامه ای در این زمینه ندارد.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در نطق پیش از دستور خود، اظهار داشت: رویکرد مجلس خبرگان در این اجلاس شفافیت و صراحت در مطالبه گری از قوای سه گانه، ایجاد امید و همفزایی در حل مشکلات معیشتی مردم است.

وی ضمن قدردانی از قبول دعوت و حضور روسای قوای قضاییه و مقننه در پنجمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری از رئیس جمهور هم که مدعو اجلاس بود، اما این دعوت را نپذیرفت گلایه کرد و افزود: ای کاش آقای رئیس جمهور نیز از این فرصت مغتنم برای حضور در جمع خبرگان ملت استفاده می‌کرد تا همگرایی با امنای امت حول محور ولایت بیش از پیش به نمایش گذاشته می شد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با طرح سوالاتی درباره دغدغه های اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم، ادامه داد: از مدتها قبل قابل پیش بینی و مشخص بود که در صورت عدم تدبیر شایسته بانک مرکزی و دولت، بازار ارز با تلاطم روبرو خواهد شد. چرا دولت و بانک مرکزی این فرصت برنامه ریزی را از دست دادند و تدبیر درستی برای مدیریت بازار ارز اتخاذ نکردند؟ چرا دستگاه های دولتی در این برهه حساس بودن راهبرد مشخص و بی برنامه عمل می کنند؟ چرا توزیع گسترده و پر اشکال و بی حساب و کتاب ارز و چوب حراج زدن به ذخایر طلا و سکه کشور انجام شد که نه تنها قمیت ارز و سکه مهار نشد بلکه به شدت افزایش یافت؟

حجت الاسلام کعبی گفت: چراهمین الان هم جدیت لازم از سوی دولت برای مدیریت اقتصاد و کنترل گرانی و تورم دیده نمی شود؟ برنامه دولت برای مدیریت نقدینگی و جلوگیری از جریان سیل آسای آن به بازارهایی همچون ارز و سکه و قاچاق چیست؟ دولت چه برنامه ای برای از بین بردن تقاضای سفته بازی در بازار دارد؟ ظاهراً برخی وزرا و مسئولین اصلاً نمی خواهد بار کمرشکن گرانی و تورم و کمبود عرضه ما یحتاج زندگی را بر دوش مردم ببیند و درک کنند!؟

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از تداوم مانور ناکارآمدی و ناراضی کردن مردم، تصریح کرد: چرا دولت همچنان به جای انجام اقدامات اساسی مقابله با تحریم، به راه های اشتباه گذشته مانند امید داشتن به رفع مشکلات کشور از طریق مذاکره با اروپا و حتی آمریکا دل خوش کرده است؟ چرا علیرغم نافرجامی برجام و لگد آمریکا به برجام و خروج ازآن، این بار رفع مشکلات بانکی و اقتصادی به مذاکره با اروپا با موضوع پیوستن ایران به FATF موکول میشود؟ در حالیکه برای گشایش بانکی نیاز به اقدامات موثرتری مانند مدیریت قوی و نظارت جدی بانک مرکزی، مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن بانکها، ساماندهی و نظارت بر صرافیها، جایگزینی پیمانهای چند جانبه پولی، تهاتر، جایگزین کردن پیامرسان های مالی بجای سوییفت و از این قبیل اقدامات مفید است که طبق نظر کارشناسان، مسئولین بانک مرکزی عضم جدی و پیگیری لازم را در این زمینه ها نداشته اند.

وی افزود: بنابراین سوال اصلی این است که چرا دولت سراغ اقدامات اساسی برای بی اثر کردن تحریمها نمی رود؟ چرا بانک مرکزی حتی اقداماتی را که در سال ۹۱ برای ساماندهی بازار ارز و خنثی سازی تحریم‌ها انجام شده بود، رها و حذف کرد؟

حجت الاسلام کعبی با اشاره به وابستگی صنایع کشور به ارز، خاطرنشان کرد: گویا گزارش‌هایی هم که در گذشته در مورد بومی سازی برخی تولیدات داده می شد، صحت نداشته است، چنانچه در مورد خودرویی مثل پراید میزان زیادی ارز بری وجود دارد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با مطرح کردن این پرسش که چرا در بازارهای مختلف شاهد کمبود کالا هستیم؟ ادامه داد: در سال ۹۱ با وجود شرایط مشابه و شاید سخت تر، کمبود کالا به این شدت لمس نشد. چرا کارگاه ها و کارخانه ها تولید خودرا کاهش داده اند و در بسیاری موارد به جای روانه کردن تولیدات به بازار، محصولات خود را احتکار میکنند و در فکر گران کردن شدید محصولات خود هستند؟ تصمیم و تدبیر دولت برای اداره و بهبود این وضعیت چیست؟

وی با بیان اینکه اگر دولت بنا دارد به وضعیت اقتصادی سرو سامانی بدهد و در جهت جلب رضایت عامه مردم گاه بردارد باید مهار گرانی، تورم و بیکاری را هدف قرار دهد، اظهار داشت: آنچه در تصمیمات و مواضع مسئولان اقتصادی دیده می شود این است که به ویژه در سال ۱۳۹۷ دولت نسبت به این دو شاخص کمترین حساسیت را از خود نشان داده است و تقریبا سرنوشت این دو متغیر را به بازار آزاد سپرده است.

حجت الاسلام کعبی افزود: این بی مبالاتی منجر به این شده که دستاورد اصلی این دولت در اقتصاد یعنی ثبات به کلی متلاشی شود و از آنجا که طبق پیش بینی های صاحب نظران اقتصادی کشور در نیمه دوم سال با تورم و گرانی سر سام آوری مواجه خواهد بود، لازم است در این زمینه اخطار جدی به دولت داده شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان ادامه داد: نکته مهم در سوق دادن دولت به سمت واقع گرایی و دیدن علل واقعی مشکلات این است که ۸۲ درصد مردم کشور در زمینه مسائل اجتماعی مانند طلاق، حاشیه نشینی، اعتیاد، فسادو فحشا و ۷۵درصد مردم در زمینه اقتصادی تورم، بیکاری و گرانی عوامل داخلی را علت نابسامانی ها دانسته اند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در نهایت دولت یا نمیتواند و یا نمیخواهد کار جدی برای حل مشکلات اقتصادی انجام دهد و برنامه ای در این زمینه ندارد، خاطرنشان کرد: شایسته است دولت به جای صرف وقت و چشم امید داشتن به نشست و برخاست بی حاصل با چند کشور غربی، به کار واقعی در داخل کشور روی آورد و تعاملات خارجی کشور را نیز به نحوی سامان دهد که به دستاوردهای مشخصی برای کشور خصوصا در زمینه اقتصادی منجر گردد.

وی در پایان گفت: دولت با اصلاح برنامه های اقتصادی و تحول در تیم اقتصادی و مدیریت میدانی اقتصادی در مردم امیدواری واقعی ایجاد کند در این صورت نشاط و حرکت در سطح جامعه ایجاد میشود و همگان به ویژه جبهه نیروهای انقلابی در صحنه حضور پر رنگی در هم افزایی با دولت خواهند داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Romania
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
وظیفه خبرگان دعوت از قوای سه گانه برای بررسی معیشت مردم هست؟؟؟؟؟؟؟ به اینا چه ربطی اینا وظیفشون چیز دیگه ای هست! اگه هر کسی وظیفه اش رو انجام میداد الان وضعمون این نبود!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
نه می خواهد و هم نمیذتواند کاری کند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
چقدر مردم ناشکری هستن این مردم ایران.دولتمردان هرچی در توان دارند در طبق اخلاص برای نابود کردن اقتصاد ایران گذاشتن اونوقت میگن دولت هیچ کاری نمیکنه.
ناشناس
|
United States
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
نمی خواهد
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
معلومه که نمیخواهد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
هر دو ..............
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
هم دولت نمی خواهد کاری کنه . وهم نمی تواند کاری کنه چون کسی
توی دولت ندارد. مثلا یکی از کارهای نسنجیده دولت پول زور گرفتن از مردم توسط شرکت مخابرات تلفنهای که کار نمی کنه ماهیانه 40000ریال میگیره .یارو پیرمرد یا پیرزن است نمی توانه تماس بگیره بچه هاش تماس داره . گناه کرده پول زور می گیرند و شهرداری . دارایی و هزاران خلاف دیگر . پس دولت .....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
من یه سوال از این نمایندگان میپرسم. چرا هی اصرار دارند به روشهدی قبلی برگردند. دشمن ما دشمنی بسیار دانا و با برنامه است. چرا فکر میکنند با روشهای قبلی و قدیمی میشود به اداره کشور ادامه داد. شاید باید نماینده ها و مدیران ما جوان شوند. قطعا کشور متحول خواهد شد.
ناشناس
|
Canada
|
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
گفتگو با آمریکا تنها راه نجاتکشور از این اوضاع هست.مذاکره با آمریکا را به رفراندوم بگذارید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
خب اگه دولت نمی خواد یا نمی تونه ما چرا باید تحملش کنیم و بعد هم یه عده ارزوی خیر و خوشبختی کنن براشون
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟